Το Κέντρο Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων αποτελεί το μεγαλύτερο δίκτυο υπηρεσιών απεξάρτησης και Κοινωνικής Επανένταξης στη χώρα μας.Το έργο του αφορά στη θεραπεία, στην πρόληψη, την εκπαίδευση επαγγελματιών και την έρευνα και οι Μονάδες του ΚΕΘΕΑείναι αρμονικά ενσωματωμένες στην κοινωνία δημιουργώντας ανταποδοτικές πολιτικές ενάντια στην εξάρτηση μέσα από μια αμφίδρομη σχέση του προγράμματος με την κοινωνία.

Το Πολυδύναμο Συμβουλευτικό Κέντρο του ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ στη Ρόδο λειτουργεί ως Πολυδύναμο  Κέντρο Πρόληψης, Συμβουλευτικής και Θεραπείας παρέχοντας ολοκληρωμένη θεραπευτική παρέμβαση στα ίδια τα άτομα που έχουν θέματα εξάρτησης νόμιμων ή παράνομων ουσιών αλλά και στα μέλη της οικογένειάς τους. Παράλληλα πραγματοποιούνται σεμινάρια και δραστηριότητες προς τους μαθητές, τους φοιτητές, τους καθηγητές, τους επαγγελματίες αλλά και προς την ευρύτερη κοινότητα της Ρόδου που προσπαθούν να βοηθήσουν στην κατανόηση του προβλήματος της εξάρτησης.

Από τον περασμένο Δεκέμβριο λειτουργούμε ήδη σε δικό μας χώρο στην οδό Παπαλουκά, στα πρώην εξωτερικά ιατρεία του Παλαιού Νοσοκομείου Ρόδου και το τηλέφωνο επικοινωνίας είναι το 22410 20343.

Ο χώρος  παραχωρήθηκε από το Δήμο Ρόδου για πέντε χρόνια και τον διαμορφώσαμε ώστε να είναι λειτουργικός και να μπορεί να στεγάσει τις υπηρεσίες μας. Σε αυτή μας την προσπάθεια είχαμε σημαντική βοήθεια από εθελοντές και φίλους πουθα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά για την εμπράγματη στήριξη στο έργο μας που αποτελεί για μας αναγνώριση της καθημερινής προσπάθειας που καταβάλουμε  για την υποστήριξη των εξαρτημένων ατόμων και των οικογενειών τους στο νησί της Ρόδου.

Ευχαριστούμε θερμά:

  • Το Δήμαρχο Ρόδου κο Φώτη Χατζηδιάκο για την δωρεάν παραχώρηση του χώρου.
  • Το Δωδεκανησιακό Σύλλογο γονέων και φίλων εξαρτημένων ατόμων για τη στήριξή του και τη φιλοξενία που μας πρόσφερε.
  • Τον κο Σταύρο Φλαμπουριάρη Σύμβουλο του Δημάρχου Ρόδου.
  • Τον κοΓιασιράνη Παναγιώτη για την δωρεάν κατασκευή και τοποθέτηση των επίπλων κουζίνας.
  • Τους κκ Παλαιολόγο Μιχαήλ, Σκυριώτη Παντελή και Κυπριώτη Μιχάλη για τις ηλεκτρολογικές εργασίες.
  • Τους κκ Μούτσιο Σταύρο και Θωμόπουλο Γιώργο για τους ελαιοχρωματισμούς.
  • Τη μεταφορική εταιρεία ΜΕΤ.ΡΟ. Ρόδου.
  • Τα Μ.Μ.Ε. του νησιού που στάθηκαν από την αρχή δίπλα μας σε κάθε μας προσπάθεια.

Παράλληλα, ελπίζουμε στη δυνατότητα εύρεσης μια οριστικής λύσης στέγασης των υπηρεσιών μας στην πόλη της Ρόδουπου θα είναι αντάξια της πολιτισμικής, ιστορικής και αρχιτεκτονικής παράδοσης του νησιού.

 

Στοιχεία Επικοινωνίας με  Σ.Κ. Ρόδου του ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ

Παπαλουκά, Πρ. Εξωτ. Ιατρ. Παλ. Νοσ. Ρόδου, Τ.Κ. 85100 ΡΟΔΟΣ

Τηλ. 22410 20343

ccrodos@ketheaariadni.gr

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ