Ειδήσεις

Ενωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδος : Τι θα γίνει με τις τιμές στα νησιά;

Παρέμβαση στη συζήτηση για την κατάργηση των μειώσεων 30% στο ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου έκανε η Ενωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδος (ΕΕΚΕ).

Σε επιστολή της προς τους αρμόδιους υπουργούς επισημαίνει:

-«Οσο δίκιο έχουν οι νησιώτες που διαμαρτύρονται για τυχόν κατάργηση του ευνοϊκού καθεστώτος του ΦΠΑ στα νησιά τους, άλλο τόσο δίκιο έχουν και οι καταναλωτές που όταν επισκέπτονται τα νησιά βλέπουν οι τιμές στη διατροφή, στην εστίαση κλπ να είναι στο ίδιο επίπεδο, αν όχι και υψηλότερες, από αυτές των μεγάλων αστικών κέντρων».

Και θέτουν το ερώτημα στην κυβέρνηση:
-«Αναρωτιόμαστε, ποιο το νόημα της εφαρμογής μειωμένου Φ.Π.Α. σε περιοχές όπως τα νησιά μας, όταν αυτό το ευνοϊκό καθεστώς δεν το καρπώνεται ούτε στο ελάχιστο ο καταναλωτής;»

Θέση των εργαζόμενων καταναλωτών είναι, αν διατηρηθεί το μειωμένο καθεστώτος στα νησιά λόγω των συνθηκών που βιώνουν σε όλη τη διάρκεια του έτους, θα πρέπει να δούμε και μειωμένες τιμές προς όφελος των καταναλωτών, λόγω ακριβώς αυτού του ευνοϊκού καθεστώτος.

Το ΒΗΜΑ

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου