Τοπικές Ειδήσεις

Η εικόνα του αεροδρομίου Ρόδου άρχισε να αλλάζει αισθητά

Σε ποσοστό 75% έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες ανακαίνισης στο διεθνές αεροδρόμιο Ρόδου. Ήδη έχουν αρχίσει να γίνονται αισθητές οι παρεμβάσεις, παρόλο που το αεροδρόμιο παραμένει «εργοτάξιο»…
Τα χρονοδιαγράμματα τηρούνται πιστά και εκτιμάται ότι μέχρι τέλος του χρόνου, όπως αρχικά είχε προγραμματισθεί, θα έχουν ολοκληρωθεί οι παρεμβάσεις. Μικροκαθυστερήσεις στις παραλαβές των αποσκευών μπορεί να υπάρχουν, η κατάσταση όμως είναι ελεγχόμενη όπως επιβεβαιώνουν και παράγοντες του τουρισμού, που εκτιμούν ότι από την επόμενη σεζόν, το αεροδρόμιο Ρόδου θα είναι σε θέση να προσφέρει ποιοτικότερες υπηρεσίες στον επισκέπτη, ενώ η εικόνα του θα είναι σαφώς βελτιωμένη.
«Τα έργα τρέχουν με έντονους ρυθμούς τουλάχιστον στους εσωτερικούς χώρους. Παραμένει μόνο να διαμορφωθούν κατάλληλα οι εξωτερικοί χώροι. Πάντως δεν υπάρχει ιδιαίτερη πίεση, όπως λίγο καιρό πριν», δήλωσε ο πρόεδρος των ιδιοκτητών τουριστικών γραφείων, κ. Κώστας Κατσίβας.
Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, αυτή τη στιγμή λειτουργούν συνολικά 28 check ins. Στο νέο τέρμιναλ η ανακαίνιση έχει σχεδόν ολοκληρωθεί και έχει πλήρως αντικατασταθεί και λειτουργεί το αυτόματο σύστημα ελέγχου αποσκευών. Την ίδια στιγμή, βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο οι διαδικασίες αντικατάστασης συστημάτων FIDS και PAVA.
Στο χώρο αφίξεων στο παλιό τέρμιναλ τοποθετήθηκαν τρεις νέες ταινίες παραλαβής αποσκευών και λειτουργούν κανονικά ενώ πρόκειται να τοποθετηθούν πέντε συνολικά. Η τοποθέτηση του τέταρτου ιμάντα παραλαβής αποσκευών αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι τα μέσα Σεπτεμβρίου.
Στον παλιό τερματικό σταθμό λειτουργούν με αυτόματο σύστημα ελέγχου αποσκευών 17 check in.
Να σημειωθεί επίσης ότι ο χώρος των πυλών αναχώρησης έχει ανακαινισθεί πλήρως με νέους εμπορικούς χώρους με μοντέρνα αισθητική, όπως στα μεγάλα αεροδρόμια της Ευρώπης.
Αξίζει να σημειωθεί ότι έχουν τοποθετηθεί δύο νέα σημεία ελέγχου που στο σύνολο είναι πλέον τέσσερα. Μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου αναμένεται να ολοκληρωθεί η κατασκευή ακόμη δυο πυλών αναχώρησης που θα παραδοθούν άμεσα προς χρήση.
Και στον περιβάλλοντα χώρο του αεροδρομίου ολοκληρώνονται οι διαδικασίες με στόχο την καλύτερη ροή των οχημάτων, τη στάθμευση των αυτοκινήτων και των τουριστικών λεωφορείων. Συγκεκριμένα, το νέο πάρκινγκ λεωφορείων έχει ολοκληρωθεί. Επίσης έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες διαμόρφωσης της νησίδας η οποία διαχωρίζει την περιοχή στάθμευσης των ταξί και του πάρκινγκ της ΥΠΑ και των λοιπών υπηρεσιών.
Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η κατασκευή του νέου πυροσβεστικού σταθμού και του νέου φυλακίου. Το έργο ξεκίνησε από το μηδέν αφού κατεδαφίστηκε ο παλιός σταθμός που ήταν ακατάλληλος και αναμένεται να ολοκληρωθεί στο τέλος Σεπτεμβρίου.
Μέσα σε 100 ημέρες και χωρίς να επηρεαστεί ή διακοπεί η λειτουργία του αεροδρομίου, ολοκληρώθηκε η πλήρης ανακαίνιση του χώρου στάθμευσης των αεροσκαφών, συνολικής έκτασης 80.000 τετραγωνικών μέτρων, ενώ προστέθηκαν 12 νέοι πυλώνες ηλεκτροφωτισμού. Για τις ανάγκες του έργου αφαιρέθηκαν και αναπληρώθηκαν 32.000 κυβικά μέτρα τσιμέντου.
Σημειώνεται ότι το αεροδρόμιο της Ρόδου, το 2ο μεγαλύτερο που διαχειρίζεται η Fraport Greece μετά το «Μακεδονία» στη Θεσσαλονίκη, αποδείχθηκε ένα από τα πολυπλοκότερα και απαιτητικότερα. Ωστόσο, η εικόνα του αλλάζει σημαντικά και οι βελτιώσεις είναι πλέον αισθητές.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου