ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Γ. Ντάισελμπλουμ: Η Ελλάδα δεσμεύτηκε ότι θα πάρει μέτρα για τους πλειστηριασμούς

news room 1 λεπτό ανάγνωση
Γερούν

Για «πολύ θε­τι­κά σή­μα­τα» από την τε­λευ­ταία απο­στο­λή των θε­σμών στην Ελ­λά­δα έκανε λόγο ο πρό­ε­δρος του Eurogroup Γε­ρούν Ντάι­σελ­μπλουμ κατά την συ­νέ­ντευ­ξη Τύπου που ακο­λού­θη­σε τη ση­με­ρι­νή συ­νε­δρί­α­ση του Eurogroup.

Ο κ. Ντάι­σελ­μπλουμ ανέ­φε­ρε, οι επι­κε­φα­λής των θε­σμών ενη­μέ­ρω­σαν τους υπουρ­γούς Οι­κο­νο­μι­κών της ευ­ρω­ζώ­νης για την τε­λευ­ταία απο­στο­λή στην Αθήνα στο πλαί­σιο της τρί­της αξιο­λό­γη­σης. «Tα σή­μα­τα είναι πολύ θε­τι­κά αλλά υπάρ­χει ακόμα με­γά­λος όγκος ερ­γα­σί­ας κυ­ρί­ως σε ό,τι αφορά την εφαρ­μο­γή των με­ταρ­ρυθ­μί­σε­ων» είπε ο Γ. Ντάι­σελ­μπλουμ, επι­ση­μαί­νο­ντας ότι «υπάρ­χει δέ­σμευ­ση από όλους για την ολο­κλή­ρω­ση της αξιο­λό­γη­σης κατά προ­τί­μη­ση πριν από το τέλος του χρό­νου» είπε ο ίδιος.

Ερω­τη­θείς για  το ζή­τη­μα της απο­χής των συμ­βο­λαιο­γρά­φων από τους πλει­στη­ρια­σμούς, ο πρό­ε­δρος του Eurogroup είπε ότι τέ­θη­κε σή­με­ρα και ότι ο Έλ­λη­νας υπουρ­γός δε­σμεύ­τη­κε να λάβει δράση για την προ­στα­σία των συμ­βο­λαιο­γρά­φων, οι οποί­οι απει­λού­νται με επι­θέ­σεις.

Ο Γ. Ντάι­σελ­μπλουμ ανέ­φε­ρε επί­σης ότι από τώρα μέχρι το τέλος του προ­γράμ­μα­τος θα γί­νουν οι απα­ραί­τη­τες ερ­γα­σί­ες προ­κει­μέ­νου να δια­μορ­φω­θεί πε­ραι­τέ­ρω ο λε­γό­με­νος «γαλ­λι­κός μη­χα­νι­σμός» για το χρέος που απο­φα­σί­στη­κε πέ­ρυ­σι. Ο ίδιος υπεν­θύ­μι­σε ότι σύμ­φω­να με αυτόν το μη­χα­νι­σμό, θα υπάρ­χει πε­ρισ­σό­τε­ρη ή λι­γό­τε­ρη ελά­φρυν­ση του χρέ­ους, ανά­λο­γα με την ανά­πτυ­ξη. «Η δου­λειά θα ξε­κι­νή­σει τον Ια­νουά­ριο. Αυτό έχει συμ­φω­νη­θεί και αυτό είναι το επό­με­νο βήμα», ση­μεί­ω­σε ο Γ. Ντάι­σελ­μπλουμ.

Από την πλευ­ρά του και ο επί­τρο­πος Οι­κο­νο­μι­κών Πιερ Μο­σκο­βι­σί ανα­φέρ­θη­κε στη «ση­μα­ντι­κή πρό­ο­δο» που ση­μειώ­θη­κε κατά την πρώτη φάση της αξιο­λό­γη­σης τον Οκτώ­βριο, κατά την οποία όλες οι πλευ­ρές ερ­γά­στη­καν με «εποι­κο­δο­μη­τι­κό τρόπο». «Η τε­χνι­κή ερ­γα­σία συ­νε­χί­ζε­ται για την προ­ε­τοι­μα­σία της επό­με­νης απο­στο­λής το Νο­έμ­βριο. Στό­χος πα­ρα­μέ­νει να ολο­κλη­ρώ­σου­με την αξιο­λό­γη­ση μέχρι το τέλος της χρο­νιάς, το συ­ντο­μό­τε­ρο δυ­να­τό» ανέ­φε­ρε, προ­σθέ­το­ντας ότι «έχει κάθε λόγο να πι­στεύ­ει ότι αυτό είναι εφι­κτό». Συ­νε­χί­ζο­ντας ο Γάλ­λος επί­τρο­πος υπο­γράμ­μι­σε τη ση­μα­σία της «γρή­γο­ρης» και «ομα­λής» ολο­κλή­ρω­σης της τρί­της αξιο­λό­γη­σης προ­κει­μέ­νου να να ολο­κλη­ρω­θεί ομαλά και το πρό­γραμ­μα το ερ­χό­με­νο κα­λο­καί­ρι.

Τέλος, ο επι­κε­φα­λής του Ευ­ρω­παϊ­κού Μη­χα­νι­σμού Στα­θε­ρό­τη­τας, Κλά­ους Ρέ­γκλινγκ χαι­ρέ­τι­σε την πρό­ο­δο που κα­τα­γρά­φη­κε στην απο­στο­λή των θε­σμών στην Αθήνα και υπεν­θύ­μι­σε την πρό­σφα­τη εκτα­μί­ευ­ση των 800 εκατ. για την απο­πλη­ρω­μή των λη­ξι­πρό­θε­σμων οφει­λών του δη­μο­σί­ου που εκ­κρε­μού­σαν από την Τρίτη δόση του προ­γράμ­μα­τος.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Προσθέστε ένα σχόλιο

Το E-mail δεν θα δημοσιευτεί.
Πρέπει να συμπληρωθούν όλα τα πεδία για την υποβολή του σχολίου.