Αθλητικά

ΠΣΑΠ: Παρέμβαση για την αδειοδότηση στην S.L.2

Σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία «συγκρότησης» της νέας Super League 2, που την επόμενη σεζόν (2021/22) θα έχει 2 ομίλους από 18 ομάδες έκαστος. Τις τελευταίες ημέρες γίνεται η αξιολόγηση των φακέλων για τις αδειοδοτήσεις των ΠΑΕ, αλλά μέχρι στιγμής τα «μηνύματα» είναι άκρως αποθαρρυντικά, αφού μόνο 6 έχουν πάρει το «ΟΚ» από τις αρμόδιες αρχές της Ομοσπονδίας (εξ’ αυτών η μία είναι η ΑΕΛ που προέρχεται από τη Super League 1) και η πλειοψηφία των υπολοίπων κινδυνεύουν να μην λάβουν αδειοδότηση (σε ορισμένες το αίτημά τους απορρίφθηκε ήδη και σε δευτεροβάθμιο επίπεδο).
Μεταξύ άλλων η παραπάνω εξέλιξη θα σημάνει πως θα πορευτούν με περιορισμό μετεγγραφών, καθώς η ποινή που προβλέπεται για τις μη αδειοδοτημένες ομάδες είναι να μπορούν να κάνουν μόνο 3 προσθήκες άνω των 25 ετών, Έλληνες ή ξένους. Εφόσον επιβεβαιωθούν οι «προβλέψεις» ότι οι μισές ΠΑΕ της S.L.2 (ίσως και παραπάνω) δεν πάρουν άδεια, σε συνάρτηση με το γεγονός ότι οι 4 από τις 36 ομάδες της κατηγορίας θα είναι οι Β’ των «μεγάλων» της S.L.1, θα δημιουργηθεί αυτόματα μεγάλο προβλήματα στους ποδοσφαιριστές, αφού γίνεται εύκολα αντιληπτό πως ελάχιστοι πάνω από το συγκεκριμένο ηλικιακό όριο θα μπορούν να πάρουν μετεγγραφή.
Επί της ουσίας θα θέσει σε κίνδυνο την καριέρα εκατοντάδων εξ’ αυτών, ενώ θα πρέπει να σημειωθεί πως σε αρκετές περιπτώσεις η μη αδειοδότηση ορισμένων ομάδων δεν οφείλεται σε χρέη που υπήρχαν/υπάρχουν, αλλά σε διαδικαστικά ζητήματα που είναι σε θέση να επιλυθούν (π.χ. γηπεδικό) αλλά χρειάζεται χρόνος πέρα των ορίων που έχουν τεθεί για την κατάθεση των απαραίτητων δικαιολογητικών.
Σύμφωνα λοιπόν με τις σχετικές πληροφορίες και λόγω των παραπάνω ο ΠΣΑΠ έστειλε αίτημα στην ΕΠΟ και στην επιτροπή αδειοδοτήσεων ώστε μόνο για φέτος (δηλαδή την επόμενη αγωνιστική χρονιά) και λόγω των ειδικών συνθηκών που επικρατούν να διαφοροποιηθεί αν όχι να ανασταλεί η ποινή του περιορισμού μετεγγραφών για τις μη αδειοδοτημένες ομάδες, καθώς οι ως τώρα ενδείξεις «φωτογραφίζουν» πως εκατοντάδες ποδοσφαιριστές της Super league 2 και της Football League που ήδη προέρχονται από πολύ «δύσκολους» εργασιακούς μήνες λόγω κορωνοϊού, όπως άλλωστε και οι περισσότεροι σε όλους τους κλάδους, κινδυνεύουν να τερματίσουν πρόωρα την καριέρα τους, σε ηλικίες 28, 27 ή ακόμη και 26 ετών.
Πηγή: Gazzetta

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου