ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δήλωση του Δημήτρη Γάκη για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

news room 1 λεπτό ανάγνωση
Γάκης Δημήτρης

Ο βου­λευ­τής Δω­δε­κα­νή­σου Δη­μή­τρης Γάκης, με την ευ­και­ρία των εορ­τα­σμών της Πα­γκό­σμιας Ημέ­ρας της Γυ­ναί­κας (8 Μαρ­τί­ου) έκανε την ακό­λου­θη δή­λω­ση:

«Σή­με­ρα που γιορ­τά­ζε­ται διε­θνώς η Πα­γκό­σμια Ημέρα της Γυ­ναί­κας, το μή­νυ­μα της ισό­τη­τας των φύλων πα­ρα­μέ­νει επί­και­ρο όσο ποτέ. Παρά τις με­γά­λες κοι­νω­νι­κές κα­τα­κτή­σεις των γυ­ναι­κών που κα­θρε­φτί­ζουν την πρό­ο­δο που έχου­με κάνει σαν κοι­νω­νία, πρέ­πει να ανα­γνω­ρί­σου­με τις προ­κλή­σεις και να επι­κε­ντρώ­σου­με την προ­σο­χή μας στα δι­καιώ­μα­τα των γυ­ναι­κών, στην εξά­λει­ψη των δια­κρί­σε­ων και του φόβου για το δια­φο­ρε­τι­κό, στο να δί­νο­νται πραγ­μα­τι­κά ίσες ευ­και­ρί­ες στην ερ­γα­σία, στην εκ­παί­δευ­ση, στην άσκη­ση της πο­λι­τι­κής. Όχι μόνο στην Ελ­λά­δα και στην Ευ­ρώ­πη, άλλα σε όλο τον κόσμο.

Η 8η Μαρ­τί­ου δεν είναι απλά, μια γιορ­τή των γυ­ναι­κών. Σχε­τί­ζε­ται με την άνοι­ξη, την ανα­γέν­νη­ση, την ανα­νέ­ω­ση της ζωής.

Οι δρά­σεις μας για την πραγ­μα­τι­κή ισό­τη­τα, θα φέ­ρουν απο­τέ­λε­σμα μόνο αν συν­δυα­στούν με τον αγώνα των κοι­νω­νιών για την εξά­λει­ψη της φτώ­χειας, την επί­λυ­ση των κα­θη­με­ρι­νών προ­βλη­μά­των στη δου­λειά, με τη μη βία, τη δι­καιο­σύ­νη, την επα­νεκ­παί­δευ­ση, με αλ­λη­λεγ­γύη, με τη δη­μιουρ­γία μιας κουλ­τού­ρας που θα εν­θαρ­ρύ­νει τη συμ­με­το­χή των απλών γυ­ναι­κών σε όλες τις κοι­νω­νι­κές δρα­στη­ριό­τη­τες που οι ίδιες επι­λέ­γουν.

Εύ­χο­μαι χρό­νια πολλά σε κάθε γυ­ναί­κα!»

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.