ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ιππική Αντοχή: Το «ευχαριστώ» της αρχηγού της Ελληνικής αποστολή στην Βουλγαρία

Δημήτρης Στούμπης 2 λεπτά ανάγνωση
Ιππική Αντοχή

Το προη­γού­μενο σαβ­βα­το­κύ­ριακο στο Ruse της Βουλ­γα­ρίας διε­ξή­χθη το Βαλ­κα­νικό Πρω­τά­θλημα και οι διε­θνείς αγώνες ιππικής αντοχή, με την συμ­με­τοχή του Παντελή Σαλο­νι­κού, της Στέλλας Παπα­νι­κο­λάου και του Δημήτρη Χατζηα­ντώνη από το Κέντρο Εκπαι­δεύ­σεως Ιππα­σίας Ρόδου.

Αρχηγός της Ελλη­νι­κής απο­στο­λής ήταν η Αριάννα Βενι­ζέ­λου, η οποία έστειλε το δικό της μήνυμα με αφορμή την ολο­κλή­ρωση των διορ­γα­νώ­σεων, ανα­φέ­ρο­ντας τα ακό­λουθα:

«Ως αρχηγός ομάδας της Ελλη­νι­κής απο­στο­λής ιππικής αντοχής θα ήθελα να ευχα­ρι­στήσω την Ελλη­νική Ομο­σπον­δία Ιππα­σίας και τον κ. Ηρακλής Μπάσ­δρας για την τιμή που μου κάνανε να συνο­δεύσω τους αθλητές μας με τα άλογα τους στο Ruse της Βουλ­γα­ρίας που διε­ξή­χθη το Βαλ­κα­νικό Πρω­τά­θλημα στις 30/9/2023 και ο Διεθνής Αγώνας CEI 2*120, CEI1* 100, CEIYJ1* 100 στις 1/10/2023!

Ήταν μια πολύ όμορφη συνερ­γα­σία με όμορφες στιγμές, επι­τυ­χίες αλλά και με απρό­ο­πτα που θα μας δώσουν την εμπει­ρία και τα εφόδια για να βελ­τιω­θούμε!

Εκ μέρους των αθλητών θα ήθελα να μετα­φέρω ένα τερά­στιο ευχα­ρι­στώ στους βοηθούς για τον αγώνα που έδωσαν από πλευράς τους, για τα καλύ­τερα δυνατά απο­τε­λέ­σματα, καθώς βασικός παρά­γο­ντας της επι­τυ­χίας στο άθλημα μας είναι το πλήρωμα, εκτε­λώ­ντας ένα δύσκολο πρό­γραμμα καθ’ όλη τη διάρ­κεια του διή­με­ρου αγώνα!

Το πρωινό πρό­γραμμα των αγώνων περι­λαμ­βά­νει τάισμα των αλόγων (5:00π.μ), μετα­φορά ιππο­σκευών στον αγω­νι­στικό χώρο και ζέσταμα ίππων πριν την εκκί­νηση.

Ένα από τα πιο σημα­ντικά κομ­μά­τια του αγώνα για να συνε­χί­σει ο αθλητής με τον ίππο στην επόμενη φάση είναι το cooling area, το vet control και η προ­ε­τοι­μα­σία αθλητή και αλόγου για την επόμενη φάση με καθαρό εξο­πλι­σμό.

Αυτόν τον ρόλο τον είχαν οι: Serena Πλατή, Γιάννα Μητώνα, Στέλλα Παπα­νι­κο­λάου, Ιωάννα Καλαϊ­τζή, Δημή­τρης Χατζηα­ντώ­νης, Παντε­λής Σαλο­νι­κιός και Αριάννα Βενι­ζέ­λου.

Απα­ραί­τητο όμως σε έναν αγώνα είναι το πλήρωμα που φεύγει με τα αυτο­κί­νητα για τα σημεία water point/crew point όπου εκεί ενυ­δα­τώ­νουν ιππείς και άλογα για να συνε­χί­σουν με καλύ­τε­ρες συν­θή­κες προς τον τερ­μα­τι­σμό κάθε φάσης.

Αυτόν τον ρόλο είχαν οι: Ηλίας Συριώ­της ,Χρήστος Γιαμ­τσί­δης, Κατε­ρίνα Μαλ­λιάκη, Παντε­λής Σαλο­νι­κιός, Αριάννα Βενι­ζέ­λου και Παύλος Ρέτζε­λος.

Να σημειω­θεί πως ο αγώνας ήταν διή­με­ρος και ακόμα και οι αθλητές μας υπήρξαν βοηθοί την μια από τις δυο ημέρες!

Ελπίζω το ομαδικό κλίμα να καθιε­ρω­θεί σε κάθε απο­στολή μας και να είμαστε πάντα έτσι ενω­μέ­νοι! Παιδιά ήσασταν άψογοι! Ελπί­ζουμε να συνε­χί­σετε να συνει­σφέ­ρετε σε ιππείς και άλογα! Η βοήθεια σας ήταν πολύ­τιμη! Ευχα­ρι­στούμε πολύ».

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.