Τη Δευτέρα 5 Μαΐου 2014 , με ανοιχτή επιστολή μου και δελτίο τύπου ζήτησα από τους υποψήφιους χωρικούς Αντιπεριφερειάρχες Δωδεκανήσου, σε συνεννόηση με τα Μ.Μ.Ε. Δωδεκανήσου, να ενημερώσουμε την κοινή γνώμη για τις θέσεις και το πρόγραμμα των συνδυασμών μας για τα θέματα που αφορούν την κοινωνία μας (αναπτυξιακά ζητήματα, θέματα καθημερινότητας κ.τ.λ.).

Ζήτησα το αυτονόητο, στο πλαίσιο του πολιτικού πολιτισμού και με δεδομένο ότι ο τόπος μας περνά κρίσιμες στιγμές, ώστε να αναπτυχθεί γόνιμος και δημοκρατικός διάλογος (debate).

Στην πρόσκλησή μου ανταποκρίθηκε ο κ. Μιχάλης Κόκκινος και χαιρετίζω αυτή την ενέργειά του. Προξενεί μεγάλη εντύπωση το γεγονός ότι ο κ.Κρητικός, υποψήφιος χωρικός Αντοπεριφερειάρχης με τη παράταξη του κ. Μαχαιρίδη, αποφεύγει έως σήμερα Πέμπτη 8 Μαΐου, να απαντήσει στην πρόσκλησή μου.
Αντ΄αυτού περιορίζεται σε εθιμοτυπικές επισκέψεις και σε γενικόλογες αρθρογραφίες δηλαδή «άλλα λόγια να αγαπιόμαστε».

Οφείλω επίσης να επισημάνω ότι ο κ. Κρητικός ήταν ο μόνος υποψήφιος χωρικός Αντιπεριφερειάρχης που δεν προσήλθε σε διάλογο τον οποίο διοργάνωσε τηλεοπτικό κανάλι της Δωδεκανήσου, προ ολίγων ημερών και ενώ προσήλθαμε όλοι οι υποψήφιοί Χωρικοί Αντιπεριφερειάρχες.

Ίσως τον συμβουλεύει ο κ.Μαχαιρίδης να μην προσέλθει στο διάλογο. Άλλωστε το ίδιο είχε γίνει στις εκλογές του 2010, όταν ο κ.Μαχαιρίδης δεν προσήλθε σε αντίστοιχη πρόσκλησή μου σε ΜΜΕ της Δωδεκανήσου.
Τέλος, ίσως ο κ. Κρητικός δεν γνωρίζει τα θέματα που χειρίζεται η Περιφέρεια νοτίου Αιγαίου και για αυτό αποφεύγει να απαντήσει θετικά.
Το σίγουρο είναι πάντως ότι η καθυστέρηση της απάντησής του εκθέτει στα μάτια της κοινωνίας τον ίδιο, τον κ.Μαχαιρίδη και παραπαίουσα παράταξή τους.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ