Τοπικές Ειδήσεις

Γ. Καμπούρης: «Αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών προς όφελος των πολιτών»

Στο πλαίσιο της αναβάθμισης του επιπέδου Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του Δήμου Ρόδου, θα πραγματοποιηθούν αύριο και μεθαύριο 8 και 9 Οκτωβρίου ,σεμινάρια στην χρήση της Ηλεκτρονικής Διακίνησης Εγγράφων, με την χρήση της ψηφιακής υπογραφής.

Τα σεμινάρια θα διεξαχθούν στον χώρο συσκέψεων της ΠΕΔ (Περιφερειακή Ένωση Δήμων ) Νοτίου Αιγαίου ,και η παρακολούθησή τους είναι επιβεβλημένη για όλους τους υπαλλήλους του Δήμου, που χρησιμοποιούν την εφαρμογή του Πρωτοκόλλου.

Η Ηλεκτρονική Διακίνηση Εγγράφων είναι μία από τις ενέργειες που απαιτείται, για την συνολική αναβάθμιση του επιπέδου Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης. Στόχος της Ηλεκτρονικής Διακίνησης των Εγγράφων δεν είναι απλά η μείωση της γραφειοκρατίας από την πλευρά του Δήμου. Σε δεύτερη φάση, οι πολίτες που θα αποκτήσουν ψηφιακή υπογραφή, θα έχουν τη δυνατότητα πρωτοκόλλησης εγγράφων χωρίς να απαιτείται η φυσική τους παρουσία. Με τον τρόπο αυτό, προάγεται η

ενθάρρυνση του πολίτη να αξιοποιήσει τις νέες τεχνολογίες στις συναλλαγές του με το Δημόσιο.

Όπως δήλωσε ο αντιδήμαρχος Διοικητικής Εξυπηρέτησης του Πολίτη και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κ. Γιάννης Καμπούρης, στους άμεσους στόχους της νέας δημοτικής αρχής είναι η αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών στις συναλλαγές του πολίτη με το Δήμο, για την καλύτερη και έγκαιρη εξυπηρέτηση του, από όλες τις υπηρεσίες του.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου