Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται από χθες η κυρία ανάκριση που προκάλεσε μήνυση της κοινοπραξίας “GA Ferries”, συμφερόντων του αείμνηστου εφοπλιστή Γεράσιμου Αγούδημου, κατά της “Ι. Τσαγκάρης και ΣΙΑ ΟΕ” και των κ.κ. Παντελή και Ιωάννη Τσαγκάρη.
Η κοινοπραξία υποστήριξε ότι τέλεσαν σε βάρος της το αδίκημα της κακουργηματικής υπεξαίρεσης, από εντολοδόχο και διαχειριστή ξένης περιουσίας και συγκεκριμένα ότι εισέπραξαν από επιβάτες εισιτήρια αξίας 1.703.063,05 ευρώ για λογαριασμό της, τα οποία δεν απέδωσαν, ενώ υποστηρίζει ότι τέλεσαν και το αδίκημα της απάτης.
Μήνυση σε βάρος των ίδιων υπέβαλε εξάλλου και η ναυτική εταιρεία, ιδίων συμφερόντων, “Αγία Ευθημία Ναυτική Εταιρεία”. Στη μήνυση υποστηρίζεται ότι τελέστηκαν σε βάρος της, τα ίδια ως άνω αδικήματα από την είσπραξη και μη απόδοση εισιτηρίων αξίας 1.389.396,18 ευρώ.
Θυμίζουμε ότι ο κ. Τσαγκάρης συνεργάστηκε µε την κοινοπραξία “GA Ferries” από το έτος 1992, αρχικά µε αντικείµενο την έκδοση εισιτηρίων των πλοίων της κοινοπραξίας µε προµήθεια και στη συνέχεια, από το έτος 1997, ανέλαβε τη ναυτική πρακτόρευση µερικών από τα πλοία της.
Από το έτος 2002 και εντεύθεν είχε την αποκλειστική ναυτική πρακτόρευση, στο λιµένα της Ρόδου, όλων των πλοίων της κοινοπραξίας “GA Ferries”.
Ο τρόπος των µεταξύ τους οικονοµικών συνδιαλλαγών εγένετο µε χρεοπιστώσεις του λογιστηρίου της κοινοπραξίας και σύµφωνα µε όσα υποστηρίζονται στη µήνυση της εταιρείας Τσαγκάρη από το έτος 2005, παρατηρήθηκε πλήρης αλλαγή του τρόπου των χρεοπιστώσεων, από το λογιστήριο της κοινοπραξίας, που εκδηλώθηκε η αλλαγή αυτή, µε συχνότατη και πιεστική απαίτηση των εκ µέρους της ροδίτικης εταιρείας καταβολών από τον Αγούδηµο, σε τέτοιο βαθµό που τους απέτρεπε, λόγω της φιλικής τους σχέσης και της καλής πρότερης συνεργασίας τους, να ασκήσουν τον οποιονδήποτε, έστω και τυπικό, έλεγχο των µέχρι τότε οικονοµικών συνδιαλλαγών τους.
Ο κ. Τσαγκάρης ισχυρίζεται ακόµη ότι µέχρι τότε, δεν κατέστη δυνατόν να πραγµατοποιηθεί η µεταξύ τους συνολική λογιστική εκκαθάριση για τα έτη 2005, 2006, 2007 και 2008.
Υποστηρίζει παραπέρα ότι κατά το τελευταίο τετράµηνο του έτους 2008, ο Αγούδηµος σε σύµπραξη και προφανώς µε προτροπή του λογιστηρίου της “GA Ferries”, αφού προηγουµένως τους εξαπάτησε, τους ζήτησε και παραδόθηκαν προς την εταιρεία του 38 σώµατα µεταχρονολογηµένων επιταγών, εκδόσεως της ροδίτικης εταιρείας, σε διαταγή της “GA Ferries”, πληρωτέων από τους αντίστοιχους λογαριασµούς που τηρούν, συνολικού ποσού 1.297.093,53 ευρώ πληρωτέων από 04.03.2009 µέχρι και 26.09.2009.
Υποστηρίζει παραπέρα ότι η κοινοπραξία δεν είχε πιστώσει στους µεταξύ τους λογαριασµούς και συναλλαγές, τεσσάρων ετών, ποσό 1.736.708,35 ευρώ παρά το δεδοµένο και αναµφισβήτητο γεγονός, της λογιστικής καταχώρησης των επιταγών αυτών στο λογιστήριό τους.
Σημειώνεται ότι με βούλευμα που εξέδωσε το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Ρόδου είχε αποφασιστεί να μην γίνει κατηγορία σε βάρος του εφοπλιστή Γεράσιμου Αγούδημου για τα αδικήματα της απάτης από την οποία το σκοπούμενο περιουσιακό όφελος και η αντίστοιχη ζημία υπερβαίνει τις 120.000 ευρώ και της υπεξαίρεσης αντικειμένου αξίας άνω των 120.000 ευρώ.
Η δίωξη σε βάρος του εφοπλιστή ασκήθηκε μετά από μήνυση που υπέβαλε το 2009 ο κ. Παντελής Τσαγκάρης, διαχειριστής της εταιρείας “Ι. Τσαγκάρης και ΣΙΑ ΟΕ”.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ