Τοπικές Ειδήσεις

A-τυπος και υπογραμμός: Συνταγή για γλυκό περγαμόντο

Οσο υποδεχόμαστε πολιτικούς -που αποδεδειγμένα με τις αποφάσεις τους έχουν φέρει τα νησιά μας σε δυσχερή θέση- σαν τις μελλοντικές συμπεθέρες που τρώνε γλυκό περγαμόντο στο σαλόνι του σπιτιού τους και ανταλλάσσουν μεταξύ τους συνταγές και φιλοφρονήσεις, μην περιμένετε να αλλάξουν και πολλά πράγματα.
Το πρόβλημα έγκειται στο γεγονός ότι μάλλον διστάζουμε να γίνουμε δυσάρεστοι. Περίσσεψαν τα χαμόγελα και οι φιλοφρονήσεις κατά την επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στη Ρόδο. Κι αυτό δεν είναι η πρώτη φορά που συνέβη σε υποδοχή «υψηλών» επισκεπτών.
Και από επισκέψεις έχουμε χορτάσει, και από συσκέψεις έχουμε χορτάσει και από υποσχέσεις έχουμε χορτάσει. Καμία σύσκεψη από δαύτες τις επίσημες δεν είχε ποτέ ουσιαστικό αποτέλεσμα. Ούτε και θα έχει ποτέ. Οσο ανάβουν τα φλας και γράφουν οι κάμερες όλα θα γίνονται για το θεαθήναι.
Γιατί λοιπόν, να μη δοκιμάσουμε άλλη συνταγή για το… γλυκό; Να γίνουμε δυσάρεστοι, να λείψουν τα λόγια τα πολλά και οι χειραψίες και να παρουσιάσουμε την κατάσταση όπως ακριβώς έχει.
Ή μήπως πιστεύετε ότι οι προτάσεις που καταθέτουμε έχουν καμία απήχηση και καμία χρησιμότητα; Απολύτως καμία. Αν πρέπει ο κάθε αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο κάθε εν δυνάμει πρωθυπουργός, ο κάθε πρόεδρος κόμματος, να πάρει το αεροπλάνο και να πάει σε κάθε τόπο ξεχωριστά για να «ενημερωθεί» για τα προβλήματα, τότε τι ρόλο παίζουν οι τοπικοί παρατηρητές, οι πολιτευτές, οι βουλευτές, οι κομματικοί παράγοντες;
Καλές και οι επισκέψεις, καλά και τα τραπεζώματα αλλά με την ουσία τι θα γίνει; Ποιος θα αναλάβει το κόστος να γίνει δυσάρεστος; Δεν χρειάζονται πολλά λόγια. Αρκεί κάποιος να έφερνε μια πορτοκαλάδα και μια απόδειξη στον τέως πρωθυπουργό την ώρα που συνομιλούσε με καταστηματάρχες στην Παλιά Πόλη για παράδειγμα, και να γίνουν προσθαφαιρέσεις με μαθητικές πράξεις που κάνουν τα παιδιά στην τρίτη τάξη του δημοτικού.
Το ζητούμενο βέβαια δεν είναι ο τρόπος αλλά η πρόθεση να γίνει κανείς δυσάρεστος.
Κανείς πρώην, νυν, επόμενος πρωθυπουργός, πρόεδρος αξιωματικής αντιπολίτευσης, γραμματέας και φαρισαίος δεν θα τεθεί ενώπιον των ευθυνών του, όσο εμείς δεν θέτουμε προτεραιότητες.
Μέχρι τότε, ας ανταλλάζουμε συνταγές με τους «υψηλούς» επισκέπτες μας, περισσότερο χρήσιμες θα τους φανούν, από τα υπομνήματα και τις προτάσεις μας.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου