Νέα διήμερη άδεια χορηγήθηκε στον Δημήτρη Κουφοντίνα, που εκτίει ποινή 16 φορές ισόβια για την εγκληματική δράση της 17Ν, από το Συμβούλιο των φυλακών Κορυδαλλού.

Σύμφωνα με την απόφαση, ο Δημήτρης Κουφοντίνας θα βγει για δύο ημέρες από τη φυλακή αύριο το πρωί στις 9 και θα επιστρέψει σε δύο ημέρες.

Η συγκεκριμένη άδεια είναι η δεύτερη κατά σειρά που εγκρίνεται για τον πολυισοβίτη της 17Ν καθώς υπενθυμίζεται πως είχε λάβει για πρώτη φορά άδεια στις 9 Νοεμβρίου και για 48 ώρες, διχάζοντας τότε την κοινή γνώμη και προκαλώντας θύελλα αντιδράσεων από συγγενείς θυμάτων αλλά και τις πρεσβείες χωρών, πολίτες των οποίων υπήρξαν θύματα της τρομοκρατικής οργάνωσης.

Σημειώνεται πως ο εισαγγελέας που έδωσε και την πρώτη άδεια στον Δημήτρη Κουφοντίνα έχει δικαίωμα άσκησης «βέτο», ακυρώνοντας αν το κρίνει τη χορήγηση της άδειας, ανεξάρτητα από το αν τα άλλα δύο μέλη του Συμβουλίου ταχθούν υπέρ της χορήγησης της.

Η εν λόγω ρύθμιση που ακόμα και σήμερα ισχύει, έχει προκαλέσει αντιδράσεις από κρατούμενους, ενώ είχε εξαγγελθεί η αλλαγή της από το υπουργείο Δικαιοσύνης, χωρίς ωστόσο προς το παρόν να έχει κατατεθεί νέα νομοθετική ρύθμιση στη Βουλή.

newpost.gr

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ