Ειδήσεις

Οι Δομές Υποστήριξης Γυναικών του Δήμου Ρόδου συναντούν το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Ρόδου

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου από τις Δομές Υποστήριξης Γυναικών της Διεύθυνσης Κοινωνικής Πολιτικής και Υγείας του Δήμου Ρόδου ημερίδα ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης σε θέματα έμφυλης βίας στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Ρόδου. Στόχος της πρωτοβουλίας ήταν η πληροφόρηση των μαθητών και των μαθητριών σχετικά με τη βία κατά των γυναικών.

Αρχικά παρουσιάστηκαν εισηγήσεις  του επιστημονικού προσωπικού των Δομών Υποστήριξης Γυναικών της κας. Πωλίνας Καστράνη, Ψυχολόγος του Ξενώνα Φιλοξενίας Γυναικών και κας. Θεανώς Χρυσού, Κοινωνική Λειτουργός του Κέντρου Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών. Στη συνέχεια προβλήθηκε η ταινία μικρού μήκους “The noir project” του Γρηγόρη Βαρδαρινού, η οποία ήταν μία ευγενική χορηγία της ΧΕΝ Ρόδου. Ακολούθησε σχολιασμός και συζήτηση, στην οποία οι μαθητές και μαθήτριες είχαν την ευκαιρία να καταθέσουν τα ερωτήματά και τις εμπειρίες τους και να αναπτύξουν τους προβληματισμούς τους.

Η ημερίδα, που ήταν ανοικτή για το κοινό, παρακολούθησαν όλοι οι μαθητές του σχολείου, οι καθηγητές καθώς και ο διευθυντής του σχολείου κ. Αθανάσιος Κλέτσας.

Τα στελέχη των Δομών Υποστήριξης Γυναικών του Δήμου Ρόδου ευχαριστούν όλους και όλες θερμά για τη συμμετοχή και τη συνεργασία τους.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου