ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ισραήλ: Ανεβαίνει το τουριστικό ρεύμα προς Ελλάδα – Σχέδια και για επενδύσεις στον τουρισμό

news room 1 λεπτό ανάγνωση
ΙΣΤΡΑΗΛ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Σε τροχιά εντυ­πω­σια­κής ανά­πτυ­ξης βρί­σκε­ται ο του­ρι­σμός μεταξύ Ελλάδας και Ισραήλ, εδραιώ­νο­ντας τη χώρα μας ως κορυ­φαίο προ­ο­ρι­σμό για τους Ισραη­λι­νούς ταξι­διώ­τες. Τα στοι­χεία και οι εκτι­μή­σεις για το 2025 επι­βε­βαιώ­νουν μια δυνα­μική πορεία που βασί­ζε­ται στην σημα­ντική άνοδο των αερο­πο­ρι­κών αφίξεων αλλά και σε νέες επεν­δυ­τι­κές κινή­σεις στο ξενο­δο­χειακό κλάδο.

Μιλώ­ντας στον ΟΤ στο περι­θώ­ριο του διε­θνούς συνε­δρίου Maritime Med Athens 2025, ο διευ­θυ­νων σύμ­βου­λος της ISRAIR, Uri Sirkis, και ο ιδρυτής της Brown Hotels Leon Avigad επι­βε­βαιώ­νουν την εκρη­κτική άνοδο του ισραη­λι­νού του­ρι­σμού προς την χώρα μας αλλά και το ενδια­φέ­ρον για νέες επεν­δύ­σεις.

Πάνω από 600.000 επι­βά­τες

Σύμφωνα με τον διευ­θύ­νο­ντα σύμ­βουλο της ISRAIR κ. Uri Sirkis, η εναέρια επι­βα­τική κίνηση μεταξύ των δύο χωρών θα συνε­χί­σει την ανοδική της πορεία. Την περίοδο αιχμής, πάνω από 60 πτήσεις την ημέρα συν­δέ­ουν το Τελ Αβίβ με ελλη­νι­κούς προ­ο­ρι­σμούς, επι­βε­βαιώ­νο­ντας την αυξα­νό­μενη δημο­τι­κό­τητα της Ελλάδας. Η εται­ρεία, που ανα­δεί­χθηκε ως η ταχύ­τερα ανα­πτυσ­σό­μενη αερο­πο­ρική στη Μέση Ανατολή από το Διεθνές Αερο­δρό­μιο Αθηνών, ανα­μέ­νε­ται να μετα­φέ­ρει πάνω από 600.000 επι­βά­τες προς Ελλάδα μέσα στο 2025, αριθμός που αυξά­νε­ται σημα­ντικά με τις περίπου 350.000 το 2024. Η ζήτηση καλύ­πτει ένα ευρύ φάσμα ταξι­διω­τι­κών ενδια­φε­ρό­ντων: από του­ρι­σμό ανα­ψυ­χής και θρη­σκευ­τικό του­ρι­σμό, έως ιατρικά ταξίδια, γαστρο­νο­μία και αθλη­τικά events.

Νέες συμ­φω­νίες της Brown Hotels

Ο προ­ο­ρι­σμός Ελλάδα δεν αφορά πλέον μόνο τα δημο­φιλή νησιά. Όπως τονίζει ο ιδρυτής της Brown Hotels, Leon Avigad, η Αθήνα, η Θεσ­σα­λο­νίκη, η Πελο­πόν­νη­σος, η Εύβοια και η Χαλ­κι­δική είναι οι κύριοι μοχλοί ανά­πτυ­ξης του ισραη­λι­νού του­ρι­στι­κού ρεύ­μα­τος. Το δίκτυο της Brown επε­κτεί­νε­ται διαρκώς, με επεν­δυ­τικά σχέδια τόσο στην ηπει­ρω­τική χώρα όσο και στα νησιά, υπο­γραμ­μί­ζο­ντας τη στρα­τη­γική σημασία της ελλη­νι­κής αγοράς.

Όπως απο­κα­λύ­πτει ο κ. Avigad tα μελ­λο­ντικά σχέδια περι­λαμ­βά­νουν νέες ξενο­δο­χεια­κές συμ­φω­νίες σε Αθήνα, νησιά και ηπει­ρω­τι­κούς προ­ο­ρι­σμούς, με στόχο την περαι­τέρω εδραί­ωση των brands Brown Hotels και Play Hotels στην ελλη­νική του­ρι­στική αγορά «Μαζί με τη μητρική μας εται­ρεία, είμαστε απο­φα­σι­σμέ­νοι να ανα­πτυ­χθούμε περαι­τέρω στην Ελλάδα και να ενι­σχύ­σουμε τα brands Brown Hotels και Play Hotels» ανα­φέ­ρει ο ιδρυτής της Brown Hotels και προ­σθέ­τει: «Αυτή τη στιγμή εξε­τά­ζουμε αρκετές συμ­φω­νίες για ξενο­δο­χεία στην ηπει­ρω­τική Ελλάδα, στα νησιά και στο κέντρο της Αθήνας. Ελπίζω σύντομα να μπο­ρέ­σουμε να ανα­κοι­νώ­σουμε μερικές συμ­φω­νίες που βρί­σκο­νται στο τελικό στάδιο. Η σεζόν του 2025 φαί­νε­ται πολλά υπο­σχό­μενη, με ευχα­ρι­στη­μέ­νους επι­σκέ­πτες που επι­στρέ­φουν και δημιουρ­γι­κές συνερ­γα­σίες με κορυ­φαία brands όπως η Moet και η TechnoGym στα ξενο­δο­χεία μας Isla.».

Προ­ϋ­πο­θέ­σεις βιώ­σι­μης ανά­πτυ­ξης

Και οι δυο συνο­μι­λη­τές μας τονί­ζουν ότι η Ελλάδα έχει καθιε­ρω­θεί σταθερά ως ο κορυ­φαίος ταξι­διω­τι­κός προ­ο­ρι­σμός για τους Ισραη­λι­νούς ταξι­διώ­τες, χάρη στην εγγύ­τητα, την πολι­τι­σμική της ελκυ­στι­κό­τητα και την ευρεία γκάμα επι­λο­γών που προ­σφέ­ρει.

Επίσης συμπλη­ρώ­νουν ότι η περαι­τέρω ενί­σχυση του του­ρι­στι­κού ρεύ­μα­τος Ισραήλ–Ελλάδας βασί­ζε­ται σε στα­θε­ρές οικο­νο­μι­κές και θεσμι­κές συν­θή­κες. «Ο του­ρι­σμός ευδο­κι­μεί όταν υπάρχει οικο­νο­μική στα­θε­ρό­τητα, φιλικό τρα­πε­ζικό σύστημα και δια­φά­νεια στις συναλ­λα­γές», σημειώ­νουν, επι­ση­μαί­νο­ντας ότι η του­ρι­στική ανά­πτυξη δεν περιο­ρί­ζε­ται στα ξενο­δο­χεία, αλλά αγγίζει ολό­κληρο το ελλη­νικό οικο­νο­μικό και κοι­νω­νικό οικο­σύ­στημα.

Πηγή: ot.gr

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου 1 σχόλιο

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

  1. Φενια

    Να πάνε να επενδύσουν αλλού. Δεν θέλουμε ματωμένα λεφτά.