ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ελ. Βενιζέλος: «Βυθίστηκε» κατά 66% η επιβατική κίνηση στο 10μηνο

news room 1 λεπτό ανάγνωση
αεροδρόμιο Βενιζέλος
«Βουτιά» της τάξης του 66% κατέ­γραψε η κίνηση στον Διεθνή Αερο­λι­μένα Αθηνών (ΔΑΑ) στο δεκά­μηνο Ιανουα­ρίου – Οκτω­βρίου, λόγω της παν­δη­μίας του κορο­νοϊού και τις επι­πτώ­σεις της στα αερο­πο­ρικά ταξίδια.

Η μείωση της επι­βα­τι­κής κίνησης τον Οκτώ­βριο ανήλθε στο 68,8% σε σχέση με τα αντί­στοιχα επίπεδα του 2019.

Σύμφωνα με τα στα­τι­στικά στοι­χεία από τον Διεθνή Αερο­λι­μένα Αθηνών, η κίνηση του Οκτω­βρίου επη­ρε­ά­στηκε επίσης σημα­ντικά από την παν­δη­μία COVID-19 και τις επι­πτώ­σεις της στο αερο­πο­ρικό ταξίδι.

drgtfhyjgukiujghyft

Ως απο­τέ­λε­σμα ανήλθε στις 719 χιλιά­δες επι­βά­τες περίπου, μειω­μένη κατά 68,8% σε σχέση με τα αντί­στοιχα επίπεδα του 2019. Οι επι­βά­τες, τόσο των πτήσεων εσω­τε­ρι­κού όσο και των διεθνών πτήσεων, κατέ­γρα­ψαν μείωση της τάξης του 60,2% και 72,2% αντί­στοιχα.

Συνο­λικά, κατά την περίοδο Ιανουαρίου-Οκτωβρίου, η κίνηση του αερο­δρο­μίου ανήλθε στο επίπεδο των 7,6 εκατ. επι­βα­τών, σημειώ­νο­ντας πτώση της τάξης του 66% σε σχέση την αντί­στοιχη περίοδο του 2019, λόγω των επι­πτώ­σεων της παν­δη­μίας.

Η διεθνής κίνηση μειώ­θηκε κατά 69,3%, ενώ οι επι­βά­τες εσω­τε­ρι­κού παρου­σί­α­σαν πτώση της τάξης του 58,4%.

Πηγή: Reporter.gr

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.