Ειδήσεις

Προσωρινά κρατούμενος ο «εγκέφαλος» σπείρας διακίνησης ηρωίνης

Προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε χθες μετά την απολογία του, με ομόφωνη απόφαση Ανακριτή και Εισαγγελέα, ο κατηγορούμενος για διεύθυνση και εποπτεία εγκληματικής οργάνωσης, νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και διακίνηση ναρκωτικών Β. A. του Q. 31 ετών, υπήκοος Αλβανίας, τρόφιμος των φυλακών σε υπόθεση ηρωίνης, που φέρεται ως ο “εγκέφαλος” σπείρας διακίνησης ναρκωτικών στο νησί της Ρόδου.

Προσωρινά κρατούμενοι έχουν κριθεί στην ίδια υπόθεση οι L. A. του A. 26 ετών, υπήκοος Αλβανίας, κάτοικος Ιαλυσού, L. E. του S. 27 ετών, συγγενής του πρώτου, κάτοικος Ιαλυσού, Q. A. του B. J. 30 ετών, υπήκοος Αλβανίας και Α. K. του H. 30 ετών.
Ελεύθερος έχει αφεθεί ο Α. Ε. του Ε. 30 ετών, ημεδαπός κάτοικος Ρόδου.

Όπως έγραψε η “δημοκρατική”, τον Αύγουστο του 2013 περιήλθε πληροφορία στη Δίωξη Ναρκωτικών σύμφωνα με την οποία ο Β. A. του Q., έγκλειστος για υπόθεση διακίνησης ηρωίνης, διακινεί μεγάλες ποσότητες ηρωίνης σε τοξικομανείς της Ρόδου, σε συνεργασία με τον Q. A. του B. J., μέσω του L. A. του A. και της L. E. του S. Ειδικότερα ο L. A. του A. από κοινού με την L. E. του S., αφού παραλάβουν μεγάλες ποσότητας ηρωίνης του Β. A. του Q., τις πωλούν σε τοξικομανείς της Ρόδου.

Μάλιστα στα στέκια των τοξικομανών της Ρόδου, σύμφωνα με την πληροφορία, αυτή η εγκληματική οργάνωση είναι γνωστή ως «Το παρεάκι της Φιλερήμου», λόγω του χώρου, όπου δραστηριοποιούνταν στο εμπόριο ηρωίνης.

Μετά από διακριτική παρακολούθηση διαπιστώθηκε ότι ο L. A. και η L. E. χρησιμοποιώντας το αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του πρώτου, μετέβαιναν πολύ συχνά σε συγκεκριμένο σημείο, στην περιοχή των λατομείων Καλυθιών, όπου ανελάμβαναν ναρκωτικά από σημεία που τα έκρυβε ο Α. K. του H..

Ο Α. K. χρησιμοποίησε για τις μετακινήσεις του και την μεταφορά της ηρωίνης, ένα φορτηγό ιδιοκτησίας τεχνικής εταιρείας των Αθηνών.

Τα ναρκωτικά άφηναν στη συνέχεια σε καβάτζες στους “Τρεις”, τα ανελάμβαναν τοξικομανείς και τους άφηναν στα ίδια σημεία τα χρήματα από την αγορά τους.

Την 20.00′ ώρα της 13ης Μαρτίου 2014, ο L. A. με την L. E. αφού ανέλαβαν ποσότητα ηρωίνης από την ίδια “καβάτζα”, στην περιοχή των λατομείων στις Καλυθιές, οι αστυνομικοί τους ακινητοποίησαν.

Η L. E., συνοδηγός του αυτοκινήτου, αντιλαμβανόμενη τους αστυνομικούς απέρριψε από το παράθυρο του οχήματος, μία πλαστική σακούλα, η οποία περιείχε, μία αυτοσχέδια πλαστική συσκευασία με ηρωίνη μικτού βάρους 50,7 γραμμαρίων και μία αυτοσχέδια πλαστική συσκευασία με ηρωίνη μικτού βάρους 50,8 γραμμαρίων. Οι αστυνομικοί μετέβησαν στην οικία τους και εκεί τους παρέδωσαν, το χρηματικό ποσό των 4095 ευρώ, ένα φάκελο με προσωπικά έγγραφα και δύο σημειωματάρια του B. A. του Q..

Επίσης σε σωματική έρευνα που τους έγινε βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τρία κινητά τηλέφωνα ενώ κατασχέθηκε και το αυτοκίνητό τους, ένα Volkswagen Passat. Oι αστυνομικοί ακινητοποίησαν και τον Α. K. στην περιοχή των λατομείων και στην κατοχή του βρήκαν ένα κινητό τηλέφωνο, δύο κάρτες SIM, το χρηματικό ποσό των 130 ευρώ και μία κάρτα χρηματικών συναλλαγών της WESTERN UNION.

Οι αστυνομικοί μετέβησαν στον χώρο του λατομείου, όπου εργαζόταν ο τέταρτος και τους παρέδωσε, ένα μεταλλικό κουτί καφέ, που περιείχε δύο αυτοσχέδιες πλαστικές συσκευασίες ηρωίνης συνολικού μικτού βάρους 67,2 γραμμαρίων, ένα πλαστικό κουτί με 14 αυτοσχέδιες πλαστικές συσκευασίες ηρωίνης συνολικού βάρους 716 γραμμαρίων, μία αυτοσχέδια πλαστική συσκευασία με ηρωίνη μικτού βάρους 10,2 γραμμαρίων, μία λειτουργική ηλεκτρονική ζυγαριά και πλήθος κενών πλαστικών συσκευασιών.

Ακολούθως οι αστυνομικοί μετέβησαν στην οικία του και βρήκαν το χρηματικό ποσό των 400 ευρώ. Τέλος, κατασχέθηκε το αυτοκίνητο της τεχνικής εταιρείας. Κατόπιν αναζητήσεων εντοπίστηκε ο Q. A. του B. και σε έρευνα στην οικία του βρέθηκε, το χρηματικό ποσό των 35 ευρώ, ένα βιβλιάριο και τρία κινητά τηλέφωνα.

Η συνολική αξία της ποσότητας ηρωίνης που βρέθηκε στην κατοχή των συλληφθέντων κυμαίνεται από 7.159,2 ευρώ έως 40.270,5 ευρώ.

Από τις έρευνες των αστυνομικών φέρεται να προέκυψε επίσης ότι ο Β. A. είναι το άτομο που διέθετε το απαραίτητο δίκτυο γνωριμιών στους κύκλους των χρηστών ηρωίνης της Ρόδου καθώς και όλη την εμπειρία προκειμένου να οργανώνει τις παράνομες συναλλαγές των υπόλοιπων μελών της οργάνωσης.
Το γεγονός ότι στην οικία του L. A. βρέθηκε φάκελος με προσωπικά έγγραφα του Β. A. δείχνει σύμφωνα με τους αστυνομικούς, την στενή σχέση τους και την εμπιστοσύνη που υπήρχε μεταξύ τους.

Οι τοποθεσίες που δραστηριοποιούνταν οι συλληφθέντες (Ιαλυσός – Φιλέρημος – «Τρεις» – Λατομεία Καλυθιών) είναι περιοχές στις οποίες προέβαινε στις παράνομες συναλλαγές του ο Β. A. και το 2011 που είχε συλληφθεί για διακίνηση μεγάλων ποσοτήτων ηρωίνης.
Ως συνήγορος υπεράσπισης του κατηγορούμενου που αρνήθηκε κατηγορηματικά ότι έχει οποιαδήποτε σχέση με την υπόθεση παρέστη ο δικηγόρος κ. Κ. Ασλάνης.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου