Ειδήσεις

Κοινή διακήρυξη Ελλάδας και Τουρκίας για τον τουρισμό

Την υπέγραψαν Όλγα Κεφαλογιάννη και Μεχμέτ Νουρί Ερσόι

Κοινή διακήρυξη για την προώθηση της συνεργασίας Ελλάδας – Τουρκίας στον τομέα του τουρισμού, υπέγραψαν σήμερα η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη με τον Τούρκο ομόλογό της Μεχμέτ Νουρί Ερσόι κατά τη συνάντησή τους στο  πλαίσιο του 5ου Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας- Τουρκίας.

Ειδικότερα στην διακήρυξη εκφράζεται η κοινή πρόθεση των δύο πλευρών να συσφίξουν και να διευρύνουν τη διμερή τουριστική συνεργασία, με στόχο την αύξηση του τουριστικού ρεύματος μεταξύ των δύο χωρών, ώστε να υπερβεί το προ της πανδημίας υψηλό επίπεδο.

Η κυρία Κεφαλογιάννη τόνισε ότι οι ροές επισκεπτών εκατέρωθεν, συμβάλλουν σε σημαντικό βαθμό στην τόνωση των τοπικών οικονομιών και στη διανομή του πλούτου προς όφελος των κοινωνιών.

Η διαρκής ζήτηση για ειδικές μορφές τουρισμού,  υπογράμμισε η κυρία Κεφαλογιάννη και η ευαισθητοποίηση για τον αειφόρο τουρισμό,  αποτελούν ουσιαστική ευκαιρία για την ολοένα και μεγαλύτερη ανάπτυξη ενός ποιοτικού και  βιώσιμου τουριστικού προϊόντος με γνώμονα το μέτρο και την ισορροπία.

Πηγή newpost.gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου