Τοπικές Ειδήσεις

Το Ειρηνοδικείο επιλήφθηκε καταγγελιών εις βάρος εκπαιδευτικού που φέρεται να έβγαλε φρύδια δύο παιδιών με τσιμπιδάκι!

Mε απόφαση, που εξέδωσε το Ειρηνοδικείο Ρόδου απορρίφθηκε η αγωγή μιας εκπαιδευτικού από τα Μαριτσά, εις βάρος δύο κατοίκων της Παστίδας με την οποία διεκδικούσε αποζημίωση για συκοφαντική της δυσφήμιση.
Με την ίδια απόφαση απορρίφθηκε και η ανταγωγή των τελευταίων εις βάρος της.
Η εκπαιδευτικός που δίδασκε σε τμήμα Γυμνασίου σχολικού συγκροτήματος στο οποίο φοιτούσαν ο γιός της πρώτης εναγόμενης και οι δύο γιοι της δεύτερης εναγόμενης εφέρετο από αναφορά που υποβλήθηκε εις βάρος της την 16η Φεβρουαρίου 2017 να έχει ανάρμοστη συμπεριφορά. Πιο συγκεκριμένα καταγγέλθηκε ότι κατά την διάρκεια των μαθημάτων είχε βγάλει με το ζόρι χρησιμοποιώντας τσιμπιδάκι τρίχες από τα φρύδια του γιού της πρώτης εναγόμενης και ενός γιού της δεύτερης και να είχε κόψει το κορδόνι του μπουφάν από τον γιό της πρώτης εναγόμενης.
Είχε παραγγελθεί η διενέργεια ΕΔΕ κατά την οποία αφού εξετάστηκαν τα εμπλεκόμενα πρόσωπα και οι προτεινόμενοι μάρτυρες είχε εκδοθεί πορισματική έκθεση που πρότεινε την πειθαρχική της δίωξη για δύο πειθαρχικά παραπτώματα και η υπόθεση εισήχθη για περαιτέρω εξέταση στο Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο και τοποθετήθηκε προσωρινά στις διοικητικές υπηρεσίες της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Το Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο συνεδρίασε τον Ιανουάριο του 2018 και την έκρινε ομοφώνως αθώα συνεκτιμώντας και επιστολή που έστειλαν μαθητές της Γ’ Γυμνασίου στην οποία ανέφεραν ότι το περιστατικό με το τσιμπιδάκι των φρυδιών έγινε χάριν αστεϊσμού.
Το δικαστήριο έκρινε ωστόσο ότι από την εκτίμηση των εγγράφων της δικογραφίας δεν αποδείχθηκε ότι η συμπεριφορά των γονέων πληρώνει την αντικειμενική και υποκειμενική υπόσταση κάποιου αδικήματος προσθέτοντας ότι οι εναγόμενες κατήγγειλαν στην αρμόδια υπηρεσία ανησυχητικά περιστατικά, που όπως πληροφορήθηκαν από τα παιδιά τους, έλαβαν χώρα εντός της σχολικής αίθουσας κατά την διδασκαλία της ενάγουσας, ενώ στην ΕΔΕ απάντησαν στις ερωτήσεις που τους απηύθυνε ο ανακριτής σύμφωνα με όσα γνώριζαν. Στην απόφαση τονίζεται ακόμη ότι οι εναγόμενες δεν είχαν σκοπό και δεν επιδίωκαν να προσβάλουν ή να βλάψουν την ενάγουσα και να ισχυριστούν ή να διαδώσουν γεγονότα για αυτήν, αλλά απευθύνθηκαν αυστηρά και μόνο στις αρμόδιες υπηρεσίες προκειμένου να αναφέρουν γεγονότα που κατά την κρίση και την γνώση τους ήταν αληθή, όπως τους τα κατήγγειλαν τα παιδιά τους, για να προστατεύσουν την ψυχική και σωματική τους υγεία.
Περαιτέρω, όπως έκρινε το Δικαστήριο, τα γεγονότα που καταγγέλθηκαν δεν είναι κατασκεύασμα των εναγομένων αλλά στηρίζονται σε πραγματική βάση, καθώς ανεξαρτήτως πώς έγιναν αντιληπτά και εκλήφθηκαν τα περιστατικά από την κάθε πλευρά, όπως κατέθεσε και η ίδια ενάγουσα στην ΕΔΕ, έλαβε πράγματι χώρα περιστατικό με τσιμπιδάκι φρυδιών εντός της σχολικής αίθουσας, ενώ κατέθεσε πως έκοψε και το κορδόνι από το μπουφάν του γιου της πρώτης εναγόμενης μετά από ανάρμοστη συμπεριφορά του τελευταίου για το οποίο απολογήθηκε και αποκατέστησε τη ζημία άμεσα κατά τους ισχυρισμούς της στην ΕΔΕ. Την υπόθεση χειρίστηκαν οι δικηγόροι κκ Γιώργος Κυπραίος, Ευαγγελία Ταμπάκη και Εμμανουήλ Στάγκας.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου