ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η Ένωση Συλλόγων Γονέων Ρόδου καλεί τους γονείς σε ανοιχτή σύσκεψη

news room 1 λεπτό ανάγνωση
σχολείο

Μετά από δύο δύ­σκο­λα χρό­νια λόγω της παν­δη­μί­ας του κο­ρω­νοϊ­ού, επι­στρέ­φου­με φέτος επι­τέ­λους και πάλι στην κα­νο­νι­κό­τη­τα. Είναι όμως όντως έτσι; Κι αν ναι, ποια είναι αυτή η κα­νο­νι­κό­τη­τα που τόσο ανυ­πο­μο­νού­σα­με να επι­στρέ­ψου­με;

Ανα­ρω­τιό­μα­στε ως γο­νείς: είναι κα­νο­νι­κό να αδυ­να­τού­με να τα βγά­λου­με πέρα με την ακρί­βεια που χτυ­πά­ει όλη την κα­θη­με­ρι­νό­τη­τά μας και συ­νε­πώς και την παι­δεία, από τα σχο­λι­κά είδη που έφτα­σαν στα ύψη μέχρι τα ατε­λεί­ω­τα φρο­ντι­στή­ρια που χρειά­ζε­ται να πλη­ρώ­νου­με όλο και νω­ρί­τε­ρα, ακόμη κι από το Δη­μο­τι­κό;

Είναι κα­νο­νι­κό να φοι­τούν τα παι­διά μας σε 25άρες τά­ξεις, σε κτί­ρια 100 χρο­νών και ασυ­ντή­ρη­τα, που κα­λού­μα­στε μά­λι­στα συχνά να βά­λου­με χρή­μα­τα των συλ­λό­γων γο­νέ­ων για να διορ­θώ­σου­με ορι­σμέ­να προ­βλή­μα­τα, για το καλό των παι­διών μας;

Είναι κα­νο­νι­κό να λεί­πουν ακόμη βα­σι­κές ει­δι­κό­τη­τες στα σχο­λεία μας, όπως είναι η πα­ράλ­λη­λη στή­ρι­ξη, ο ψυ­χο­λό­γος και ο κοι­νω­νι­κός λει­τουρ­γός, ο σχο­λι­κός ια­τρός και ση­μα­ντι­κές ει­δι­κό­τη­τες στα ει­δι­κά σχο­λεία;

Και αυτό είναι μόνο ένα κομ­μά­τι των ζη­τη­μά­των που αντι­με­τω­πί­ζου­με κα­θη­με­ρι­νά ως γο­νείς, εμείς και τα παι­διά μας. Ένα μέρος των όσων μας προ­βλη­μα­τί­ζουν και δυ­σκο­λεύ­ουν την εκ­παι­δευ­τι­κή δια­δι­κα­σία με απο­τέ­λε­σμα να μην πα­ρέ­χε­ται στα παι­διά μας η μόρ­φω­ση που τους αξί­ζει.

Η δη­μό­σια Παι­δεία αλ­λά­ζει με κάθε νέα κυ­βέρ­νη­ση που λέει ότι θα την κάνει κα­λύ­τε­ρη και πάντα πάει προς το χει­ρό­τε­ρο. Φτά­νει να δούμε με­ρι­κά «χτυ­πη­τά» πα­ρα­δείγ­μα­τα όπως η αύ­ξη­ση του αριθ­μού των μα­θη­τών που μέ­νουν εκτός των πα­νε­πι­στη­μί­ων, η επι­θε­τι­κό­τη­τα μέσα και έξω από τα σχο­λεία, η εγκα­τά­λει­ψη του σχο­λεί­ου από όλο και πε­ρισ­σό­τε­ρα παι­διά.

Μπο­ρεί η δη­μό­σια παι­δεία να αλ­λά­ξει προς το κα­λύ­τε­ρο; Εμείς λέμε ότι μπο­ρεί! Η σχο­λι­κές κοι­νό­τη­τες –εκ­παι­δευ­τι­κοί, γο­νείς, μα­θη­τές της δευ­τε­ρο­βάθ­μιας εκ­παί­δευ­σης- γνω­ρί­ζουν τις ανά­γκες, ξέ­ρουν τι χρειά­ζε­ται για να γίνει κα­λύ­τε­ρο το σχο­λείο και το διεκ­δι­κούν με κάθε τρόπο.

Η Ένωση Συλ­λό­γων Γο­νέ­ων Ρόδου καλεί τους γο­νείς – μέλη των συλ­λό­γων γο­νέ­ων σε σύ­σκε­ψη την Πα­ρα­σκευή 11 Νο­εμ­βρί­ου 2022 στις 6.00μ.μ στο 6ο Δη­μο­τι­κό σχο­λείο Ρόδου (απέ­να­ντι από τη νέα μα­ρί­να) για να συ­ζη­τή­σου­με όσα μας προ­βλη­μα­τί­ζουν και να ορ­γα­νώ­σου­με τον αγώνα μας για να γί­νουν κα­λύ­τε­ρα τα σχο­λεία μας.

ΔΥ­ΝΑ­ΜΩ­ΝΟΥ­ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΛ­ΛΟ­ΓΟΥΣ ΓΟ­ΝΕ­ΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ!

ΔΥ­ΝΑ­ΜΩ­ΝΟΥ­ΜΕ ΤΗ ΦΩΝΗ ΜΑΣ ΓΙΑ ΚΑ­ΛΥ­ΤΕ­ΡΗ ΠΑΙ­ΔΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙ­ΔΙΑ!

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Προσθέστε ένα σχόλιο

Το E-mail δεν θα δημοσιευτεί.
Πρέπει να συμπληρωθούν όλα τα πεδία για την υποβολή του σχολίου.