Τη σύναψη κατεπειγουσών συμβάσεων για την μίσθωση μηχανημάτων στις Δημοτικές Ενότητες Ρόδου προκειμένου να απομακρυνθούν φερτά υλικά από χώρους δημοτικής δικαιοδοσίας και να αποκατασταθεί η βατότητα της αγροτικής οδοποιίας δημοτικών ενοτήτων αποφάσισε χθες η οικονομική επιτροπή του δήμου Ρόδου.

Υπενθυμίζεται ότι η κακοκαιρία «Γηρυόνης» που έπληξε προ ημερών τη Ρόδο προκάλεσε ιδιαίτερα μεγάλες ζημιές στην αγροτική οδοποιία σε όλο το νησί και κυρίως στις δημοτικές ενότητες Καμείρου και Ατταβύρου, με αποτέλεσμα να είναι απροσπέλαστα τα κτήματα.
«Επικεντρωθήκαμε στην αποκατάσταση όλων των αγροτικών δρόμων λόγω της ελαιοκομικής περιόδου καθώς είχε διαλυθεί σχεδόν ολοσχερώς το αγροτικό δίκτυο Δουλεύουν συνεχώς οι εργολάβοι για να εξασφαλίσουν τη βατότητα και μπορώ να πω ότι είμαστε σε καλό δρόμο. Τα κλιμάκιά μας βρίσκονται στα χωριά για την καταγραφή της κατάστασης που επικρατεί.
Επίσης, στην συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής συζητήθηκε η χορήγηση έκτακτων πιστώσεων στις δημοτικές ενότητες, προκειμένου να γίνουν οι όποιες παρεμβάσεις απαιτούνται για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που έχουν παρουσιαστεί», δήλωσε ο αντιδήμαρχος πολιτικής προστασίας, Νεκτάριος Φλοσκάκης.
Σημειώνεται ότι καταστροφικό ήταν το πέρασμα του «Γηρυόνη» από την Κοιλάδα των Πεταλούδων. Η νεροποντή και τα έντονα καιρικά φαινόμενα, προκάλεσαν προβλήματα στο οδικό δίκτυο προς την Κοιλάδα και αφετέρου, πολλές ζημιές μέσα και κυρίως στις κατασκευές. Oι ζημιές είναι εκτεταμένες και η Κοιλάδα θα πρέπει να είναι έτοιμη για να λειτουργήσει και να υποδεχτεί τους επισκέπτες της, από την 1η Απριλίου 2020.
Στην Κοιλάδα καταγράφονται μεγάλης έκτασης κατολισθήσεις, έκλεισαν τα ρέματα, ‘βυθίστηκαν’ δέντρα, έπεσαν πολλά κλαδιά και σημειώθηκαν ζημιές στα γεφυράκια ενώ υπάρχει σοβαρό πρόβλημα πρόσβασης μέσα στην Κοιλάδα.
Για όλα αυτά, απαιτείται και η έγκριση από το Δασαρχείο με συνέπεια, να εκφράζονται φόβοι για τυχόν καθυστερήσεις.
Έχει προχωρήσει η καταγραφή και αποτύπωση των ζημιών (τόσο σε υλικό όσο και σε οικονομικό επίπεδο) και η σύνταξη σχετικής έκθεσης για να γίνουν όλες οι απαραίτητες παρεμβάσεις και εργασίες, έγκαιρα.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ