ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κυκλοφόρησε το ΦΕΚ με τα μέτρα προστασίας από τον κορωνοϊό και έχουν…ξεχάσει να βάλουν την Κάλυμνο στο καθολικό lockdown!

news room 1 λεπτό ανάγνωση
Κάλυμνος

Κυ­κλο­φό­ρη­σε σή­με­ρα Σάβ­βα­το 8 Μαίου 2021 με­ση­μέ­ρι, το ΦΕΚ στο οποίο δη­μο­σιεύ­ε­ται η από­φα­ση με ” Έκτα­κτα μέτρα προ­στα­σί­ας της δη­μό­σιας υγεί­ας από τον κίν­δυ­νο πε­ραι­τέ­ρω δια­σπο­ράς του κο­ρω­νοϊ­ού COVID-19 στο σύ­νο­λο της Επι­κρά­τειας για το διά­στη­μα από τη Δευ­τέ­ρα, 10 Μαΐου 2021 και ώρα 6:00 έως και την Πα­ρα­σκευή, 14 Μαΐου 2021 και ώρα 6:00”

Όλη το ΦΕΚ μπο­ρεί­τε να τη δείτε πα­τώ­ντας εδώ

Με την από­φα­ση αυτή, όλες οι πε­ριο­χές της Χώρας κα­τη­γο­ριο­ποιού­νται σε 2 επί­πε­δα. Στις πε­ριο­χές  που εντάσ­σο­νται στο επί­πε­δο πολύ αυ­ξη­μέ­νου κιν­δύ­νου (Βαθύ κόκ­κι­νο)  και στις υπό­λοι­πες που εντάσ­σο­νται στο επί­πε­δο αυ­ξη­μέ­νου κιν­δύ­νου (κόκ­κι­νο).

Ο Δήμος Κα­λυ­μνί­ων σύμ­φω­να με την  από­φα­ση αυτή εντάσ­σε­ται στο επί­πε­δο πολύ αυ­ξη­μέ­νου κιν­δύ­νου (Βαθύ κόκ­κι­νου) από τη Δευ­τέ­ρα 10 Μαΐου 2021 και ώρα 6:00.

Βέ­βαια αυτό έρ­χε­ται σε αντί­θε­ση με την χθε­σι­νή ανα­κοί­νω­ση του  Υφυ­πουρ­γού  Πο­λι­τι­κής Προ­στα­σί­ας και Δια­χεί­ρι­σης κρί­σε­ων Νίκος Χαρ­δα­λιάς για πα­ρά­τα­ση του  κα­θο­λι­κού lockdown στην Κά­λυ­μνο μέχρι το πρωί της Δευ­τέ­ρας 17 Μαΐου 2021.

Πρό­κει­ται για ένα “σο­βα­ρό μπέρ­δε­μα”,  με την από­φα­ση που δη­μο­σιεύ­ε­ται στο ΦΕΚ με την οποία η Κά­λυ­μνος φαί­νε­ται ενταγ­μέ­νη  στο επί­πε­δο πολύ αυ­ξη­μέ­νου κιν­δύ­νου (Βαθύ κόκ­κι­νου) . Δεν είναι κάτι το τυ­πι­κό αλλά ου­σια­στι­κό, αφού αυτό πρα­κτι­κά ση­μαί­νει ότι από τη Δευ­τέ­ρα θα μπο­ρεί να λει­τουρ­γή­σει το λια­νε­μπό­ριο, η εστί­α­ση, η εκ­παί­δευ­σης και άλλες δρα­στη­ριό­τη­τες.  Να ση­μειώ­σου­με ότι η από­φα­ση που έθεσε την Κά­λυ­μνο στο κα­θο­λι­κό lockdown ,δεν δη­μο­σιεύ­τη­κε σε ΦΕΚ ,μόνο στο ΔΙΑΥ­ΓΕΙΑ και έχει ισχύ μέχρι τη Δευ­τέ­ρα, 10 Μαΐου 2021 και ώρα 6:00.

Το kalymnos-news.gr επι­κοι­νώ­νη­σε με τη «Γε­νι­κή Γραμ­μα­τεία Πο­λι­τι­κής Προ­στα­σί­ας»,χωρίς όμως να μας διευ­κρι­νι­στεί αν θα ακο­λου­θή­σει ξε­χω­ρι­στή από­φα­ση για την Κά­λυ­μνο για το διά­στη­μα από 10-17 Μαΐου που όπως ανα­κοι­νώ­θη­κε προ­φο­ρι­κά θα είναι στο  κα­θο­λι­κό lockdown

 

Πηγή kalymnosnews.gr

#Κορωνοϊός#Κάλυμνος#ΦΕΚ

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Προσθέστε ένα σχόλιο

Το E-mail δεν θα δημοσιευτεί.
Πρέπει να συμπληρωθούν όλα τα πεδία για την υποβολή του σχολίου.