Τοπικές Ειδήσεις

Η ομιλία του Δημάρχου Ρόδου Αντώνη Καμπουράκη στη σύσκεψη με τον Πρωθυπουργό

Στην τοποθέτησή του κατά την διάρκεια της σύσκεψης με τον Πρωθυπουργό, ο Δήμαρχος Ρόδου ανέφερε Χαρακτηριστικά:

Κύριε Πρωθυπουργέ,

Είναι μεγάλη χαρά και τιμή, να σας έχουμε κοντά μας. Η παρουσία σας, επιβεβαιώνει για άλλη μια φορά, το προσωπικό ενδιαφέρον σας, για τη Ρόδο, και το ακριτικό Νότιο Αιγαίο. Κι αυτό μας δίνει δύναμη.

Το να σας πω κι εγώ Συγχαρητήρια, για την εξαιρετικά επιτυχημένη υγειονομική αντιμετώπιση, της πρώτης φάσης της πανδημίας, είναι το αυτονόητο. Σας τα έχει πει όλος ο κόσμος, στην κυριολεξία. Η αναβαθμισμένη διεθνής εικόνα της χώρας, επιτρέπει η προσπάθεια επανεκκίνησης να γίνεται, σε ένα περιβάλλον αυτοπεποίθησης, με πολύτιμο κεφάλαιο, την αξιοσημείωτη αποκατάσταση της εμπιστοσύνης, μεταξύ Πολιτείας, και πολιτών.

Θα σας πω όμως συγχαρητήρια, για δύο (2) ακόμη μείζονα ζητήματα, που έχουν άμεση αντανάκλαση, εδώ στα νησιά μας. Την επιτυχημένη διαχείριση του μεταναστευτικού, και την αποτελεσματική αντιμετώπιση, των προκλήσεων της Τουρκίας, στο Αιγαίο. Οι ενέργειες & οι αποφάσεις σας, μας εμπνέουν αίσθημα σιγουριάς, και ασφάλειας.

Πάρα ταύτα, το τοπίο που διαμορφώνεται στην οικονομία της Ρόδου, και των νησιών μας, είναι εξαιρετικά δύσκολο. Ο τουρισμός επλήγη βαριά, από τις συνέπειες της πανδημίας, και αυτό δημιουργεί μεγάλες προκλήσεις, για τα νησιά μας. Δεν πρόκειται μόνο για τις επιχειρήσεις, και τους εργαζόμενους στον τουρισμό. Με το ένα, ή τον άλλο τρόπο, το 95% της οικονομίας μας, εξαρτάται από τον τουρισμό. Το πλήγμα λοιπόν είναι μεγάλο, στο εισόδημα, στην απασχόληση, στη βιωσιμότητα των επιχειρήσεων, στους δεσμούς συνοχής της κοινωνίας μας.

Ξέρετε πολύ καλά, πως το Ακριτικό Αιγαίο είναι αντιμέτωπο, με τα σοβαρά μειονεκτήματα της νησιωτικότητας, και του μικρού μεγέθους, της οικονομίας κάθε νησιού. Η πανδημία, όξυνε αυτά τα μειονεκτήματα, και η φετινή σεζόν, όπως διαμορφώθηκε, δεν βοήθησε στην αντιμετώπισή τους.

Γι’ αυτό, η Τουριστική Ανάκαμψη, έχει “υπαρξιακή” θα έλεγα, σημασία για τη Ρόδο, και τα νησιά μας. Είναι αναγκαίο να στηριχτεί, η ρευστότητα των επιχειρήσεων. Να προστατευτεί η εργασία. Να ενισχυθεί η ανταγωνιστικότητα του τουριστικού προϊόντος μας. Να επενδύσουμε στην προοπτική, της έξυπνης, πράσινης, και βιώσιμης ανάπτυξης.

Ο Ειδικός ΦΠΑ, είναι το οξυγόνο των νησιών μας, η αφορμή της ανάπτυξής μας, και η προϋπόθεση της συνέχισης, της ανταγωνιστικότητάς μας.

Ευνοϊκά Θεσμικά Μέτρα, στην λειτουργία των επιχειρήσεων, που θα απασχολούν Έλληνες εργαζόμενους, τώρα, θα διασφαλίσουν την κινητοποίηση, όλων των τοπικών συμμάχων, στην μάχη που δίνετε καθημερινά, για την επιβίωση της πατρίδας μας.

Κατά Παρέκκλιση Εργαλεία, που θα τονώσουν το συγκριτικό μας πλεονέκτημα, με προϋποθέσεις περιβαλλοντικές, ενεργειακές, ποιοτικές, και κοινωνικές, είναι η στιγμή να μπουν στο τραπέζι, για να ενισχύσουν τον αγώνα, που είμαστε αποφασισμένοι δώσουμε, για το καλό του τόπου μας, και χώρας μας.

Ναι, ο πήχης είναι πράγματι, ψηλά. Όμως, έχουμε τη βεβαιότητα, πως θα καταφέρετε και πάλι, να περάσετε από πάνω. Όπως έχετε αποδείξει επανειλημμένως, πως ξέρετε να κάνετε, τηρώντας στο ακέραιο το λόγο σας, και αναδεικνύοντας την εμπιστοσύνη, ως πολύτιμο κεφάλαιο, για την επανεκκίνηση της χώρας.

Κύριε Πρωθυπουργέ,

Έχετε δώσει δείγματα, μιας ικανής, άξιας διακυβέρνησης, που επικεντρώνεται στην ουσία, και στο μόνιμο αποτέλεσμα. Και όχι σε κάποιες εφήμερες εντυπώσεις. Γι’ αυτό και προσβλέπουμε με εμπιστοσύνη σε μια μεθοδική & οργανωμένη προσπάθεια, στήριξης του τουρισμού, με τεχνοκρατική γνώση, αλλά και υψηλό πολιτικό αισθητήριο, για την κοινωνική προσφορά του, και την εθνική σημασία του, εδώ στις εσχατιές του Αιγαίου.

Θα είμαστε δίπλα, στην προσπάθειά σας. Γιατί, αυτό έχουν ανάγκη, τα νησιά μας.

Σας ευχαριστώ και πάλι, που είστε κοντά μας. Μας κάνει όλους, να βλέπουμε το μέλλον με ελπίδα, και αισιοδοξία

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου