Τοπικές Ειδήσεις

Μητσοτάκης από την Ρόδο: Δεσμεύσεις για εργαζόμενους και στήριξη οικονομίας

Ακριβώς μία ώρα -με την τήρηση αυστηρών πρωτοκόλλων και λόγω του πολύ σφιχτού προγράμματος- διήρκησε η συνάντηση που είχε ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης με τους τοπικούς φορείς στην περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, σήμερα στην Ρόδο.

Τον πρωθυπουργό συνόδευαν ο υπουργός Τουρισμού κ. Χάρης Θεοχάρης και ο υψυπουργός κ. Μάνος Κόνσολας, ενώ παρόντες ήταν και οι βουλευτές Δωδεκανήσου της Ν.Δ. κ.κ. Βασίλης Υψηλάντης, Μίκα Ιατρίδη και Ιωάννης Παππάς.

Αφού άκουσε τις σύντομες τοποθετήσεις των φορέων δεσμεύτηκε για την στήριξη των εποχιακά εργαζομένων κατά την διάρκεια του χειμώνα ενώ αναφέρθηκε και στην επιτυχή συμφωνία που υπεγράφη ανάμεσα στην Ελλάδα και στην Αίγυπτο.

«Η χτεσινή συμφωνία ειρήνης στηρίζεται στο Δίκαιο τη Θάλασσας που υπογράφεται ανάμεσα σε δύο κυβερνήσεις χωρών, αναγνωρίζει την υφαλοκρηπίδα και ακυρώνει στην πράξη παράνομες συμφωνίες όπως το τουρκολιβυκό. Είναι μια εθνική επιτυχία η οποία κλείνει μια εκκρεμότητα 15 ετών» επιπε μεταξύ άλλων.

Για τους εργαζόμενους είπε: «Είναι προσωπική μου δέσμευση ότι δεν θα αφήσουμε τους εργαζόμενους και ειδικά τους εποχιακά εργαζόμενους τον χειμώνα μέχρι την επόμενη περίοδο που θέλω να πιστεύω ότι θα είναι πολύ καλύτερη» χαιρετίζοντας την πολύ αρμονική συνεργασία που υπάρχει μεταξύ των εργαοζμένων και επιχειρηματιών στην περιοχή μας.

Μετά την αποχώρηση του πρωθυπουργού ακολούθησε σύσκεψη του περιφερειάρχη Ν. Αιγαίου κ. Γ.Χατζημάρκου, με τον υπ υπουργό Τουρισμού κ. Χάρη Θεοχάρη και ο υψυπουργό κ. Μάνο Κόνσολα.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου