Ρεπορτάζ

Μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ Ρόδου και Κορέας

Μνημόνιο συνεργασίας υπεγράφη χθες μεταξύ των Ινστιτούτων Ναυτικού Δικαίου της  Ρόδου και της Σεούλ.
Ομάδα στελεχών     του Ινστιτούτου Ναυτικού Δικαίου της Σεούλ   με επικεφαλής τον κ.  Sung Gwi Kim  συζήτησαν χθες   με  τον πρόεδρο  του Ινστιτούτου του Ναυτικού Δικαίου της Ρόδου κ. Νίκο Σκούρτο  για τις προοπτικές συνεργασίας .
Στη συνάντηση που τελούσε υπό την εποπτεία του υπουργείου Εξωτερικών και  πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εθιμοτυπίας του Δήμου Ρόδου συμμετείχε  και   ο δήμαρχος κ. Φώτης Χατζηδιάκος.
«Στηρίζουμε  το Ινστιτούτο Ναυτικού Δικαίου της  Ρόδου σε διάφορα εκπαιδευτικά σεμινάρια. Σήμερα υπογράψαμε και μνημόνιο συνεργασίας. Θα δώσουμε έμφαση στην εφαρμογή διεθνών  συμβάσεων . Η Ελλάδα και η Κορέα είναι δυο μεγάλες ναυτικές δυνάμεις και αυτό λέει πολλά», δήλωσε ο κ. Sung Gwi Kim.
«Αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για το Δήμο η πρόταση  που έγινε από τη διοίκηση του  Ινστιτούτου  Ναυτικού Δικαίου της Σεούλ  για την υπογραφή μνημονίου συνεργασίας.  Αποδεικνύεται το πόσο σπουδαία δουλειά κάνει το Ινστιτούτο Ναυτικού Δικαίου της Ρόδου. Η συγκεκριμένη αποστολή συνεργάζεται με το Διεθνές Δικαστήριο της θάλασσας που εδρεύει στο Αμβούργο.  Είναι μεγάλο  το όφελος που έχει  το νησί από τέτοιες συναντήσεις. Η Ρόδος θα πρέπει να αποκτήσει την παλαιά της αίγλη. Θα αξιοποιήσουμε με κάθε τρόπο δράσεις που θα προβάλουν τη Ρόδο  στο εξωτερικό», δήλωσε ο δήμαρχος Ρόδου κ. Φώτης Χατζηδιάκος.
«Δεχθήκαμε  την πρόταση και υπογράψαμε μνημόνιο συνεργασίας. Θεωρούμε πως η Κορέα είναι σημαντική χώρα, εξαρτάται και αυτή από τη θάλασσα. Έχουμε πολλά κοινά και μπορούμε να συνεργαστούμε», δήλωσε ο κ. Νίκος Σκούρτος. Σε ερώτηση για τους λόγους για τους οποίους υπεγράφη το μνημόνιο συνεργασίας ο κ. Νίκος  Σκούρτος δήλωσε πως τα οφέλη θα φανούν στο μέλλον.
«Εδώ και είκοσι χρόνια λειτουργεί στη Ρόδο το Ινστιτούτο Ναυτικού Δικαίου.  Έχει αποκτήσει τη δική του εμβέλεια.  Δεχθήκαμε την πρόταση για συνεργασία. Είναι τιμή  για μας.Τα οφέλη από τη συνεργασία θα φανούν στην πορεία.  Ελπίζουμε από εδώ και στο εξής να έχουμε υποστήριξη και από την τοπική κοινωνία», δήλωσε ο κ. Νίκος Σκούρτος.
Σε ερώτηση αν στη συνεργασία έπαιξε ρόλο η γεωγραφική θέση της Ρόδου ο κ. Νίκος  Σκούρτος δήλωσε:
«Έχει επιτυχία η λειτουργία του  Ινστιτούτου  Ναυτικού Δικαίου της Ρόδου . Όμως ίσως να μην συνέβαινε αυτό αν ήταν σε άλλη περιοχή της Ελλάδας  και όχι  στη Ρόδο. Το νησί είναι μαγνήτης για προσωπικότητες διεθνούς  κύρους».

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου