Δυσφορία σε “δευτεροκλασάτα” στελέχη της αντιπολίτευσης προκάλεσε η συνάντηση του προέδρου της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου, Βασίλη Κορκίδη, με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα και η μερική συμφωνία που επιτεύχθηκε για αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών.

Όπως αποκάλυψε ο κ. Κορκίδης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ-ΜΠΕ “Πρακτορείο 104,9 FM” και στην εκπομπή “Καθημερινά”, με τον Χρήστο Μάτη, πρόκειται για βουλευτές της αντιπολίτευσης τους οποίους δεν κατονόμασε, αλλά άφησε να εννοηθεί ότι προέρχονται από τη ΝΔ.

“Ο κ. Μητσοτάκης, τον οποίο υποστηρίζω, δεν με ενόχλησε καν για το τι στάση θα κρατήσω. Είναι πολύ αξιοπρεπής να το κάνει, ενώ κάποιοι άλλοι δευτεροκλασάτοι το έκαναν” είπε, απαντώντας σε ερώτηση, αν η συμφωνία που επιτεύχθηκε με τους εργοδοτικούς φορείς προκάλεσε ενόχληση στη ΝΔ, ενόψει και των εκλογών της Κυριακής.

Φανερά ενοχλημένος ο κ. Κορκίδης είπε ότι αυτοί που τον ενόχλησαν του ζήτησαν εξηγήσεις και τον επέκριναν, λέγοντας ότι με τη συμφωνία για αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 1% ουσιαστικά στηρίζει το ΣΥΡΙΖΑ. “Με ρώτησαν: τι θα βγω να πω εγώ αύριο στη Βουλή; Τι με νοιάζει εμένα τι θα πει αύριο αυτός στη Βουλή. Τι θα πληρώσω για το ασφαλιστικό με νοιάζει. Αυτός ζει από τη Βουλή και καλώς ζει” είπε χαρακτηριστικά και αναρωτήθηκε λέγοντας: “πού είναι η αντιπολίτευση 3 μήνες τώρα; Εγώ δεν πρέπει να έχω παράπονα για την αντιπολίτευση; Ότι έχουν προτάσεις για το ασφαλιστικό και δεν τις καταθέτουν κάνοντας θύματα ασφαλισμένους, συνταξιούχους και τις επόμενες γενιές; Τι περιμένουν; Να περάσει το ασφαλιστικό από μπροστά μας και μετά να μοιρολογούμε να κάνουμε μνημόσυνο;”.

Στο μεταξύ, ο κ. Κορκίδης, αναφερόμενος στη χθεσινή συμφωνία, ξεκαθάρισε ότι η Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου δεν συμφώνησε στο σύνολο της κυβερνητικής πρότασης για το ασφαλιστικό, αλλά μόνο στην αύξηση των εργοδοτικών εισφορών για ένα χρονικό διάστημα για να μην περικοπούν περαιτέρω οι κύριες συντάξεις, όπως είπε.

Σε ερώτηση, αν η κυβέρνηση εκμεταλλεύτηκε τη χθεσινή συνάντηση για να στείλει μήνυμα στους δανειστές, ότι στο ασφαλιστικό ζήτημα συμφωνούν οι εργοδοτικοί φορείς σε αντίθεση με την αντιπολίτευση, είπε: “Επειδή το ασφαλιστικό είναι ένα θέμα που μας ξεπερνάει όλους δεν νομίζω ότι έχει το δικαίωμα η αντιπολίτευση να μείνει αδρανής” σημείωσε και πρόσθεσε: “Μας έχουν χρησιμοποιήσει πολλές φορές στο παρελθόν και αν μας χρησιμοποιούν για καλό δεν με ενοχλεί”.

Καταλήγοντας, τόνισε ότι η φοροδοτική ικανότητα των εμπόρων έχει εξαντληθεί προ πολλού και υπενθύμισε ότι μόνο μέσα στο 2015 τα ληξιπρόθεσμα χρέη προς το δημόσιο έφθασαν τα 12 δισ. ευρώ, ενώ χαρακτήρισε “αφαίμαξη” για τους ιδιοκτήτες ακινήτων τον ΕΝΦΙΑ.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ