Τοπικές Ειδήσεις

Ολο και περισσότεροι τάσσονται υπέρ της υποψηφιότητας Γεννηματά στο νομό Δωδεκανήσου

Αίσθηση προκάλεσε το θέμα της “δ”, για ενδεχόμενη υποψηφιότητα της προέδρου του ΚΙΝ.ΑΛ. κ. Φώφης Γεννηματά στο ψηφοδέλτιο της Δωδεκανήσου θέμα για το οποίο αναμένεται να πάρει επισήμως θέση η Ν.Ε. νοτίου συγκροτήματος του κόμματος, προς επιβεβαίωση του ρεπορτάζ.
Η Ν.Ε. θα συνεδριάσει εντός των επόμενων ημερών, προκειμένου να εξετάσει το ενδεχόμενο να καταθέσει επισήμως πρόταση, έπειτα από παρότρυνση πολλών μελών του ΚΙΝ.ΑΛ. στο νομό, όπως έγραψε η “δ”, το περασμένο Σάββατο.
Η επιβεβαίωση ήρθε δια στόματος του γραμματέα της Ν.Ε. νοτίου συγκροτήματος του ΚΙΝ.ΑΛ. κ. Νικηφόρου Παπανικόλα, ο οποίος ερωτηθείς από την “δ” για το ενδεχόμενο υποψηφιότητας της κ. Φώφης Γεννηματά στα Δωδεκάνησα, ανέφερε πως έχει γίνει δέκτης του αιτήματος από πολλά μέλη του κόμματος και μάλιστα σχεδιάζει να φέρει το θέμα στην επόμενη συνεδρίαση της Ν.Ε. που θα πραγματοποιηθεί εντός της εβδομάδας.
«Είναι γεγονός ότι υπάρχει αυτή η τάση σε τοπικό επίπεδο. Προσωπικά εκτιμώ ότι η πρόταση αυτή είναι προς την σωστή κατεύθυνση, ωστόσο θα πρέπει το θέμα να συζητηθεί σε επίπεδο Νομαρχιακής Επιτροπής ακριβώς επειδή συζητείται εντόνως και επιπλέον επειδή έχει αναπτυχθεί μεγάλη παραφιλολογία επί του θέματος. Στην συνεδρίαση θα εξετάσουμε, μεταξύ άλλων θεμάτων, αν θα προχωρήσουμε στην κατάθεση επίσημης πρότασης για την κάλυψη της 7ης θέσης από την πρόεδρο του ΚΙΝ.ΑΛ. Ένα τέτοιο ενδεχόμενο αυτομάτως σηματοδοτεί τη μεγάλη σημασία που δίνει το κίνημα αλλά και η ίδια η πρόεδρος στη νησιωτικότητα και πόσο ψηλά είναι για εμάς στην ατζέντα, σε μια περίοδο που τα νησιά μας δέχονται με ευθύνη της σημερινής κυβέρνησης το ένα χτύπημα μετά το άλλο», δήλωσε στη “δ” ο κ. Νικηφόρος Παπανικόλας.
Θα πρέπει να σημειωθεί πως όπως έγραψε η “δ”, κεντρικά αναζητείται υποψήφιος από την Κάρπαθο για την κάλυψη της 7ης θέσης, παρ΄όλα αυτά η συζήτηση σε επίπεδο ΝΕ θα έχει ως πρώτη προτεραιότητα την υποψηφιότητα της κ. Φώφης Γεννηματά στα Δωδεκάνησα και θα αποφασισθεί αν τελικώς η άτυπη πρόταση λάβει επίσημη μορφή με την κατάθεσή της στην αρμόδια επιτροπή.
Η πρόταση αυτή, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της “δ”, βρίσκει όλο και περισσότερους υποστηρικτές στα Δωδεκάνησα, τόσο σε επίπεδο μελών όσο και σε επίπεδο στελεχών.
Πάντως με τη δημοσιοποίηση του ρεπορτάζ το περασμένο Σάββατο, με το οποίο γνωστοποιήθηκε αυτό το ενδεχόμενο, ακόμα περισσότερα μέλη συμφώνησαν προς αυτή την κατεύθυνση, καθώς όπως υποστηρίζουν μέλη του κινήματος, ενδεχόμενη υποψηφιότητα της κ. Φώφης Γεννηματά στα Δωδεκάνησα, θα έθετε ψηλά τον πήχη της νησιωτικότητας στην προεκλογική περίοδο και θα ανάγκαζε τα κόμματα να ασχοληθούν με την νησιωτική Ελλάδα, που έχει δοκιμαστεί σημαντικά στα τελευταία χρόνια.
Όπως γίνεται αντιληπτό, μια τέτοια προοπτική θα ανακάτευε εκ νέου την τράπουλα στο ψηφοδέλτιο του ΚΙΝ.ΑΛ. Δωδεκανήσου, ωστόσο οι πληροφορίες αναφέρουν ότι επί του παρόντος, η κ. Φώφη Γεννηματά δεν έχει εκφράσει τέτοια πρόθεση. Πάντως σε επίπεδο στελεχών και μελών τοπικά, κερδίζει έδαφος και με δεδομένο ότι η 7η θέση παραμένει κενή και ότι υπάρχει αρκετός χρόνος μέχρι τις εκλογές, ορισμένοι δεν αποκλείουν η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ να το εξετάσει ως ενδεχόμενο.
Να υπενθυμίσουμε ότι το ψηφοδέλτιο του νομού Δωδεκανήσου, ανακοινώθηκε τον περασμένο μήνα ως προς τους έξι από τους επτά υποψήφιους βουλευτές. Η σύνθεση του ψηφοδελτίου ως προς τις έξι από τις επτά θέσεις, έχει ως εξής:
– ΚΡΕΜΑΣΤΙΝΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ (ΙΑΤΡΟΣ, ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ, ΠΡ. ΥΠΟΥΡΓΟΣ)
– ΓΑΒΑΛΑ ΚΑΤΕΡΙΝΑ (ΙΑΤΡΟΣ, ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΩΝ)
– ΚΑΛΟΠΗΤΑΣ ΒΑΪΟΣ (ΜΗΧ. ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ, ΜΕΛΟΣ ΚΠΕ)
– ΜΠΑΚΡΥΣΙΩΡΗΣ ΣΑΡΑΝΤΟΣ (ΔΙΕΥΘΥΝΤΙΚΟ ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ)
– ΦΤΑΚΛΑΚΗ ΛΙΤΣΑ (ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ-ΔΙΕΘΝΟΛΟΓΟΣ)
– ΧΑΤΖΗΓΙΑΚΟΥΜΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ (ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ, ΠΡ. ΔΗΜΑΡΧΟΣ).
Σε κάθε περίπτωση η 7η θέση αποτελεί «σπαζοκεφαλιά» τόσο τοπικά όσο και κεντρικά και αναζητείται εναγωνίως η καλύτερη δυνατή λύση που όχι μόνο θα ενισχύσει την δυναμική του αλλά και θα είναι ικανή να κάμψει τις αντιδράσεις που προκάλεσε ο αποκλεισμός του κ. Γιώργου Νικητιάδη.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου