ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αναγκαίες οι επενδύσεις στον τουρισμό

news room 1 λεπτό ανάγνωση
Τουρίστες 6
Μέγεθος γραμμάτων

​Το ανα­με­νό­με­νο… ρεκόρ των του­ρι­στι­κών αφί­ξε­ων στην Ελ­λά­δα, δεί­χνει να κι­νεί­ται με πολύ πιο ανο­δι­κούς ρυθ­μούς από ότι αρ­χι­κά είχε εκτι­μη­θεί. Ο Σύν­δε­σμος Ελ­λη­νι­κών Του­ρι­στι­κών Επι­χει­ρή­σε­ων, υπο­λο­γί­ζει ότι μέχρι το 2021 θα χρεια­στού­με 250.000 επι­πλέ­ον κρεβ­βά­τια, για να… κοι­μη­θούν οι επι­σκέ­πτες μας, από τα οποία τα 150.000 θα είναι και­νού­ρια και τα 100.000 θα προ­έλ­θουν από εκ­συγ­χρο­νι­σμό.

«Δεν έχου­με τη δυ­να­τό­τη­τα να εξυ­πη­ρε­τή­σου­με νέους πε­λά­τες, που ση­μαί­νει ότι πρέ­πει να δούμε σο­βα­ρά την αύ­ξη­ση των κλι­νών μας και μά­λι­στα υψηλό επί­πε­δο , μιας και θέ­λου­με να αυ­ξή­σου­με τις υπη­ρε­σί­ες μας και να αυ­ξή­σου­με και το κατά κε­φα­λήν που ξο­δεύ­ουν οι πε­λά­τες που έρ­χο­νται στη χώρα μας», δή­λω­σε στο Star ο Γε­νι­κός Διευ­θυ­ντής του ΣΕΤ, Α. Λα­μνί­δης.

Σύμ­φω­να με δη­μο­σί­ευ­μα της Κα­θη­με­ρι­νής, για τη φε­τι­νή σεζόν και με βάση τα νέα δε­δο­μέ­να των προ­γραμ­μα­τι­σμέ­νων αε­ρο­πο­ρι­κών θέ­σε­ων από το εξω­τε­ρι­κό, ο ΣΕΤΕ ανα­θε­ώ­ρη­σε τις αρ­χι­κές εκτι­μή­σεις των 18,5 εκα­τομ­μυ­ρί­ων διε­θνών αφί­ξε­ων στα 21,2 εκα­τομ­μύ­ρια, αριθ­μό που απο­τε­λού­σε στόχο για την επό­με­νη…. τε­τρα­ε­τία!

«Μαζί με τις κρουα­ζιέ­ρες και τα αε­ρο­πο­ρι­κά και φυ­σι­κά με τον οδικό του­ρι­σμό, νο­μί­ζου­με ότι θα ξε­πε­ρά­σου­με τα 20.000.000 φέτος. Προ­σπα­θού­με να εί­μα­στε και ιδιαί­τε­ρα προ­σε­κτι­κοί, με την έν­νοια του να δούμε πόσο θα επη­ρε­ά­σει η ρω­σο­ου­κρα­νι­κή κρίση. Για την ώρα δεν δεί­χνει να επη­ρε­ά­ζει τόσο, οπότε μάλ­λον μπο­ρού­με να πάμε μέχρι τα 21.2 εκατ.», είπε ο κ. Λι­μνί­δης.

Φέτος οι αε­ρο­πο­ρι­κές εται­ρεί­ες προ­κει­μέ­νου να κα­λύ­ψουν την ισχυ­ρή τα­ξι­διω­τι­κή ζή­τη­ση, δρο­μο­λό­γη­σαν πε­ρί­που 4 εκα­τομ­μύ­ρια επι­πλέ­ον αε­ρο­πο­ρι­κές θέ­σεις, σε σχέση με πέ­ρυ­σι.

«Υπάρ­χει μια βαθ­μιαία αύ­ξη­ση των προ­γραμ­μα­τι­σμέ­νων πτή­σε­ων στην Ελ­λά­δα και σχε­τι­κή, αντί­στοι­χα, μεί­ω­ση των τσάρ­τερ, που ση­μαί­νει ότι υπάρ­χει πολύ λι­γό­τε­ρη εξάρ­τη­ση της Ελ­λά­δας από τους τουρ οπε­ρέι­τορς, όπως συ­νέ­βαι­νε του­λά­χι­στον τα τε­λευ­ταία 15 χρό­νια», τό­νι­σε.

Όσον αφορά στην ξε­νο­δο­χεια­κή αγορά της Αθή­νας, που χτυ­πή­θη­κε αρ­κε­τά από την οι­κο­νο­μι­κή κρίση, δεί­χνει να “ζω­ντα­νεύ­ει” και πάλι , αφού ο ΣΕΤΕ προ­βλέ­πει να την επι­σκε­φτούν 750.000 ξένοι του­ρί­στες, πε­ρισ­σό­τε­ροι από πέρσι.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Προσθέστε ένα σχόλιο

Το E-mail δεν θα δημοσιευτεί.
Πρέπει να συμπληρωθούν όλα τα πεδία για την υποβολή του σχολίου.