Συμπληρώθηκε ένας χρόνος με Κυβέρνηση τη Νέα Δημοκρατία και Πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Εύλογο είναι, σε κάθε τέτοια περίπτωση, να διερωτάται κανείς, αν η νέα Κυβέρνηση δικαίωσε μέχρι τώρα την εμπιστοσύνη των Ελλήνων και ακόμη αν διακρίνονται βάσιμες ελπίδες για καλύτερες ημέρες.
Οι συνεχείς δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι σε μεγάλη πλειοψηφία, μεγαλύτερη εκείνης των εκλογών της 7ης Ιουλίου 2019, οι Έλληνες είναι ικανοποιημένοι από την πολιτική της Κυβέρνησης στο σύνολο της, αλλά και κυρίως από τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος συγκεντρώνει πρωτοφανή ποσοστά θετικών ψήφων και αποδοχής.
Αν αφαιρέσουμε τους επαγγελματίες κακόπιστους και τους εκ κομματικού πάθους στερούμενους ίχνους αντικειμενικότητας, διαπιστώνεται, πράγματι, ότι για πρώτη φορά είδαμε μία Κυβέρνηση και έναν Πρωθυπουργό με τόση συνέπεια πράξεων και ενεργειών σε σχέση με τις προεκλογικές υποσχέσεις τους.
Πρώτη φορά Κυβέρνηση σε σύντομο χρονικό διάστημα υλοποίησε μεγάλο αριθμό υποσχέσεων και σε χρόνο μικρότερο εκείνου που είχε προϋπολογισθεί.
Μας εξέπληξε ευχάριστα η διαπίστωση, ότι η Κυβέρνηση, με την ανάληψη της εξουσίας, ήταν έτοιμη σε όλους τους τομείς δράσης που είχε εξαγγείλει και άρχισε άμεσα την ψήφιση των σχετικών Νομοσχεδίων για υλοποίηση των στόχων.
Πρώτη φορά βλέπουμε έναν Πρωθυπουργό με άψογη παράσταση και πολιτισμένη συμπεριφορά προς όλους και κυρίως στη Βουλή, με βαθιά γνώση των προβλημάτων και με άψογη Κοινοβουλευτική συμπεριφορά προς όλη την Αντιπολίτευση.
Έναν Πρωθυπουργό με Δημοκρατικό ύφος, με ευρεία μόρφωση, με ειλικρίνεια προς τον Λαό, χωρίς φανφάρες, παλληκαριές και απειλές ότι θα σκοτώσει και τη “Νεκρά Θάλασσα”, όπως άλλοι στο πρόσφατο παρελθόν.
Έναν Πρωθυπουργό και όλα τα μέλη της Κυβέρνησης που εργάζονται αθόρυβα, συνήθως σε ωράριο πρωτοφανές και με μετρήσιμα αποτελέσματα ενεργειών.
Είναι φανερό ότι σε αυτό το χρόνο η χώρα μας ανέκτησε την εμπιστοσύνη και στο εξωτερικό γενικά και στους Συμμάχους μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και εκτός αυτής, σε Διεθνείς Οργανισμούς, αλλά και στους Επενδυτές.
Η υποδοχή των Ελληνικών Ομολόγων από τις αγορές με πρωτοφανή χαμηλά επιτόκια δανεισμού αποτελεί την καλύτερη απόδειξη της μεγάλης εμπιστοσύνης, που πλέον εμπνέει η χώρα μας.
Αυτό το χρόνο ανέβηκε το διεθνές κύρος της Ελλάδας, ώστε τη χώρα μας να υπολογίζει και η Ευρωπαϊκή Ένωση περισσότερο, με αποκορύφωμα την έμπρακτη εκτίμηση της και βοήθεια στην υπεράσπιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων μας στον Έβρο και στο Αιγαίο, τα οποία με σθένος και αποφασιστικότητα υπερασπίστηκε η Κυβέρνηση μας.
Επιπλέον, έχει εκτιμηθεί από όλους ο άψογος χειρισμός της πανδημίας από τον Πρωθυπουργό και την κυβέρνηση με την πολύτιμη βοήθεια των ειδικών της Υγείας. Γνωρίζουμε, ότι η Κυβέρνηση έχει δύσκολα μπροστά της.
Πώς θα πάει ο Τουρισμός, Εργασία για όλους και γενικά η Οικονομία, ιδιαίτερα το επόμενο εξάμηνο.
Μέχρι τώρα όμως έχει αποδείξει ότι όλα τα προβλήματα τα έχει σωστά μελετήσει, έχει σωστό πρόγραμμα, έχει λάβει σωστά και ικανά κατά το δυνατόν μέτρα για όλους και έχει εμπεδώσει ελπίδες βάσιμες για ευτυχή κατάληξη κατά το δυνατόν.
Αξιόπιστες πηγές βεβαιώνουν ότι η οικονομία μας, το δεύτερο εξάμηνο του 2019 άρχισε βελτιούμενη και η Ευρωπαϊκή Ένωση ανταποδίδοντας την εμπιστοσύνη της Κυβέρνησης μας, συνέτρεξε σε κατανόηση έναντι των μέχρι τότε επιφυλακτικών θέσεών της..
Η Παγκόσμια Πανδημία, όπως σε όλα τα κράτη, ανέκοψε την άνοδο της Οικονομίας μας.
Αυτή η αιτία, είναι, πιστεύω, κατανοητή σε όλους.
Η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, που, όπως υπεσχέθη, πολιτεύεται πράγματι ως Κυβέρνηση όλων των Ελλήνων, για να επιτύχει και την αντιστροφή του κλίματος και στην οικονομία, έχει την ανάγκη και της συνεργασίας και της στήριξης στο μέτρο του εφικτού, και των άλλων κομμάτων της Βουλής, όπως επιτυχώς στήριξαν και τα μέτρα κατά του κορονοιού.
Τα προβλήματα και οι δυσκολίες που αντιμετωπίζει η Αξιωματική Αντιπολίτευση, κυρίως λόγω εντεινόμενου ρυθμού αποκάλυψης γεγονότων τελευταία, δεν πρέπει να δημιουργήσουν εκ μέρους της τεχνητό κλίμα έντασης για εσωκομματική της ηρεμία.
Οφείλει να μη συσχετίσει αυτά με την οφειλόμενη από το Σύνταγμα κατά το δυνατόν συναίνεση της, χωρίς να παραγνωρίζεται το δικαίωμα της στον αντιπολιτευτικό της λόγο.
Από την πολιτική μας Ηγεσία οι Έλληνες έχουν απαίτηση να ασχολείται με το μέλλον τους και με το μέλλον της Χώρας και όχι με το παρελθόν και δη με γεγονότα που πλήγωσαν την Ελλάδα και καθυστέρησαν την ανάπτυξη της.
Σε αυτό το πλαίσιο και για όλους τους καλόπιστους της Πολιτικής, υπάρχει υποχρέωση να ανταποκριθούν σε γενική συναίνεση, την οποία η Κυβέρνηση επιδιώκει, για να λυθούν σοβαρά προβλήματα της χώρας, που η επίλυση τους χωρίς συναίνεση, θα έχει δυσκολίες.
Τα κόμματα και οι Αρχηγοί τους οφείλουν να σκέφτονται και να ενεργούν με όραμα στο μέλλον και όχι με εγγενείς δυσχέρειες που προκαλούν ιδεοληψίες της δεκαετίας του 1940.
Δυστυχώς, τα απωθημένα ορισμένων, εξαιτίας της έκβασης των γεγονότων της δεκαετίας αυτής, εξώθησαν τα τελευταία χρόνια ορισμένους σε διάθεση “ρεβάνς”, χωρίς να έχουν υπολογίσει ότι ο λαός γνώριζε καλύτερα, μεταξύ άλλων και το”ουκ αεί άρχεις” του Αγάθωνος.
Οι Έλληνες, που πιστεύουν στο Σύνταγμα μας και στη Δημοκρατία, γνωρίζουν, ότι κάθε τετραετία βαθμολογούν την Κυβέρνηση τους, αλλά και την Αντιπολίτευση τους.
Θέλω να πιστεύω ότι, όχι πλέον με κριτήριο ακραίες, λαϊκίστικες και ατεκμηρίωτες υποσχέσεις κατά τη Διεθνή Έκθεση της Θεσσαλονίκης, αλλά με βάση την ειλικρίνεια, την πολλή δουλειά, την κοινωνική συμπεριφορά, την καλή πίστη, την προετοιμασία της χώρας έναντι κάθε φιλόδοξου γείτονα και την πιστή προσήλωση στους Θεσμούς.
Σε αυτές τις αρχές πιστεύει με βεβαιότητα ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Κυβέρνηση του και πιστεύω ότι θα επαναληφθεί στο πρόσωπό του και η άριστη βαθμολόγηση της μεγάλης πλειοψηφίας του Λαού μας, όποτε κληθεί γι’αυτό χρονικά.

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΑΝΤ. ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΠΟΥΛΟΣ

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ