Ειδήσεις

Αθώα η Γαλλίδα που εφέρετο να αποπειράθηκε να σκοτώσει Ελβετό με ψαροντούφεκο

Αθώα κρίθηκε χθες από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Ρόδου, μια Γαλλίδα, που κατηγορήθηκε για απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση.
Το δικαστήριο έπαυσε εξάλλου τις διώξεις σε βάρος της λόγω παραγραφής για κλοπή, για φθορά ξένης ιδιοκτησίας, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία.
Ο φερόμενος ως θύμα, υπήκοος Ελβετίας και η κατηγορουμένη υπήκοος Γαλλίας, κάτοικοι αμφότεροι Ρόδου, ήταν συγκύριοι ενός σκάφους με σημαία Βελγίου, στο οποίο και διέμεναν, ενίοτε δε το εκμίσθωναν ως τουριστικό σκάφος.
Οι ανωτέρω, ήδη από πενταετίας, μέχρι τουλάχιστον και τον Αύγουστο του έτους 2009, διατηρούσαν ερωτική σχέση, η οποία διήρχετο κρίση, τελούσαν δε σε διάσταση από τις αρχές Αυγούστου 2009.
Την 15η Αυγούστου 2009 και περί ώρα 02:00, όταν το θύμα επέστρεψε μόνος από νυχτερινή διασκέδαση, στο σκάφος, όπου διέμενε, και ξάπλωσε στην καμπίνα του για να κοιμηθεί, η κατηγορουμένη φέρεται να άνοιξε το φινιστρίνι της καμπίνας και χωρίς να την αντιληφθεί, να του κατέφερε πλήγμα εκτοξεύοντας καμάκι με το ψαροντούφεκο που κρατούσε από απόσταση 2 μέτρων περίπου, τραυματίζοντάς τον στο λαιμό.
Το θύμα ξύπνησε και αφού τράβηξε το καμάκι του ψαροντούφεκου από το σημείο στο οποίο είχε πληγεί και το οποίο αιμορραγούσε, κατευθύνθηκε προς την έξοδο της καμπίνας του.
Εν συνεχεία, όπως και ο ίδιος καταθέτει ενόρκως, η κατηγορουμένη, συνειδητοποιώντας την πράξη της, τον συνόδευσε στα Εξωτερικά Ιατρεία Α’ Βοηθειών του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου, όπου και του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες.
Διαπιστώθηκε θλαστικό τραύμα τραχειλικής χώρας (ΔΕ), έγινε συρραφή του τραύματος και του χορηγήθηκε φαρμακευτική αγωγή.
Στη συνέχεια, μετά την έξοδό του από το νοσοκομείο, επέστρεψαν μαζί με την κατηγορουμένη στο σκάφος, όπου και διέμειναν, ώστε το θύμα να ξεκουραστεί και να αναρρώσει.
Βραδινές ώρες της 15ης Αυγούστου 2009 η κατηγορουμένη μαζί με το θύμα συνόδευσαν ένα ζευγάρι τουριστών, υπηκόων Ελβετίας, στους οποίους και είχαν εκμισθώσει το σκάφος ιδιοκτησίας τους, σε ήδη προγραμματισμένη εκδρομή διάρκειας μίας εβδομάδας στα νησιά Σύμη, Τήλο και Νίσυρο.
Καθ’ όλο το χρονικό διάστημα που διήρκεσε η εκδρομή, μεταξύ τους εξακολουθούσε να υπάρχει κλίμα έντασης.
Την 28η Αυγούσου 2009, οι ανωτέρω επέστρεψαν από εβδομαδιαία εκδρομή στη Ρόδο, και περί ώρα 14:00, το θύμα επισκέφθηκε κάποιους φίλους του στη Ρόδο, η δε κατηγορουμένη του ανακοίνωσε την πρόθεσή της να μισθώσει ένα όχημα στη Ρόδο για τις μετακινήσεις τους.
Καθώς το θύμα επέστρεφε στο σκάφος, περί ώραν 16:00, η κατηγορουμένη σε τηλεφωνική τους επικοινωνία του ανακοίνωσε την αναχώρησή της για το Βέλγιο, όταν δε εκείνος έφτασε στο σκάφος, όπως είχε καταθέσει, διαπίστωσε ότι – η κατηγορουμένη είχε αφαιρέσει εν αγνοία του από την καμπίνα ένα κουτί εντός του οποίου είχε τοποθετήσει το χρηματικό ποσό των 3.000 ευρώ.
Τέσσερις ημέρες μετά το συμβάν αυτό και ενώ το θύμα κατέπλεε στη Νίσυρο με το σκάφος του, είχε καταθέσει ότι διαπίστωσε ότι η κατηγορουμένη πριν την αναχώρησή της είχε προκαλέσει φθορές στο σκάφος και συγκεκριμένα κατέστρεψε το λάστιχο που ψύχει τη μηχανή και το λάστιχο με το οποίο γίνεται η άντληση των νερών, καθιστώντας έτσι τη χρήση αυτών ανέφικτη και προκαλώντας δυσλειτουργία στην ασφαλή πλεύση του σκάφους. Μετά και την τελευταία αυτή διαπίστωση, το θύμα κατήγγειλε τις ανωτέρω σε βάρος του τελεσθείσες αξιόποινες πράξεις της κατηγορουμένης στο Λιμενικό Σταθμό Νισύρου με την από 11 Σεπτεμβρίου 2009 έκθεση ένορκης εξέτασής του ως μάρτυρα.
Χθες ο φερόμενος ως θύμα δεν παρουσιάστηκε στην δίκη καθώς η κλήτευσή του κατέστη ανέφικτη.
Η κατηγορούμενη ωστόσο, που ήταν συναισθηματικά φορτισμένη, αρνήθηκε κατηγορηματικά τα όσα είχε καταγγείλει, υποστηρίζοντας ότι ήταν ιδιαιτέρως βίαιος, ότι ο ίδιος είχε καταστρέψει το σκάφος κι ότι την κατήγγειλε για λόγους αντεκδίκησης γιατί τον εγκατέλειψε, όταν μάλιστα η ίδια είχε αποσύρει μήνυση εις βάρος του.
Τόνισε μάλιστα ότι εξακολουθεί να τις προκαλεί προβλήματα αποστέλλοντας απειλητικά για την ζωή της μηνύματα ακόμη και σε συγγενικά της πρόσωπα.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου