Στο πλαίσιο της αναβάθμισης του επιπέδου Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του Δήμου Ρόδου, θα πραγματοποιηθούν αύριο και μεθαύριο 8 και 9 Οκτωβρίου ,σεμινάρια στην χρήση της Ηλεκτρονικής Διακίνησης Εγγράφων, με την χρήση της ψηφιακής υπογραφής.

Τα σεμινάρια θα διεξαχθούν στον χώρο συσκέψεων της ΠΕΔ (Περιφερειακή Ένωση Δήμων ) Νοτίου Αιγαίου ,και η παρακολούθησή τους είναι επιβεβλημένη για όλους τους υπαλλήλους του Δήμου, που χρησιμοποιούν την εφαρμογή του Πρωτοκόλλου.

Η Ηλεκτρονική Διακίνηση Εγγράφων είναι μία από τις ενέργειες που απαιτείται, για την συνολική αναβάθμιση του επιπέδου Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης. Στόχος της Ηλεκτρονικής Διακίνησης των Εγγράφων δεν είναι απλά η μείωση της γραφειοκρατίας από την πλευρά του Δήμου. Σε δεύτερη φάση, οι πολίτες που θα αποκτήσουν ψηφιακή υπογραφή, θα έχουν τη δυνατότητα πρωτοκόλλησης εγγράφων χωρίς να απαιτείται η φυσική τους παρουσία. Με τον τρόπο αυτό, προάγεται η

ενθάρρυνση του πολίτη να αξιοποιήσει τις νέες τεχνολογίες στις συναλλαγές του με το Δημόσιο.

Όπως δήλωσε ο αντιδήμαρχος Διοικητικής Εξυπηρέτησης του Πολίτη και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κ. Γιάννης Καμπούρης, στους άμεσους στόχους της νέας δημοτικής αρχής είναι η αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών στις συναλλαγές του πολίτη με το Δήμο, για την καλύτερη και έγκαιρη εξυπηρέτηση του, από όλες τις υπηρεσίες του.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ