Ειδήσεις

Public Issue: Τον Στρατό, την Αστυνομία και τα σχολεία εμπιστεύονται οι πολίτες-Στον πάτο τα κόμματα

Την αλλαγή της εμπιστοσύνης των Ελλήνων πολιτών στα θεσμικά όργανα της χώρας αποτυπώνει νέα έρευνα της Public Issue, η οποία δείχνει τις μεταβολές στα επίπεδα εμπιστοσύνης των πολιτών στους θεσμούς μεταξύ 2015 και 2018.

Στον Στρατό δείχνου οι Έλληνες την μεγαλύτερη εμπιστοσύνη με το 89% των ερωτηθέντων να απαντά ότι εμπιστεύεται τον τρόπο λειτουργίας του. Η αστυνομία βρίσκεται στη δεύτερη θέση με 72% των ερωτηθέντων να απαντούν θετικά και τα σχολεία στην Τρίτη με 66% των πολιτών να βλέπει θετικά τον τρόπο λειτουργίας τους.

Στις επόμενες θέσεις βρίσκονται ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας (62%), ο λαός (62%), τα πανεπιστήμια (60%) και με μικρότερα ποσοστά ακολουθούν η Εκκλησία και το ραδιόφωνο.

Στις τελευταίες θέσεις της λίστας, βρίσκονται τα κόμματα, με μόνο το 12% των ερωτηθέντων να απαντούν θετικά, οι ΜΚΟ, οι οποίες σημειώνουν πτώση της τάξης του 43% στη εμπιστοσύνη που τους δείχνουν οι πολίτες σε σχέση με το 2015.

Χαμηλά στην κατάταξη είναι και η τηλεόραση (22%), οι εφημερίδες (24%), οι τράπεζες (28%) και η Βουλή (30%).

Από τα αποτελέσματα της έρευνας φαίνεται ότι η Τράπεζα της Ελλάδος, ο ΣΕΒ, η τηλεόραση και η Δικαιοσύνη σημείωσαν την μεγαλύτερη πρόοδο στην ανάκτηση της εμπιστοσύνης τους την τριετία που πέρασε.

Αντίθετως, μαζί με τις ΜΚΟ, ο τρόπος λειτουργίας των πανεπιστημίων και των σχολείων, αλλά και των κοινωνικών κινημάτων είχε ως αποτέλεσμα να σημειώσουν την μεγαλύτερη πτώση στα επίπεδα εμπιστοσύνης, που τους έδειχναν οι πολίτες συγκριτικά με τρία χρόνια πριν.

πηγή kathimerini.gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου