Αθλητικά

Πειθαρχική Επιτροπή: Βαρύς ο πέλεκυς στον Καλυμνιακό

Ανακοινώθηκαν από την ΕΠΣΔ οι αποφάσεις της Πειθαρχικής Επιτροπής που αφορούν στις ποινές των ποδοσφαιριστών, στις διαπιστωτικές πράξεις, στις κλήσεις σε απολογία και την τύχη των μην διεξαχθέντων αγώνων.
Η Π.Ε. «άστραψε και βρόντηξε» στην ομάδα του Καλυμνιακού, καθώς τιμώρησε με 10 και 15 αγωνιστικές ποδοσφαιριστές της και με τέσσερις αγωνιστικές τον εκπρόσωπό της, για τα όσα διαδραματίστηκαν στο παιχνίδι με την Αναγέννηση Ασφενδιού.
Αναλυτικά όλες οι αποφάσεις της Π.Ε.:
Ποινές ποδοσφαιριστών
Ορφέας- ΑΕΡΑ στις 02/02 (16η αγωνιστική)
Στον ποδοσφαιριστή της Α.Ε.Ρ.Α, Ν. Τζήμα ποινή μιας αγωνιστικής για προφανής ευκαιρία για γκολ (έπαιξε την μπάλα με το χέρι εκτός περιοχής) (άρθρο 10’ παρ.1α’ περ. ΙΙΙ του Π.Κ.).
Διγενής- Κλεόβουλος στις 02/02 (16η αγωνιστική)
Στον ποδοσφαιριστή του Κλεόβουλου, Γ. Μήλιο ποινή μίας αγωνιστικής για παράβαση κανόνων παιχνιδιού (έπαιξε την μπάλα με το χέρι εκτός περιοχής) (άρθρο 10΄ παρ. 1α περ ΙΙΙ του Π.Κ.).
Αθλέτικο Αφάντου- Άγιος Ισίδωρος στις 03/02 (13η αγωνιστική)
Στον ποδοσφαιριστή του Αγίου Ισιδώρου, Μ. Κουτρούλλη ποινή δυο αγωνιστικών για υβριστική συμπεριφορά σε αντίπαλο ποδοσφαιριστή (άρθρο 10΄ παρ. 1 β’ του Π.Κ.).
Ατρόμητος Διμυλιάς- Θύελλα Πυλώνας στις 03/02 (12η αγωνιστική)
Στον ποδοσφαιριστή του Ατρόμητου Διμυλιάς, Γ. Καραμολέγκο ποινή μιας αγωνιστικής για παράβαση κανόνων παιχνιδιού (υποσχόμενη επίθεση ), 2η κίτρινη κάρτα (άρθρο 10’ παρ.1α’ περ. ΙΙΙ του Π.Κ.).
Ηρακλής Μαριτσών- Κλεάνθης στις 06/02 (Κύπελλο)
Στον ποδοσφαιριστή του Κλεάνθη, Στ. Χαριτακη ποινή μιας αγωνιστικής για προφανής ευκαιρία για γκολ, 2η κίτρινη κάρτα (άρθρο 10’ παρ.1α’ περ. ΙΙΙ του Π.Κ.).
Αναγέννηση Ασφενδιού- Καλυμνιακός στις 02/02 (10η αγωνιστική- διεκόπη)
Στον ποδοσφαιριστή του Καλυμνιακού, Π. Κοτσάνη ποινή δέκα πέντε αγωνιστικών κατά συγχώνευση και χρηματικό πρόστιμο 150 ευρώ για βάναυση συμπεριφορά στο διαιτητή (τον κλώτσησε στο χέρι) και απώθησε βιαίως τον Β’ βοηθό διαιτητή και υβριστική συμπεριφορά στον διαιτητή (άρθρο 10’ παρ.1 ζ’- άρθρο 10’ παρ.1 ε’- άρθρο 10’ παρ.1 δ’ περ. Ι -άρθρο 10’ παρ.3’ και άρθρο 10’ παρ.2 δ’ του Π.Κ.).
Στον ποδοσφαιριστή του Καλυμνιακού, Μαρ. Καμπούρη ποινή δέκα αγωνιστικών και χρηματικό πρόστιμο 100 ευρώ (υπότροπος) γιατί απώθησε βιαίως τον διαιτητή (άρθρο 10’ παρ.1 ε’- άρθρο 10’ παρ.2 δ’ και άρθρο 10’ παρ. 4 β’ του Π.Κ.).
Στον ποδοσφαιριστή του Καλυμναικού, Ν. Φράγκο ποινή δέκα αγωνιστικών και χρηματικό πρόστιμο 100 ευρώ για βάναυση συμπεριφορά στον Β’ βοηθό διαιτητή (τον κτύπησε στο πρόσωπο ) (άρθρο 10’ παρ.1 ζ’ -άρθρο 10’ παρ. 2δ’ του Π.Κ.).
Στο σωματείο του Καλυμνιακού επιβάλλεται αυτοδίκαια χρηματική ποινή 50 ευρώ (κακή συμπεριφορά ομάδας 3 αποβολές) (άρθρο 16’ παρ.2’ του Π.Κ.).
Η Πειθαρχική Επιτροπή επέβαλε στον εκπρόσωπο του σωματείου του Καλυμνιακού, Ι. Γιαννικουρή χρηματική ποινή 40 ευρώ, καθώς και την ποινή απαγόρευσης εισόδου στον αγωνιστικό χώρο για τέσσερεις αγωνίστηκες (άρθρο 11’ παρ.2’ σε συνδυασμό με το άρθρο 10’ παρ.1 δ’ και 2 δ’ του Π.Κ.).
Α.Ο. Αθλοπαιδιών- ΠΑΟΚ Κω στις 06/02 (6η αγωνιστική)
Στον ποδοσφαιριστή του Α.Ο. Αθλοπαιδιών, Α. Αποστολόπουλο ποινή μιας αγωνιστικής για προφανής ευκαιρία για γκολ (άρθρο 10’ παρ.1α’ περ. ΙΙΙ του Π.Κ.).
Α.Ο. Σύμης- Κύπρος στις 03/02 (13η αγωνιστική)
Η Πειθαρχική Επιτροπή επέβαλε στον προπονητή του σωματείου του Α.Ο. Σύμης, Ν. Τσίκκη χρηματική ποινή 40 ευρώ, καθώς και την ποινή απαγόρευσης εισόδου στον αγωνιστικό χώρο για τέσσερεις αγωνίστηκες (άρθρο 11’ παρ.2’ σε συνδυασμό με το άρθρο 10’ παρ.1 δ’ και 2 δ’ του Π.Κ.).
Χρηματικά πρόστιμα καταβλητέα μέχρι τις 08/03/2019 (άρθρο 23’ παρ.2α’ του Π.Κ.).
Διαπιστωτικές πράξεις (αποβολές παραγόντων- προπονητών)
Βάσει των αναφερόμενων στο υπ’ αριθμ. Νο 107 Φύλλο Αγώνος του διαιτητή της ποδοσφαιρικής αναμετρήσεως μεταξύ των ομάδων Ορφέας- ΑΕΡΑ που διεξήχθη στο Γήπεδο Αγίων Αποστόλων στις 02/02/2019, στο πλαίσιο της 16ης αγωνιστικής του Πρωταθλήματος της Α’ Κατηγορίας Δωδεκανήσου και κατ’ εφαρμογή των διατάξεων των παραγράφων 1,2,και 3 του άρθρου 8 του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ, σας γνωστοποιούμε με την παρούσα ότι κατόπιν αποβολής από τον αγωνιστικό χώρο του εκπροσώπου του σωματείου της ΑΕΡΑ και δη του δηλωθέντος ως εκπροσώπου αυτού, κ. Κυρ. Καλογήρου, με βάση σχετική εντολή του διαιτητή του ανωτέρω αγώνα, έχει επέλθει αυτόματα ο αποκλεισμός του από τον επόμενο ποδοσφαιρικό αγώνα του ως άνω σωματείου.
Βάσει των αναφερόμενων στο υπ’ αριθμ. Νο 78 Φύλλο Αγώνος του διαιτητή της ποδοσφαιρικής αναμετρήσεως μεταξύ των ομάδων Αναγέννηση Έμπωνα- Ευαγόρας που διεξήχθη στο γήπεδο Απολλώνων στις 02/02/2019, στο πλαίσιο της 13ης αγωνιστικής του Πρωταθλήματος της Β’ Κατηγορίας Δωδεκανήσου και κατ’ εφαρμογή των διατάξεων των παραγράφων 1,2,και 3 του άρθρου 8 του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ, σας γνωστοποιούμε με την παρούσα ότι κατόπιν αποβολής από τον αγωνιστικό χώρο του προπονητή του σωματείου του Ευαγόρα και δη του δηλωθέντος ως προπονητή αυτού, κ. Ι.Καμίτση , με βάση σχετική εντολή του διαιτητή του ανωτέρω αγώνα, έχει επέλθει αυτόματα ο αποκλεισμός του από τον επόμενο ποδοσφαιρικό αγώνα του ως άνω σωματείου.
Μη διεξαχθέντες αγώνες
Ευκλής- Αθλέτικο Αφάντου στις 23/01 (9η αγωνιστική, Κ-14)
Ο μη διεξαχθείς αγώνας Ευκλής Σορωνής- Αθλέτικο Αφάντου για το Πρωτάθλημα Κ-14 Δωδεκανήσου στις 23/01/2019 κατακυρώνεται με σκορ 3-0 υπέρ του σωματείου του Ευκλή λόγω μη προσέλευσης την καθορισμένη ώρα έναρξης του αγώνα της ομάδας της Αθλέτικο Αφάντου (άρθρο 21’ παρ. 3α’ του ΚΑΠ).
Επίσης σύμφωνα με το άρθρο 17’ παρ. 2’ του ΚΑΠ από την ομάδα της Αθλέτικο Αφάντου (Κ-14) αφαιρούνται τρεις βαθμοί από την τρέχουσα βαθμολογία και επιβάλλεται χρηματικό πρόστιμο 50 ευρώ.
Σύμφωνα με το άρθρο 21’ παρ. 3’ του ΚΑΠ τυχόν υπάρχουσες ποινές εκτίονται μόνο από την ανυπαίτια ομάδα (Ευκλής).
Κλήση σε απολογία
Σύμφωνα με τις περιγραφές των Αξιωματούχων αγώνων, καλούνται για παραβάσεις των άρθρων του Π.Κ. σε ΕΓΓΡΑΦΗ απολογία την Πέμπτη 14/02/2019 και ώρα 16:00 στα γραφεία της ΕΠΣΔ τα κάτωθι φυσικά και νομικά πρόσωπα:
Αναγέννηση Ασφενδιού- Καλυμνιακός στις 02/02 (10η αγωνιστική- διεκόπη)
Το σωματείο του Καλυμνιακού και οι αναγραφόμενοι στο Φ.Α., Ι. Γιαννικουρής –εκπρόσωπος και Ι. Χατζησμάλης –προπονητής, σύμφωνα με τα αναγραφόμενα στο Φ.Α. από τον διαιτητή και την έκθεση του παρατηρητή, επί παραβάσεων των άρθρων 1,2,3,4,5,6,11,13,14,15 παρ.6’ & 8’ του Π.Κ.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου