Ειδήσεις

Εν «ευθέτω χρόνω» θα γίνουν οι ανακοινώσεις για τις υποψηφιότητες

Δεν βιάζεται να ανακοινώσει τις αποφάσεις του για τη συμμετοχή του στις εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ο κ. Γιώργος Χατζημάρκος.
Όπως τόνισε χθες, ομιλώντας στους δημοσιογράφους, οι πληροφορίες που φθάνουν στη Ρόδο, δείχνουν πως υπάρχει κινητικότητα στο υπουργείο Εσωτερικών για το θέμα του χωροταξικού των μεγάλων νησιωτικών ΟΤΑ γεγονός που επιβάλλει σύνεση, προσοχή και όχι βιασύνη στη λήψη αποφάσεων για συμμετοχή στις εκλογές.

Στη συνεδρίαση των μελών της παρατάξεώς του, που είχε προγραμματιστεί για χθες το βράδυ δεν επρόκειτο, όπως δήλωσε ο κ. Γιώργος Χατζημάρκος να κλειδώσουν και να οριστικοποιηθούν οι αποφάσεις για τις εκλογές.
“Συζητάμε τις τρέχουσες εξελίξεις σε όλα τα επίπεδα. Δεν έχουμε βιάση να καταλήξουμε σε αποφάσεις τώρα. Συζητάμε και για τις δημοτικές εκλογές γιατί οι πληροφορίες που έρχονται στη Ρόδο δεν είναι ασφαλείς στη στιγμή που προχωρά η τροπολογία για τη διάσπαση του Καλλικρατικού Δήμου. Είναι σε εξέλιξη και η συζήτηση για την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου», δήλωσε ο κ. Γιώργος Χατζημάρκος.

Σε ερώτηση αν έχει κάνει ήδη την επιλογή του για την υποψηφιότητα του στο Δήμο Ρόδου ή στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου ο κ. Γιώργος Χατζημάρκος δήλωσε, πως οι αποφάσεις θα ληφθούν από τα μέλη της παρατάξεως του.

«Η απόφαση θα ληφθεί από τα μέλη της παρατάξεώς μου. Θα προτείνω σε όλους να σκεφθούν τι επιθυμούν να γίνει. Δεν θα επηρεάσω κανένα . Με τους περισσότερους με συνδέσουν φιλικοί δεσμοί. Δεν βλέπω το λόγο για τον οποίο θα πρέπει να επηρεάσω τους φίλους μου για να αποφασίσουν κάτι. Δεν θεωρώ πως είναι σωστό αυτό. Φιλικά ξεκινήσαμε και έτσι θα το τελειώσουμε. Με χαμόγελο και χωρίς κανείς να προτάσσει την προσωπική του ατζέντα».
Σε ερώτηση αν ο ίδιος επιθυμεί να είναι υποψήφιος περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, ο κ. Γιώργος Χατζημάρκος δήλωσε πως θέλει να είναι εντάξει με τα μέλη της παρατάξεως του.

«Θέλω να είμαι εντάξει με τους ανθρώπους που πορεύθηκαν μαζί μου. Αυτή είναι η επιθυμία μου».

Ο δήμαρχος Ρόδου
Στο τέλος Φεβρουαρίου θα ανακοινώσει τις αποφάσεις του για τη συμμετοχή του ή μη στις εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ο δήμαρχος κ. Στάθης Κουσουρνάς.
«Έχω λάβει ήδη τις αποφάσεις μου και θα τις ανακοινώσω όταν θα έρθει η ώρα», δήλωσε χθες ο κ. Στάθης Κουσουρνάς που πιέζεται από μέλη της παρατάξεως του να τεθεί ξανά επικεφαλής του συνδυασμού για τις εκλογές.
Όμως ο κ. Στάθης Κουσουρνάς εκτιμά και το γεγονός ότι η πολιτική ηγεσία επιθυμεί να προχωρήσουν οι διαδικασίες για την διάσπαση των νησιωτικών ΟΤΑ. Έχει μάλιστα δηλώσει αρκετές φορές ότι θα είναι υποψήφιος μόνο αν παραμείνει ένας Δήμος στο νησί της Ρόδου.

«Έχω αναφερθεί αρκετές φορές στο θέμα αυτό. Εχω κουραστεί να ακούω συνεχώς για το θέμα αυτό και δεν πρόκειται να ασχοληθώ. Λυπάμαι γιατί απομένει μέχρις τις εκλογές χρονικό διάστημα μικρότερο από τρεισήμισι μήνες και το ζήτημα αυτό έρχεται συνεχώς στο προσκήνιο. Είναι γνωστή η θέση μου. Θεωρώ πως η κυβέρνηση με πρόχειρό τρόπο και με σκοπιμότητες πάει να κάνει κάτι», δήλωσε ο κ. Στάθης Κουσουρνάς και πρόσθεσε πως το θέμα της διάσπασης των ΟΤΑ θα συζητηθεί στη Βουλή σε λίγες ημέρες.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου