Μετά από επιτυχημένες συντονισμένες ενέργειες και παρεμβάσεις του Δημάρχου Ρόδου Φώτη Χατζηδιάκου, σε συνεργασία με τον πρώην Υφυπουργό Τουρισμού Γιώργο Νικητιάδη, όπως αυτές προαναγγέλθηκαν στον τοπικό Τύπο, η ελληνική αεροπορική εταιρεία Ellinair του Ομίλου Μουζενίδη ανακοίνωσε την έναρξη απευθείας αεροπορικής σύνδεσης Ρόδου με την Αθήνα με τρία (3) δρομολόγια εβδομαδιαίως (Δευτέρα-Τετάρτη-Παρασκευή). Πρόκειται για εταιρεία η οποία ήδη συνδέει δυο φορές την εβδομάδα (Παρασκευή & Κυριακή) τη Ρόδο με τη Θεσσαλονίκη.

Η επιτυχία αυτή είναι προϊόν σειράς ενεργειών που είχε ο κος. Χατζηδιάκος σε συνεργασία με τον κο. Νικητιάδη για επαφές με εκπροσώπους low cost αεροπορικών εταιρειών, αλλά και συναντήσεων του Δημάρχου με εκπροσώπους της Fraport, με στόχο την ταχύτατη κάλυψη του κενού που έμεινε μετά την αποχώρηση της Ryanair, προκειμένου να υπάρξει εναλλακτική δυνατότητα μετακίνησης επιβατών και να αποφευχθούν φαινόμενα έλλειψης ανταγωνισμού.

Ο πρωταρχικός στόχος που ήταν η άμεση παρέμβαση, έχει επιτευχθεί, ωστόσο η συνεργασία θα συνεχιστεί ώστε να βρεθεί ένα κατάλληλο πλαίσιο συνεργασίας με τις ενδιαφερόμενες εταιρείες. Στόχος του Δήμου είναι να διατηρηθούν και να αυξηθούν και το χειμώνα τόσο το δρομολόγια Ρόδο-Αθήνα όσο και Ρόδο-Θεσσαλονίκη.

«Θα συναντηθούμε εκ νέου με εκπροσώπους της εταιρείας, ίσως και αυτή την εβδομάδα, προκειμένου να καταρτίσουμε σχέδιο πρότασης που θα οδηγήσει στην ανάπτυξη δρομολογίων εσωτερικού για την περιοχή μας. Στόχος είναι η προσφορά περισσότερων επιλογών για τη μετακίνηση τόσο των Ροδιτών, των επισκεπτών, αλλά και των κατοίκων των μικρών νησιών, τόσο για αναπτυξιακούς, όσο και για κοινωνικούς λόγους» δήλωσε ο Δήμαρχος Ρόδου.

 

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ