Σε μείζον θέμα ανάγεται το τελευταίο διάστημα η κατάσταση που δημιουργείται στο Γενικό Νοσοκομείο της Ρόδου, αλλά και στα Νοσοκομεία όλων των νησιών της Δωδεκανήσου. Κάναμε υπομονή λόγω εορτών, για να διατηρηθεί ένα κλίμα ηρεμίας και να μην συμβάλλουμε κι εμείς στο διάχυτο φόβο του κόσμου, για την κατάσταση των Νοσοκομείων μας.
Δυστυχώς τα νοσοκομεία της Δωδεκανήσου παρουσιάζουν προβλήματα υποστελέχωσης. Όμως με τις υπερπροσπάθειες των γιατρών και τις όποιες λύσεις δινόντουσαν από την εκάστοτε διοίκηση, τουλάχιστον παρέμενε ασφαλές για τους νοσηλευόμενους. Δεν μπαίνουμε σε λεπτομέρειες, ξέρουμε ότι οι όποιες λύσεις δινόντουσαν από τις διοικήσεις ήταν με την συμβολή του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, γι’ αυτό και η τοπική κοινωνία ήταν πάντα σύσσωμη στο πλευρό τους και στις διεκδικήσεις τους.
Όμως είναι αυτή ακριβώς η εύθραυστη κατάσταση που υπάρχει, που κάνει αδιανόητη την επιλογή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ να παίξει παλαιοκομματικά παιχνίδια σε αυτό τον τόσο ευαίσθητο τομέα.
Αντί να επικεντρωθούν στη διερεύνηση των λύσεων υπό το σφιχτό οικονομικό πλαίσιο και να συνεργαστούν με τις υφιστάμενες προτίμησαν να ασχοληθούν με την «εκπαραθύρωση των προηγούμενων».
Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, μετά από ένα καταστροφικό για τη χώρα έτος διακυβέρνησης με τους παιδιάστικους χειρισμούς του στα οικονομικά της χώρας, που μας στοίχισε ένα «νέο, σκληρότερο μνημόνιο», άρχισε και τα παιχνίδια και με την υγεία. Ο κ. Καμμένος δεν νουθετεί τον «μικρό Αλέξη» όπως έλεγε, παίζει τα δικά του παιχνίδια και αφήνει την κυβέρνηση να σπρώχνει στα άκρα και στον «εκτροχιασμό» το ασφαλιστικό, την παιδεία ακόμη και την δημόσια υγεία.
Σκοπός μας δεν είναι η υπεράσπιση σε προσωπικό επίπεδο των μελών κάποιων διοικήσεων, έτσι κι αλλιώς αυτοί κρίθηκαν θεσμικά και σε αυτήν την αξιολόγηση στεκόμαστε. Η αγωνία μας είναι για τη δημόσια υγεία των συνανθρώπων μας, των παιδιών μας, τη δική μας.
Δεν υπάρχει στην πραγματικότητα καμιά μέριμνα για τα προβλήματα και δεν υπάρχει διοίκηση να ψάξει λύσεις. Αυτό είναι το πολιτικό πρόβλημα που αναφύεται με την άνευ λόγου και αιτίας απόφαση της κυβέρνησης να ξηλώσει ακόμη και τις διοικήσεις, που οι ίδιοι και με τους δικούς τους όρους έκριναν θετικά.
Η Επιτροπή Αξιολόγησης του Υπουργείου Υγείας που συστάθηκε για αυτόν τον λόγο (και κανείς δεν διαφωνεί με την ανάγκη αξιολόγησης και των διοικήσεων) και έκρινε θετικά τις διοικήσεις των νοσοκομείων στα Δωδεκάνησα. Προς τι η ανάγκη καρατόμησης τους τώρα, εν μέσω τόσων προβλημάτων;
Δυστυχώς πέρα από το βόλεμα κάποιων τοπικών πολιτικών «παραγόντων», ίσως και την αποπληρωμή προεκλογικών «μεταγραφών», φοβούμαστε ότι στόχος τους είναι τελικά και κυρίως να μην υπάρχει αντίδραση στην επίθεση που δέχεται το σύστημα υγείας στην περιοχή μας. Δεν έχουν διάθεση να δώσουν λύσεις, δεν μπορούν άλλωστε και δεν θέλουν να υπάρχει κανείς απέναντι τους.
Δεν θέλουν να υπάρχει μάρτυρας στο έγκλημα.

Η Πρόεδρος της ΝΟΔΕ Δωδεκανήσου
Νατάσα Βενετοκλή

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ