Τοπικές Ειδήσεις

Τοποθέτηση Τ. Πότσου στο ψήφισμα διαμαρτυρίας για την εξαίρεση του κριτηρίου της εντοπιότητας από τις προσλήψεις της ΔΕΗ στη Ρόδο

Ας μην πέφτει κανένας από τα σύννεφα για την επιλογή της ΔΕΗ να εξαλείψει το κριτήριο εντοπιότητας από τις προσλήψεις που πρόκειται να κάνει στα εργοστάσιά της στο νησί της Ρόδου. Η ΔΕΗ ενεργεί ως ανώνυμη εταιρεία, στα πλαίσια του αδυσώπητου ανταγωνισμού στον τομέα της ενέργειας και επομένως δεν τρέφουμε καμιά αυταπάτη ότι η συγκεκριμένη επιλογή της, μόνο την γενικότερη στρατηγική εξυπηρέτησης των επιχειρηματικών συμφερόντων της ωφελεί και τίποτα περισσότερο.

Σε κάθε περίπτωση πάντως αυτό που πρέπει να διεκδικηθεί από τους εργαζόμενους της Ρόδου μαζί με το δικαίωμά τους στη μόνιμη δουλειά με διασφαλισμένα όλα τα εργασιακά δικαιώματα, είναι η ανατροπή της πολιτικής της «απελευθερωμένης» Ενέργειας που βάζει πάνω απ’ όλα τα κέρδη των μετόχων σε βάρος των εργαζομένων και όλου του λαού. Αυτή η πολιτική ευθύνεται για το ότι, τους είναι αδιάφορο πού κατοικεί ο εργαζόμενος, πού έχει οικογένεια και υποχρεώσεις, ευθύνεται και για τα σπίτια χωρίς ρεύμα, για την εργολαβοποίηση στη ΔΕΗ, την εξοντωτική δουλειά, ευθύνεται για τις απαρχαιωμένες υποδομές και μέσα, που στρώνουν θανατηφόρα ατυχήματα, όπως των τριών εναεριτών πριν λίγες μέρες. Αυτά είναι τα αποτελέσματα της επί 20 χρόνια πολιτικής όλων των κυβερνήσεων για να παραδώσουν την ενέργεια στα αρπακτικά της αγοράς.

Σ’ αυτόν τον αγώνα για σταθερή δουλειά με δικαιώματα, με όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας, για ενέργεια κοινωνικό αγαθό για όλο το λαό, έχουν συμφέρον να συνταχθούν και όλοι οι εργαζόμενοι της Ρόδου.

Με αυτό το σκεπτικό η Λαϊκή Συσπείρωση συμφωνεί να κατατεθεί διαμαρτυρία για την εξαίρεση του κριτηρίου της εντοπιότητας από τις προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στα εργοστάσια της ΔΕΗ στη Ρόδο.

Οι δημοτικοί σύμβουλοι με τη Λαϊκή Συσπείρωση

Τάκης Πότσος

Κώστας Τσουρούτης

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου