Τοπικές Ειδήσεις

Εξαρθρώθηκε 5μελής συμμορία που διέπραττε διαρρήξεις στην πόλη της Ρόδου!

Εξαρθρώθηκε έπειτα από εμπεριστατωμένη έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου πενταμελής συμμορία νεαρών που διέπραττε διαρρήξεις το τελευταίο 20ημερο στην πόλη της Ρόδου.
Συνελήφθησαν το Σάββατο (5 Ιανουαρίου 2018) πέντε νεαροί ηλικίας από 14 έως 19 ετών και τρεις γονείς τους, κατηγορούμενοι κατά περίπτωση για σύσταση συμμορίας, διάπραξη κλοπών από κοινού κατ’ εξακολούθηση τετελεσμένες και σε απόπειρα, εμπρησμό και διακεκριμένη περίπτωση φθοράς κατά συναυτουργία, καθώς και παραμέληση εποπτείας ανηλίκων.
Όπως διαπιστώθηκε από μεθοδική και ενδελεχή συνδυαστική αξιολόγηση στοιχείων, οι νεαροί κατηγορούμενοι είχαν συγκροτήσει κοινή ομάδα και με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά, δρούσαν νυχτερινές ώρες παραβιάζοντας, με τη χρήση διαρρηκτικών εργαλείων, κυλικεία εκπαιδευτικών μονάδων και επιβατικά αυτοκίνητα.
Ειδικότερα, κατά την αστυνομική έρευνα διακριβώθηκε το εύρος της εγκληματικής τους δραστηριότητας και εξιχνιάστηκαν τέσσερις διαρρήξεις κυλικείων (σχολικών μονάδων – εκπαιδευτικού ιδρύματος – δημοσίου φορέα), τέσσερις παραβιάσεις αυτοκινήτων, ένας εμπρησμός σε σχολική μονάδα και μια κλοπή από κατάστημα «minimarket», που διέπραξαν το χρονικό διάστημα από 04.12.2018 έως 04.01.2019.
Εντοπίσθηκε εξάλλου «καβάτζα» που χρησιμοποιούσαν για την αποθήκευση των κλοπιμαίων και την απόκρυψη των διαρρηκτικών εργαλείων που χρησιμοποιούσαν.
Πιο συγκεκριμένα η δικογραφία που σχηματίστηκε περιλαμβάνει έναν 18χρονο, έναν 16χρονο, εναν 19χρονο, έναν 15χρονο, έναν 14χρονο και τους γονείς τους ηλικίας 47, 38, 42 και 43 ετών.
Την 17η Δεκεμβρίου 2018 καταγγέλθηκε στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου ότι άγνωστοι δράστες κατά το χρονικό διάστημα από 16/12/2018 και ώρα 01:00′ έως 17/12/2018 και ώρα 08:00′ μετέβησαν σε μίνι μάρκετ επί της οδού Κομνηνών, παραβίασαν την εξωτερική σιδερένια πόρτα και την ξύλινη εσωτερική και αφαίρεσαν από την ταμειακή μηχανή το χρηματικό ποσό των 5000 ευρώ και διάφορα είδη καπνικής.
Οι αστυνομικοί προσήγαγαν την 5η Ιανουαρίου 2019 τους κατηγορούμενους και από την προανάκριση διαπίστωσαν ότι:
– Την 4η Ιανουαρίου 2019 από κοινού ο 16χρονος και ο 19χρονος μετέβησαν στο 4ο Γυμνάσιο Ρόδου επί της οδού Βενετοκλέων, παραβίασαν τα μεταλλικά ρολά κυλικείου και αφαίρεσαν από την ταμειακή μηχανή το χρηματικό ποσό των 50 ευρώ και διάφορα τρόφιμα και αναψυκτικά.
-Την ίδια ημέρα οι ίδιοι έθραυσαν παράθυρο του εν λόγω σχολείου, εισήλθαν σε αυτό προκαλώντας φθορές σε δημόσια υλικά ενώ έβαλαν φωτιά και σε κάποια από αυτά.
– Την ίδια ημέρα εισήλθαν από ανασφάλιστη θύρα σε αυτοκίνητο που ήταν σταθμευμένο επί της ενταύθα οδού Εργάνης Αθήνας, χωρίς ωστόσο να αφαιρέσουν κάτι.
– Την 28η Δεκεμβρίου 2018 εισήλθαν από ανασφάλιστη θύρα σε αυτοκίνητο στην οδό Φώτη Φωτάρα χωρίς ωστόσο να αφαιρέσουν κάτι.
-Την ίδια ημέρα εισήλθαν από ανασφάλιστη θύρα σε αυτοκίνητο στην οδό Κλαυδίου Πέππερ χωρίς ωστόσο να αφαιρέσουν κάτι.
-Την ίδια ημέρα ο δεύτερος ο τέταρτος και ο πέμπτος αποπειράθηκαν να παραβιάσουν αυτοκίνητο πλην όμως ήχησε ο συναγερμός αυτού και τράπηκαν σε φυγή.
-Κατά το χρονικό διάστημα από 15:00 της 4ης Δεκεμβρίου 2018 και ώρα 07:00 της 5ης Δεκεμβρίου 2018 οι ο πρώτος, ο δεύτερος και ο τρίτος παραβίασαν την πόρτα του κυλικείου που στεγάζεται εντός του 3ου και 5ου Δημοτικού Σχολείου και αφαίρεσαν από την ταμειακή μηχανή το χρηματικό ποσό των 70 ευρώ και διάφορα τρόφιμα.
– Την 17η Δεκεμβρίου 2018 ο πρώτος, ο δεύτερος και ο τρίτος διέρρηξαν το κυλικείο που στεγάζεται εντός του Ο.Α.Ε.Δ. και αφαίρεσαν διάφορα τρόφιμα.
-Την 13η Δεκεμβρίου 2018 διέρρηξαν το κυλικείο του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Εθραυσαν την ξύλινη πόρτα έστρεψαν την κάμερα ασφαλείας προκειμένου να μην γίνουν αναγνωρίσιμοι και αντιληπτοί και αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 400 ευρώ σε χαρτονομίσματα και κέρματα και προϊόντα αξίας 250 ευρώ.
Οι κατηγορούμενοι οδήγησαν τους αστυνομικούς σε εγκαταλελειμμένη οικοδομή (καβάτζα) όπου είχαν αποκρύψει διαρρηκτικά εργαλεία.
Εξεταζόμενοι οι κατηγορούμενοι αποδέχθηκαν στο σύνολό τους τις εις βάρος τους κατηγορίες περιγράφοντας με κάθε λεπτομέρεια τον τρόπο δράσης τους πλην του δεύτερου που τις αποδέχθηκε εν μέρει.
4 εκ των εμπλεκομένων έχουν απασχολήσει κατά το παρελθόν την ΕΛΑΣ.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου