Ατάκτως Ερριμμένα

Ειδήσεις που συγκλονίζουν

Μπορεί να συμβαίνει στην Αθήνα, αλλά δεν παύει να είναι συγκλονιστικό.
Παιδιά οικογενειών που τα έχει χτυπήσει η λιτότητα, πηγαίνουν νηστικά στο σχολείο, αφού οι σοβαρές καθυστερήσεις στον διεθνή διαγωνισμό προμήθειας τροφίμων – ύψους σχεδόν 1 εκατ. ευρώ – έχει στερήσει το Δημοτικό Βρεφοκομείο από τη δυνατότητα να προετοιμάζει καθημερινά 10.500 μερίδες φαγητού που διανέμονται στους βρεφονηπιακούς σταθμούς, στα σχολεία και στα συσσίτια του δήμου.
Εκπαιδευτικοί χαρακτήρισαν την κατάσταση «δραματική», σημείωσαν ότι καλούνται «να διδάξουν σε παιδιά που πεινάνε», αναφέρθηκαν ειδικά στην περίπτωση «παιδιού που είχε να φάει δυο ημέρες», αναφέρθηκαν μάλιστα και σε περιστατικά λιποθυμίας.

Μέσα στα πολλά που έχει να αντιμετωπίσει η σημερινή κυβέρνηση είναι και το αλύπητο χτύπημα της γραφειοκρατίας . Εννιά φορές στις δέκα, η γραφειοκρατία που υποτίθεται ότι σκοπό έχει την εξασφάλιση του δημοσίου και την αποφυγή παράτυπων και παράνομων διαδικασιών, το μόνο που κάνει είναι να επιβαρύνει το δημόσιο με χρονοβόρες και αναποτελεσματικές διαδικασίες.

Είναι ντροπή για την Ελλάδα του 2015, παιδιά που λόγω της κρίσης που διανύουμε, πηγαίνουν νηστικά στο σχολείο, (αυτό από μόνο του είναι ντροπή και θλιβερό), να μην τους προσφέρεται εκεί ένα πιάτο φαγητό (αυτό είναι δυο φορές θλιβερό και ντροπή).

Υ.Γ. 1 Για όσους πιστεύουν ότι είναι μακριά η Αθήνα, να θυμίσω τις δηλώσεις στην «δημοκρατική» της κυρίας Λίτσας Κρεμαστινού μόλις προχθές: «Τα πράγματα δυσχεραίνουν πολύ. Κάποιοι έπαψαν να λαμβάνουν επιδόματα από την Πρόνοια και δεν έχουν χρήματα ούτε για τα απαραίτητα.» ««Δέκα οικογένειες μένουν σε παράγκες. Θα ήθελα η Ιερά Μητρόπολη Ρόδου να θέσει σε λειτουργία τον ξενώνα για τους αστέγους» «Θα ξεκινήσω να στέλνω επιστολές στους επιχειρηματίες για να προσφέρουν τρόφιμα και ενδύματα. Οι πολίτες έχουν ανάγκες. Πως θα καλυφθούν όλα αυτά; Ζήτησα βοήθεια από το δήμαρχο κ. Φώτη Χατζηδιάκο και τον αντιδήμαρχο Οικονομικών κ. Γιάννη Περδίκη που έχει έρθει σε δεινή θέση. Μετά την κατάργηση του δημοτικού Φόρου υπάρχει θέμα» «Το φαινόμενο της φτώχειας έχε πάρει διαστάσεις. Ακόμη και στα χωριά μας υπάρχουν οικογένειες που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα. Οι άνθρωποι δεν έχουν χρήματα για να πληρώσουν τα δίδακτρα για τα φροντιστήρια των παιδιών τους. Πρέπει και εμείς να βοηθήσουμε. Θα ζητήσουμε βοήθεια και από την κυβέρνηση. Εφόσον είναι αριστερή πρέπει να δώσει έμφαση στα προβλήματα των πολιτών»

Υ.Γ. 2. βέβαια μια κυβέρνηση δεν χρειάζεται να είναι αριστερή για να δίνει ΑΠΟΛΥΤΗ σημασία στον άνθρωπο. Να διατηρεί με κάθε τρόπο την ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ του και το ΔΙΚΑΙΩΜΑ να ΖΕΙ και όχι να επιβιώνει με φιλανθρωπίες.
Και μια και ξεκινήσαμε παιδιά που πεινούν, δεν χρειάζεται να είναι αριστερή μια κυβέρνηση για να διασφαλίζει την ασφάλεια τους, την προστασία τους και την ευζωία τους!

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου