Ειδήσεις

Απορρίφθηκε και η νέα αίτηση του Δήμου για αναστολή κατάσχεσης

Με απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Ρόδου (διαδικασία ασφαλιστικών μέτρων), που εκδόθηκε χθες, απορρίφθηκε και η νέα αίτηση του Δήμου Ρόδου, για την έκδοση προσωρινής διαταγής για την αναστολή της κατάσχεσης ποσού ύψους 1,8 εκατ. ευρώ από λογαριασμό που τηρεί στην Alpha Bank για την αποπληρωμή ισόποσης απαίτησης δικαιούχου απαλλοτρίωσης, που επεδίωξε παρατύπως να άρει!

Πρόκειται για την τέταρτη προσπάθεια που κατέβαλε ο Δήμος Ρόδου για την αναστολή των καταδιωκτικών μέτρων που επέβαλε σε βάρος του μια 78χρονη ζωγράφος το ακίνητο της οποίας έχει δεσμευτεί επί 40ετία.

Θυμίζουμε ότι απορρίφθηκαν τρεις ακόμη αιτήσεις, για την έκδοση προσωρινών διαταγών για την αναστολή της διαταγής πληρωμής ύψους 1,8 εκατ. ευρώ, δυνάμει της οποίας επισπεύδεται η κατάσχεση, για την απαλλοτρίωση ιδιωτικού οικοπέδου στο Ροδίνι.
Εχει προηγηθεί εξάλλου αμετάκλητη απόφαση του Εφετείου Δωδεκανήσου, μετά και την απόρριψη σχετικής αιτήσεως αναιρέσεώς της, που επεδίωξε ο Δήμος Ρόδου.

Σημειώνεται ότι τρεις ημέρες μετά την απόρριψη του πρώτου αιτήματος του Δήμου Ρόδου για την έκδοση προσωρινής διαταγής, στις 24 Ιανουαρίου 2014, εκτός ημερησίας διατάξεως κατατέθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο εισήγηση της Διεύθυνσης Πολεοδομίας για την αυτοδίκαιη άρση της απαλλοτρίωσης.

Ποτέ ως τότε, σε καμία απολύτως δίκη, ούτε και όταν εκδόθηκε η διαταγή πληρωμής, ο Δήμος Ρόδου επικαλέσθηκε την άρση της απαλλοτρίωσης του συγκεκριμένου ακινήτου, αλλά επέμενε στη διατήρησή της.

Μετά την ως άνω απόφαση άσκησε ανακοπή, καθώς και δύο αιτήσεις αναστολής της συντηρητικής κατάσχεσης, που η 78χρονη επέβαλε σε βάρος του, με σωρευμένα αιτήματα προσωρινής διαταγής, τα οποία επίσης απορρίφθηκαν.

Σε κάθε δε περίπτωση η ιδιοκτήτρια του ακινήτου και δικαιούχος της αποζημίωσης, αυτοβούλως και συνεπής στην προφορική της δέσμευση, ενώπιον του Προέδρου Πρωτοδικών Ρόδου, ανεκάλεσε μερικώς την επιβληθείσα συντηρητική κατάσχεση σε βάρος του Δήμου Ρόδου, περιορίζοντάς την στην Alpha Bank.

Μετά δε την παρέλευση των εξήντα ημερών που τάσσει ο νόμος η ιδιοκτήτρια του ακινήτου επέβαλε πλέον σε συνέχεια της ως άνω συντηρητικής κατάσχεσης και αναγκαστική κατάσχεση σε βάρος του Δήμου Ρόδου, ποσού 1.831.448,05 ευρώ.

Κατ’ αυτής ο Δήμος Ρόδου άσκησε νέα ανακοπή και αίτηση αναστολής, με αίτημα μάλιστα να του χορηγηθεί σχετική προσωρινή διαταγή, ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Ρόδου.

Το εν λόγω αίτημα προσωρινής διαταγής συζητήθηκε ενώπιον της Προέδρου του Πρωτοδικείου Ρόδου στις 4 Απριλίου 2014 και όπως και τα τρία προγενέστερα σχετικά αιτήματα απορρίφθηκε, καθώς δεν πιθανολογήθηκε η ευδοκίμηση της ανακοπής του Δήμου Ρόδου, ούτε και η βλάβη που επικαλείται λόγω της συγκεκριμένης αναγκαστικής εκτέλεσης.
Μετά και την απόρριψη της αιτήσεως αναστολής του Δήμου Ρόδου θα πρέπει να αναμένεται η κατάσχεση των χρημάτων.

Την 78χρονη εκπροσωπεί η δικηγόρος κ. Κατερίνα Γιαννιού – Αθανασίου.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου