Ειδήσεις

Την παρέμβαση του Περιφερειάρχη ζήτησαν οι Πρόεδροι των Τοπικών Κοινοτήτων Νότια Ρόδου, για την επίλυση των προβλημάτων στις δομές υγείας της περιοχής

Την παρέμβαση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, προκειμένου να βρεθεί λύση στο  πρόβλημα λειτουργίας του Πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου Γενναδίου και των ιατρείων της Νότιας Ρόδου, ζήτησαν από τον Περιφερειάρχη, Γιώργο Χατζημάρκο, οι πρόεδροι πέντε Τοπικών Κοινοτήτων της περιοχής, οι οποίοι τον επισκέφθηκαν στο γραφείο του.

Στη συνάντηση, παρόντες ήταν η Αντιπεριφερειάρχης, Μαριέτα Παπαβασιλείου, οι εντεταλμένοι περιφερειακοί σύμβουλοι, Χρήστος Ευστρατίου και Κάλλιστος Διακογεωργίου, ο ειδικός συνεργάτης του Γραφείου Περιφερειάρχη για τεχνικά θέματα, Στέργος Στάγκας και ο Εκτελεστικός Γραμματέας της Περιφέρειας, Μιχάλης Τσουβαλάς.

Ειδικότερα, οι πρόεδροι  της Δημοτικής Κοινότητας Ασκληπιείου, Μαρία Παπαβασιλείου, της Τοπικής Κοινότητας Βατίου, Βασίλης Καλαποδάκης, της Τοπικής Κοινότητας Γενναδίου, Γιώργος Μανωλάκης και της Τοπικής Κοινότητας Κατταβιάς, Νίκος Ζαννετάκης μαζί με τον διευθυντή του Κέντρου Υγείας Αρχαγγέλου Αθανάσιο Θανασιά,  επέδωσαν στον Περιφερειάρχη σχετικό υπόμνημα με τα αιτήματά τους, το οποίο έχουν ήδη αποστείλει στο Υπουργείο Υγείας και στην 2η ΔΥΠΕ Πειραιώς και Αιγαίου.

Ο Περιφερειάρχης, αφού επανέλαβε την σοβαρότητα με την οποία η Περιφερειακή Αρχή αντιμετωπίζει τον τομέα της υγείας, με πρωτοβουλίες που υπερβαίνουν τα όρια των αρμοδιοτήτων της, που σκοπό έχουν να δώσουν λύσεις,  απάντησε  πως  η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου θα εξετάσει και αυτό το πρόβλημα και θα αναζητήσει συνολικά λύση στο πλαίσιο της γενικότερης προσπάθειας που έχει ξεκινήσει εδώ και πάνω από ένα χρόνο, με την παροχή οικονομικών κινήτρων σε γιατρούς για την στελέχωση των μονάδων υγείας σε όλα τα νησιά της περιοχής ευθύνης της.

Στο ίδιο πλαίσιο και η απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου για την χρηματοδότηση λειτουργικών αναγκών των δομών υγείας στη Νότια Ρόδο και Έμπωνα, θέμα για το οποίο η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου αναμένει από το 2017 την απόφαση του Υπουργείου Υγείας και του ΕΚΑΒ για την επιλογή, από πλευράς τους, του φορέα υποδοχής της χρηματοδότησης που η Περιφέρεια έχει εξασφαλίσει για τον σκοπό αυτό, από ίδιους πόρους.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου