Τοπικές Ειδήσεις

Οριακή πλέον η κατάσταση με το Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου

«Συναγερμός» έχει σημάνει στην τοπική ΝΔ σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της «δημοκρατικής», έπειτα από την ευρεία σύσκεψη που συγκάλεσε για την ερχόμενη Παρασκευή 10 Ιουνίου η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Ρόδου προκειμένου να συζητηθούν τα σοβαρότατα προβλήματα του Νοσοκομείου της Ρόδου.
Στη σύσκεψη έχουν κληθεί ονομαστικά εκπρόσωποι φορέων και κομμάτων σε μια ευρεία κλίμακα, σε μια τελευταία προσπάθεια να… ακουστεί μέχρι την Αθήνα η πραγματική κατάσταση που επικρατεί στο Νοσοκομείο της Ρόδου.
Όπως προκύπτει από πληροφορίες της «δημοκρατικής», οι κυβερνητικοί βουλευτές Δωδεκανήσου και η τοπική ΝΔ, είναι σε επαφή με το Υπουργείο Υγείας ασκώντας πιέσεις ώστε μέχρι την Παρασκευή και οπωσδήποτε πριν από την προγραμματισμένη σύσκεψη να έχει οριστεί ο νέος διοικητής στο Νοσοκομείο της Ρόδου ώστε να μην παραστούν «με άδεια χέρια». Επιπλέον, πέρα από τον διορισμό διοικητή, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες οι βουλευτές της ΝΔ και τα τοπικά κομματικά όργανα, ζητούν από τον υπουργό Υγείας κ. Θ. Πλεύρη μέχρι την Παρασκευή να ανακοινωθούν από το Υπουργείο Υγείας και αποσπάσεις γιατρών που θα καλύψουν κενές θέσεις στο Γενικό Περιφερειακό Νοσοκομείο Ρόδου, αντιλαμβανόμενοι πλέον ότι η κατάσταση έχει φτάσει στο μη περαιτέρω.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, οι επαφές με το Υπουργείο Υγείας είναι συνεχόμενες με σκοπό να γίνει αντιληπτό ότι η κατάσταση αυτή δεν μπορεί να συνεχιστεί καθώς ο γενικός ξεσηκωμός είναι προ των πυλών εξαιτίας της αγανάκτησης, όχι μόνο των νοσοκομειακών γιατρών, αλλά και της κατακραυγής της τοπικής κοινωνίας που απαιτεί λύσεις εδώ και τώρα.
Ο χαρακτηρισμός ως «οριακής» της λειτουργίας του Νοσοκομείου της Ρόδου είναι τουλάχιστον επιεικής και με δεδομένο ότι το Νοσηλευτικό Ιδρυμα της Ρόδου παραμένει «ακέφαλο» δύο μήνες, άνοιξε νέες πληγές.
Η «οριακή λειτουργία» αφορά σε ανθρώπους, γιατρούς και νοσηλευτές που από καιρό έχουν περάσει τα όρια τους και συνεχίζουν να δίνουν τον αγώνα τους για να το κρατήσουν όρθιο και ανοιχτό. Αλλά το ζητούμενο δεν είναι να εξουθενωθεί το προσωπικό, το ζητούμενο είναι να ενισχυθεί και να λειτουργήσουν οι κλινικές όπως προβλέπει το οργανόγραμμα χωρίς τις όποιες εμβαλωματικές λύσεις εφαρμόζονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Κι αυτή ακριβώς η διάσταση θα τεθεί επί τάπητος στην επερχόμενη σύσκεψη της Παρασκευής, που συγκαλείται με πρωτοβουλία του προέδρου του Εργατικού Κέντρου της Ρόδου κ. Παναγιώτη Εγγλέζου.
Το γαϊτανάκι της ονοματολογίας για τους πιθανούς αντικαταστάτες του κ. Γρηγόρη Ρουμάνη, έχει ευτελίσει τη διαδικασία και είναι απορίας άξιον τι τελικά συμβαίνει όλο αυτό το διάστημα και δεν μπορεί να βρεθεί στέλεχος που να πληροί τις προϋποθέσεις για την «ηλεκτρική» -όπως εξελίσσεται η υπόθεση- καρέκλα του διοικητή του Νοσοκομείου της Ρόδου.

Η περαιτέρω καθυστέρηση στον ορισμό διοικητή, τροφοδοτεί σενάρια που βλάπτουν όχι μόνο την εικόνα αλλά και την ορθή λειτουργία του Νοσοκομείου της Ρόδου και είναι επιτακτική η ανάγκη να κλείσει αυτή η εκκρεμότητα, όχι για να εξυπηρετήσει πιθανές προεκλογικές σκοπιμότητες και τακτικές, αλλά γιατί θα πρέπει να μπορεί το Γενικό Περιφερειακό Νοσοκομείο να καλύπτει τις ανάγκες της Ρόδου λαο των υπολοίπων νησιων που εξυπηρετούνται από αυτό και οι ασθενείς να νιώθουν ασφάλεια.
Οι συνθήκες που επικρατούν στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου λόγω έλλειψης ιατρών, νοσηλευτών και εργαζόμενων διαφόρων ειδικοτήτων αποτελούν μόνιμο θέμα συζήτησης στην τοπική κοινωνία με την πλειονότητα των Ρόδιων να βάλλουν κατά του Υπουργείου Υγείας που αδικαιολόγητα κωλυσιεργεί να αντιμετωπίσει τα σοβαρότατα προβλήματα και ο χρόνος κυλά χωρίς να δίνονται λύσεις.
Επιπροσθέτως, ο αριθμός ρεκόρ επισκεπτών που αναμένονται φέτος στο νησί της Ρόδου συνεπάγεται επιπλέον επιβάρυνση του Νοσοκομείου «Ανδρέας Παπανδρέου» το οποίο βρίσκεται από άποψη υποστελέχωσης στη χειρότερη κατάσταση από την ημέρα λειτουργίας του, αλλά ούτε αυτό στάθηκε ικανό να κινητοποιήσει το Υπουργείο Υγείας για την πρόσληψη επικουρικών γιατρών.
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι στη σύσκεψη της Παρασκευής θα αναζητηθούν επιτακτικά όχι μόνο λύσεις αλλά και ευθύνες, όπως προκύπτει από τις πληροφορίες της «δ», προς κάθε κατεύθυνση αλλά και με κάθε θεμιτό τρόπο και μέσο.
Η υπολειτουργία του Νοσοκομείου της Ρόδου έχει θορυβήσει σε μεγάλο βαθμό την τοπική κοινωνία, προκαλώντας ανασφάλεια και οργή. Οπως καταγγέλθηκε στη «δ», υπάρχουν πολίτες που είναι στην αναμονή όχι μόνο για εβδομάδες αλλά ακόμα και για μήνες ως τακτικά περιστατικά χωρίς να έχουν την οικονομική δυνατότητα να απευθυνθούν σε ιδιώτες γιατρούς ή σε ιδιωτική κλινική.
Να σημειωθεί ότι η σύσκεψη που συγκαλεί το Εργατικό Κέντρο Ρόδου έχει προγραμματιστεί στις 7 το απόγευμα της Παρασκευής 10 Ιουνίου στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΕΚΡ με θέμα, όπως αναφέρεται στην πρόσκληση “την απαξίωση της Δημόσιας Υγείας και την άμεση λύση στην υποστελέχωση του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου «Ανδρέας Παπανδρέου»”.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου