Ειδήσεις

Ζ. Κωνσταντοπούλου: Οι αγώνες είναι επίκαιροι-Eιδική συνεδρίαση στη Βουλή για την 7η Μαρτίου

Η Πρόεδρος της Βουλής σε δηλώσεις της μετά το πέρας των εκδηλώσεων για την 67η επέτειο ενσωμάτωσης της Δωδεκανήσου στην Ελλάδα…

«Σήμερα διεκδικούμε ξανά απελευθέρωση από πρακτικές και τακτικές που συνιστούν ζυγό για τους ευρωπαϊκούς λαούς και μέγγενη για τη Δημοκρατία στην Ευρώπη» ανέφερε μεταξύ άλλων η Πρόεδρος της Βουλής σε δηλώσεις της μετά το πέρας των εκδηλώσεων για την 67η επέτειο ενσωμάτωσης της Δωδεκανήσου στην Ελλάδα.

Όπως είπε η κ. Ζωή Κωνσταντοπούλου: «Οι αγώνες αυτοί είναι επίκαιροι όσο ποτέ και η μνήμη βοηθά στην εμψύχωση και την εγρήγορση. Εκείνα που είναι σήμερα δεδομένα, αυτά που είναι σήμερα κεκτημένα, ήταν κάποτε ζητούμενα και διεκδικούμενα».

Οι δηλώσεις της Προέδρου της Βουλής κ. Ζωής Κωνσταντοπούλου έχουν ως εξής:

«Το Ελληνικό Κοινοβούλιο τιμά την επέτειο της Ένωσης της Δωδεκανήσου με την Ελλάδα και έτσι τιμά τους αγώνες του λαού μας για Ελευθερία, Εθνική Ανεξαρτησία, Εθνική Ομοψυχία, Δημοκρατία, Δικαιώματα, Αξιοπρέπεια.Οι αγώνες αυτοί είναι επίκαιροι όσο ποτέ και η μνήμη βοηθά στην εμψύχωση και στην εγρήγορση.
Εκείνα που είναι σήμερα δεδομένα, αυτά που είναι σήμερα κεκτημένα, ήταν κάποτε ζητούμενα και διεκδικούμενα. Σήμερα διεκδικούμε ξανά απελευθέρωση από πρακτικές και τακτικές που συνιστούν ζυγό για τους ευρωπαϊκούς λαούς και μέγγενη για τη Δημοκρατία στην Ευρώπη».

Η κ. Κωνσταντοπούλου απευθυνόμενη στους τοπικούς παράγοντες προανήγγειλε πως θα αναλάβει πρωτοβουλία για την διεξαγωγή ειδικής συνεδρίασης στη Βουλή, ώστε «να τιμήσουμε την 7η Μαρτίου, την 31η Μαρτίου και την 8η Μαΐου και να μάθουν, όσοι παρακολουθούν την Ολομέλεια της Βουλής, ότι η ιστορία της Δωδεκανήσου αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα της Εθνικής μας ιστορίας και της συλλογικής πατριωτικής μας διαδρομής προς την Ανεξαρτησία και την Ελευθερία».

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου