Τοπικές Ειδήσεις

«Ηταν οι χειρότερες γιορτές για τον εμπορικό κόσμο»!

Ως την χειρότερη των τελευταίων ετών, χαρακτηρίζουν οι καταστηματάρχες της Νέας Αγοράς, την κίνηση φέτος τις γιορτές. Όπως δήλωσε, ο πρόεδρος των καταστηματαρχών Νέας Αγοράς κ. Παναγιώτης Κατσιδώνης:
«Η κίνηση κατά την διάρκεια των εορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, ήταν η… χειρότερη από ποτέ. Δεδομένης της κατάστασης που επικρατεί με την πανδημία, ο κόσμος φοβάται να κυκλοφορήσει πολύ και να κάνει ό,τι είχε συνηθίσει άλλες χρονιές –κυρίως τα καθιερωμένα ψώνια για τα παιδιά, τους συγγενείς και την οικογένεια. Την κατάσταση επιβάρυνε η μετάλλαξη Όμικρον αλλά και τα περιορισμένα έσοδα λόγω της οικονομικής κατάστασης, τις αυξήσεις στους λογαριασμούς της ενέργειας κ.λπ. Ουσιαστικά δουλέψαμε δύο μέρες, την προ-παραμονή και την παραμονή των Χριστουγέννων. Από εκεί και πέρα, είμαστε με τα μάτια στραμμένα στη νέα τουριστική σεζόν κι ευχόμαστε να πάει καλά ώστε να δουλέψουμε καλύτερα –κυρίως στον τουρισμό. Αυτό μας αφορά όλους, τους επιχειρηματίες, τους επαγγελματίες που ασχολούνται με τον τουρισμό αλλά και τους εργαζόμενους».

Η ΜΕΛΕΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΕΑ ΑΓΟΡΑ
Ερωτηθείς εάν υπάρχουν εξελίξεις γύρω από την μελέτη για τη Νέα Αγορά, ο κ. Κατσιδώνης δήλωσε πως έχει λάβει γνώση από τους αρμόδιους αντιδημάρχους ότι είναι έτοιμη:
«Έχουμε ενημερωθεί αρμοδίως ότι έχει ολοκληρωθεί και αναμένουμε τις επόμενες ημέρες, να δοθεί στη δημοσιότητα από την δημοτική αρχή. Έχει λάβει όλες τις εγκρίσεις που απαιτούνται από τις αρμόδιες υπηρεσίες και όλοι μας περιμένουμε να προχωρήσει μέσα στους επόμενους μήνες, η δημοπράτησή της. Σύμφωνα με όσα γνωρίζουμε, ο ανάδοχος θα αναλάβει την εργολαβία κατασκευής και αποκατάστασης του μνημείου. Εκτιμούμε πως έχουμε φτάσει πιο κοντά από ποτέ, στην τελική λύση για το μνημείο. Είμαστε πάρα πολύ αισιόδοξοι σχετικά με το αποτέλεσμα. Τα δύο αυτά χρόνια που η δημοτική αρχή Ρόδου ετοιμάζει την μελέτη, είμαστε σε αγαστή συνεργασία κι εμείς σαν σύλλογος καταστηματαρχών, είμαστε σε συνεχείς συναντήσεις ενώ, υπάρχουν μια σειρά από λεπτομέρειες που θα αλλάξουν εντελώς την όψη του μνημείου. Επίσης, είμαστε απόλυτα σύμφωνοι για όλα, με γνώμονα τον απόλυτο σεβασμό προς το μνημείο, που βρίσκεται στην καρδιά της πόλης και πρέπει όλοι μας να δώσουμε, την δέουσα προσοχή».
Τέλος ο κ. Κατσιδώνης ανέφερε πως η απόφαση της δημοτικής αρχής Ρόδου, να μην δοθεί σε ιδιώτη η Νέα Αγορά, αλλά να παραμείνει η διαχείριση στον Δήμο Ρόδου και οι καταστηματάρχες θα είναι οι μισθωτές του κάθε ακινήτου, ξεχωριστά είναι σωστή.. «Δεν θα υπάρχει κοινοπραξία ή κάτι άλλο. Το μνημείο ανήκει στον ροδιακό λαό, ενώ τους διαγωνισμούς για τα άδεια καταστήματα θα τους αναλάβει ο Δήμος Ρόδου», τόνισε.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου