Ειδήσεις

Νέος ειδικός γραμματέας του ΣΔΟΕ ο Π. Δάνης-Ποιος είναι

O αδιάφθορος της Υπηρεσίας Διακίνησης και Ελέγχου Αγαθών (παλαιός ελεγκτικός μηχανισμός του υπουργείου Οικονομικών) κ. Παναγιώτης Δάνης επιλέχθηκε από το οικονομικό επιτελείο προκειμένου να αναλάβει το κρίσιμο πόστο του επικεφαλής του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος.

Μετά την παραίτηση του κ. Στέλιου Στασινόπουλου, ειδικού γραμματέα του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (ΣΔΟΕ), η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών επέλεξε για νέο ειδικό γραμματέα τον κ. Δάνη.

Ο κ. Δάνης υπήρξε μεταξύ άλλων προϊστάμενος: της ΥΠΕΔΑ Αθηνών, της Διεύθυνσης Επιθεώρησης Υπηρεσιών του υπουργείου Οικονομικών, της Διεύθυνσης Φορολογίας Κεφαλαίου του υπουργείου Οικονομικών και της Π.Δ. ΣΔΟΕ Αττικής.

Ο νέος επικεφαλής γνωρίζει όσο λίγοι το ΣΔΟΕ. Ο νέος ειδικός γραμματέας έχει παρελθόν στο Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος από το 1997. Μία εβδομάδα πριν από την επίσημη έναρξη του ΣΔΟΕ (10 Απριλίου 1997) ο κ. Δάνης παραιτήθηκε καταγγέλλοντας ότι η στελέχωση του σώματος σε μεγάλο βαθμό έγινε αναξιοκρατικά. Οι σχετικές εισηγήσεις, ανέφερε στην επιστολή παραίτησης, στο μεγαλύτερο μέρος τους υπήρξαν προϊόν συνδιαλλαγής. Και κατέληγε ότι είναι λάθος να προσφέρονται οι υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών ως λάφυρο για επίλυση συνδικαλιστικών επιδιώξεων και προσωπικών φιλοδοξιών.

Σήμερα, ωστόσο, ο κ. Δάνης αναλαμβάνει το ΣΔΟΕ σε ένα κρίσιμο διάστημα, με τη φοροδιαφυγή να οργιάζει και την κυβέρνηση να έχει θέσει ως πρωταρχικό της στόχο την καταπολέμησή της.

Καθημερινή

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου