ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Νέο παραλήρημα συμβούλου Ερντογάν: «Οι πιλότοι μας θα καταρρίψουν πέντε ή έξι ελληνικά αεροσκάφη»

news room 2 λεπτά ανάγνωση
Κασίν

Προ­κλη­τι­κός ήταν για ακόμη μία φορά ο Μεσούτ Χακί Κασίν, σύμ­βου­λος του Τούρκου προ­έ­δρου Ταγίπ Ερντο­γάν για θέματα εξω­τε­ρι­κής πολι­τι­κής, ο οποίος σε παλαιό­τε­ρες δηλώ­σεις του είχε απο­κα­λέ­σει «νάνους» τους Έλληνες και την Ελλάδα «χώρα που πεθαί­νει από την πείνα».

Ειδι­κό­τερα ο Κασίν, επι­τέ­θηκε φρα­στικά σε Ελλάδα και Γαλλία  απει­λώ­ντας πως η Τουρκία θα της «σκίσει το συκώτι», βυθί­ζο­ντας το αερο­πλα­νο­φόρο που κατα­φτά­νει στην Ανα­το­λική Μεσό­γειο.

«Η Ελλάδα χωρίς να έχει βρει φυσικό αέριο και ενώ η ίδια δεν δια­θέ­τει αερο­πλα­νο­φόρο, στέλνει εδώ το γαλλικό αερο­πλα­νο­φόρο ενάντια στην Τουρκία. Επι­τί­θε­ται ενα­ντίον μας με το άλογο ενός άλλου. Αυτό το άλογο θα πυρο­βο­λη­θεί και θα πεθάνει. Αυτό είναι το πρώτο. Δεύ­τε­ρον η Τουρκία όπως είπε λίγο πριν ο φίλος μας, δεν είναι ένα κράτος χωρίς φωνή. Ο αγα­πη­τός μας πρό­ε­δρος δήλωσε πως ούτε τρώμε το δικαί­ωμα κάποιου άλλου ούτε αφή­νουμε να φάνε το δικό μας δικαί­ωμα. Αν υπάρχει κάποιος έξω που θα παρα­βιά­σει τα δικαιώ­ματά μας το τουρ­κικό έθνος θα τους σκίσει το συκώτι. Υπάρχει ένας πολύ μεγάλος ο στρατός, ο όγδοος στρατός του κόσμου. Ο τρίτος στο ΝΑΤΟ. Ποιος τολμάει να μας κάνει μαγκιές στο Αιγαίο και στη Μεσό­γειο;», δήλωσε προ­κλη­τικά ο Κασίν, υπεν­θυ­μί­ζο­ντας στην Ελλάδα τη Μικρα­σια­τική Κατα­στροφή του 1922 και πως η τουρ­κική Πολε­μική Αερο­πο­ρία, «σύντομα θα καταρ­ρί­ψουν πέντε η έξι ελλη­νικά αερο­σκάφη».

Και συνέ­χισε λέγο­ντας: «Μήπως πραγ­μα­τικά η Ελλάδα θέλει να γευτεί τη γροθιά μας; Οι Έλληνες ακόμη δεν το κατά­λα­βαν αυτό. Δείτε η 9η Σεπτεμ­βρίου (επέ­τειος στην οποία οι τουρ­κι­κές δυνά­μεις κατέ­λα­βαν τη Σμύρνη από τις ελλη­νι­κές το 1922) φτάνει. Εσείς στην διαφυγή σας σκο­τώ­νατε ο ένας τον άλλον, τρέ­χο­ντας προς τη θάλασσα τότε. Ε μα φτάνει πια. Φτάνει! Οι πιλότοι μας σύντομα θα καταρ­ρί­ψουν πέντε ή έξι από τα ελλη­νικά αερο­σκάφη και θα μπούμε σε ένα πόλεμο. Δεν μπορεί με κανένα τρόπο αυτό το έθνος να υφί­στα­ται τόση πίεση. Η Τουρκία δεν είναι ένα έθνος το οποίο πρέπει να το δοκι­μά­ζεις. Οι ξιφο­λόγ­χες των Τούρκων στρα­τιω­τών είναι στη θέση τους και έτοιμες. Στο παρελ­θόν ακόμα και χωρίς σφαίρες τελειώ­σαμε τον εχθρό με τις ξιφο­λόγ­χες μας. Άντε λοιπόν, περι­μέ­νουμε εδώ».

 

Ο σύμ­βου­λος του Ερντο­γάν δεν στα­μά­τησε εκεί προ­σθέ­το­ντας πως… είναι έτοιμος να πυρο­βο­λή­σει στο κεφάλι Έλληνα πιλότο που θα πέσει στα χέρια του.

«Δείτε εγώ είμαι καθη­γη­τής στις Ένοπλες Δυνά­μεις. Και αν υπάρχει κάποιος Έλληνας πιλότος ο οποίος μπορεί να μας χτυ­πή­σει εγώ αυτόν τον πιλότο θα τον πυρο­βο­λήσω στο μέσο του κεφα­λιού του», κατέ­ληξε ο άνθρω­πος που συμ­βου­λεύει τον Τούρκο πρόεδρο για θέματα άμυνας και εξω­τε­ρι­κής πολι­τι­κής.

Σημειώ­νε­ται πως το βίντεο με τις προ­κλη­τι­κές δηλώ­σεις του Κασίν, ανήρ­τησε στον προ­σω­πικό του λογα­ρια­σμό στο Twitter ο αυτο­ε­ξό­ρι­στος στη Σουηδία Τούρκος δημο­σιο­γρά­φος Αμπ­ντου­λάχ Μποζ­κούρτ, δια­χει­ρι­στής του ανε­ξάρ­τη­του δικτύου Nordic Monitor.

«Ο Μεσούτ Χάκι Κασίν που συμ­βου­λεύει τον Τούρκο πρόεδρο για ασφά­λεια και εξω­τε­ρική πολι­τική δηλώνει πως ο τουρ­κι­κός στρατός θα χτυ­πή­σει τις γαλ­λι­κές δυνά­μεις και θα διε­ξα­γά­γει πόλεμο ενα­ντίον της Ελλάδας. Θέλει ακόμη να σκο­τώ­σει και έναν Έλληνα πιλότο. Λέει αυτές τις μ@κς σ’ ένα εθνικό δίκτυο» σχο­λί­ασε καυ­στικά ο Μποζ­κούρτ.

Πηγή: tanea.gr

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.