ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Συνεργασία Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου και Πειραματικής ΣΑΕΚ Τουρισμού με πρωτοβουλία του Τμήματος Μεταποίησης

news room 1 λεπτό ανάγνωση
1
✦ Σύνοψη ⌄
  • Μια νέα πρω­το­βου­λία του Επι­με­λη­τη­ρίου Δωδε­κα­νή­σου στο­χεύει στη δια­σύν­δεση της επαγ­γελ­μα­τι­κής εκπαί­δευ­σης με την τοπική αγορά.
  • Η Σχολή Του­ρι­σμού μετα­τρέ­πε­ται σε Πει­ρα­μα­τική ΣΑΕΚ Νοτίου Αιγαίου, με έμφαση στην αξιο­ποί­ηση των τοπικών προ­ϊ­ό­ντων και την υπο­στή­ριξη των επι­χει­ρή­σεων εστί­α­σης και του­ρι­σμού.
  • Για το εκπαι­δευ­τικό έτος 2026-2027 προ­βλέ­πο­νται 100 θέσεις σπου­δα­στών σε τρεις ειδι­κό­τη­τες σχε­τι­κές με τη φιλο­ξε­νία και τη γαστρο­νο­μία.
  • Οι δράσεις περι­λαμ­βά­νουν τη συγκρό­τηση επι­τρο­πής, τον εκσυγ­χρο­νι­σμό του εξο­πλι­σμού και την υλο­ποί­ηση εξει­δι­κευ­μέ­νων σεμι­να­ρίων για την κάλυψη των αναγκών της αγοράς.

Μια ακόμα νέα πρω­το­βου­λία για τη δια­σύν­δεση της επαγ­γελ­μα­τι­κής εκπαί­δευ­σης με την τοπική αγορά εγκαι­νιά­ζει το Επι­με­λη­τή­ριο Δωδε­κα­νή­σου, όπως ανα­φέ­ρε­ται σε σχετική ανάρ­τηση στην ιστο­σε­λίδα του φορέα.

Στο πλαίσιο αυτό, πραγ­μα­το­ποι­ή­θηκε συνά­ντηση εργα­σίας στο Επι­με­λη­τή­ριο με τον Διευ­θυ­ντή της Σχολής Του­ρι­σμού που μετα­τρέ­πε­ται πλέον σε Πει­ρα­μα­τική ΣΑΕΚ Νοτίου Αιγαίου, κ. Κώστα Στε­φα­να­κίδη.

Την πρω­το­βου­λία των συνο­μι­λιών και τον συντο­νι­σμό από πλευράς Επι­με­λη­τη­ρίου είχε ο Πρό­ε­δρος του Τμή­μα­τος Μετα­ποί­η­σης, κ. Κώστας Καρε­κλάς, με τη συμ­με­τοχή των μελών του Τμή­μα­τος, κ.κ. Τσα­μπί­κου Ρούφα, Μίλτου Στα­μα­τίδη και Απο­στόλη Διμέλλη.

Ο κ. Καρε­κλάς και τα στελέχη του Τμή­μα­τος Μετα­ποί­η­σης έθεσαν τις βάσεις για ένα πλαίσιο υπο­στή­ρι­ξης της εκπαι­δευ­τι­κής δομής από το Επι­με­λη­τή­ριο Δωδε­κα­νή­σου, σε σταθερή βάση.

Ιδιαί­τερη έμφαση δόθηκε στη σύνδεση της κατάρ­τι­σης με την τοπική αγορά, με στόχο την αξιο­ποί­ηση των δωδε­κα­νη­σια­κών προ­ϊ­ό­ντων στην εκπαι­δευ­τική δια­δι­κα­σία, αλλά και τη στήριξη των τοπικών επι­χει­ρή­σεων εστί­α­σης και του­ρι­σμού.

Να σημειω­θεί ότι για το εκπαι­δευ­τικό έτος 2026-2027 προ­βλέ­πο­νται συνο­λικά 100 θέσεις σπου­δα­στών, 40 στην ειδι­κό­τητα «Στέ­λε­χος Μονάδων Φιλο­ξε­νίας», 40 στην ειδι­κό­τητα «Τεχνι­κός Μαγει­ρι­κής Τέχνης – Αρχι­μά­γει­ρας (Chef)» και 20 στην ειδι­κό­τητα «Τεχνι­κός Αρτο­ποι­ίας – Ζαχα­ρο­πλα­στι­κής».

Στις δράσεις που προωθεί το Τμήμα Μετα­ποί­η­σης και η διοί­κηση του Επι­με­λη­τη­ρίου Δωδε­κα­νή­σου περι­λαμ­βά­νο­νται η συγκρό­τηση κοινής επι­τρο­πής σε συνερ­γα­σία και με τη Λέσχη Αρχι­μα­γεί­ρων, ο εκσυγ­χρο­νι­σμός του εξο­πλι­σμού της Σχολής, η υλο­ποί­ηση εξει­δι­κευ­μέ­νων σεμι­να­ρίων, καθώς και η διε­ρεύ­νηση δημιουρ­γίας νέων τμη­μά­των για την κάλυψη των αναγκών της αγοράς.

Η συγκε­κρι­μένη πρω­το­βου­λία εντάσ­σε­ται στον συνο­λικό σχε­δια­σμό της διοί­κη­σης του Επι­με­λη­τη­ρίου Δωδε­κα­νή­σου και του Προ­έ­δρου, κ. Γιάννη Πάππου, για την ανα­βάθ­μιση της επαγ­γελ­μα­τι­κής εκπαί­δευ­σης και κατάρ­τι­σης στους τομείς του του­ρι­σμού, της φιλο­ξε­νίας, της εστί­α­σης και της γαστρο­νο­μίας και την περαι­τέρω ενί­σχυση της δια­σύν­δε­σής τους με τη νησιω­τική επι­χει­ρη­μα­τι­κό­τητα.

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.