Ειδήσεις

Τρεις διακρατικές συμβάσεις για τον τουρισμό προς κύρωση

Τρεις συμβάσεις που αφορούν σε διακρατικές συνεργασίες της Ελλάδας οι οποίες θα προωθήσουν τον τουρισμό, κατατέθηκαν στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής  προς κύρωση.

Η πρώτη αναφέρεται στο πρωτόκολλο Συνεργασίας στον Τουρισμό Κρουαζιέρας μεταξύ του ελληνικού υπουργείου Τουρισμού του υπουργείου Τουρισμού της Αιγύπτου και του υπουργείου Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού της Κύπρου. Στόχος των συμμετεχόντων είναι να προωθήσουν την ανάπτυξη και να ενισχύσουν τη συνεργασία τους στον τομέα του τουρισμού κρουαζιέρας στην Ανατολική Μεσόγειο με σκοπό την αύξηση των τουριστικών ροών προς τα τρία κράτη.

Με την κύρωση της Συμφωνίας μεταξύ της Ελληνικής Δημοκρατίας και της Πορτογαλικής Δημοκρατίας δρομολογείται θεσμική συνεργασία στον τομέα του τουρισμού, ανταλλαγή πληροφοριών και τεχνογνωσίας, συνέργειες στον τομέα των τουριστικών επενδύσεων αλλά και στους τομείς της τουριστικής προβολής και της τουριστικής εκπαίδευσης και κατάρτισης και συνεργασία στον τομέα των διεθνών οργανισμών.

Η τρίτη σύμβαση αφορά στην κύρωση του Μνημονίου Κατανόησης μεταξύ της Ελλάδας και του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμο του Καζακστάν, οπου μεταξύ άλλων, προβλέπεται η ανάπτυξη και ενίσχυση της τουριστικής συνεργασίας στους τομείς της ανταλλαγής πληροφοριών στην εκπαίδευση και κατάρτιση στον τομέα του τουρισμού, τη συνεργασία στο τουριστικό μάρκετινγκ και την προβολή, στον τομέα των επενδύσεων αλλά και στη διοργάνωση κοινών δράσεων.

Και οι τρεις συμβάσεις θα εισαχθούν για συζήτηση στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής την ερχόμενη Τρίτη στις 10 το πρωί

Πηγή: ΑΠΕ

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου