ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο Γιώργος Παπακαλοδούκας, υποψήφιος Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ

news room 2 λεπτά ανάγνωση
ΣΥΡΙΖΑ

Από τον κ. Γιώργο Παπα­κα­λο­δούκα εκδό­θηκε η ακό­λουθη ανα­κοί­νωση:

Ο Γιώργος Παπα­κα­λο­δού­κας, υπο­ψή­φιος για τις προ­κρι­μα­τι­κές εκλογές ανά­δει­ξης των υπο­ψη­φίων ευρω­βου­λευ­τών που θα στε­λε­χώ­σουν το ψηφο­δέλ­τιο του ΣΥΡΙΖΑ θέτει ως πρω­ταρ­χι­κής σημα­σίας το θέμα της υγείας των κατοί­κων των μικρών νησιών

Η ενί­σχυση των ιατρών στα μικρά νησιά δεν είναι μόνο ζήτημα υγειο­νο­μι­κής περί­θαλ­ψης, αλλά και θέμα δικαιο­σύ­νης και ισό­τη­τας.

Σύμφωνα με τον κ. Παπα­κα­λο­δούκα, πέραν των άλλων προ­τε­ραιο­τή­των, πρέπει να αντι­με­τω­πί­σουμε και το πρό­βλημα της έλλει­ψης ιατρι­κού προ­σω­πι­κού στα μικρά νησιά μας. Είναι επεί­γουσα ανάγκη να ληφθούν μέτρα για την αντι­με­τώ­πιση αυτής της κατά­στα­σης.

Η Ευρώπη μπορεί να δια­δρα­μα­τί­σει κρίσιμο ρόλο στην αντι­με­τώ­πιση του προ­βλή­μα­τος της έλλει­ψης ιατρι­κού προ­σω­πι­κού στα μικρά νησιά μέσω δια­φό­ρων μηχα­νι­σμών και προ­γραμ­μά­των.

Πρώτον, η Ευρω­παϊκή Ένωση μπορεί να παρά­σχει χρη­μα­το­δο­τική ενί­σχυση για την ανά­πτυξη υγειο­νο­μι­κής υπο­δο­μής και την προ­σέλ­κυση ιατρι­κού προ­σω­πι­κού στις περιο­χές αυτές.

Επι­πλέον, μπορεί να δημιουρ­γή­σει προ­γράμ­ματα εκπαί­δευ­σης και επι­μόρ­φω­σης για τους ιατρούς που εργά­ζο­νται σε αυτές τις περιο­χές, προ­κει­μέ­νου να ανα­πτύ­ξουν τις δεξιό­τη­τές τους και να αντι­με­τω­πί­σουν απο­τε­λε­σμα­τικά τις ιδιαί­τε­ρες ανάγκες των νησιω­τι­κών κοι­νο­τή­των.

Επι­πρό­σθετα, η Ευρω­παϊκή Ένωση μπορεί να προ­ω­θή­σει τη δια­συ­νο­ριακή συνερ­γα­σία μεταξύ των νησιω­τι­κών περιο­χών, προ­κει­μέ­νου να μοι­ρα­στούν βέλ­τι­στες πρα­κτι­κές και να ανταλ­λά­ξουν εμπει­ρίες για την αντι­με­τώ­πιση των κοινών προ­κλή­σεων που αντι­με­τω­πί­ζουν.

Τέλος, η Ευρω­παϊκή Ένωση μπορεί να προ­ω­θή­σει προ­γράμ­ματα κινη­τι­κό­τη­τας για τους ιατρούς, προ­κει­μέ­νου να διευ­κο­λύ­νει τη μετά­βασή τους από άλλες περιο­χές στα μικρά νησιά και να τους παρέχει κίνητρα για να επι­λέ­ξουν να εργα­στούν εκεί.

Με αυτούς τους τρόπους, η Ευρώπη μπορεί να συμ­βά­λει στη δημιουρ­γία ενός βιώ­σι­μου και απο­τε­λε­σμα­τι­κού συστή­μα­τος υγειο­νο­μι­κής περί­θαλ­ψης στα μικρά νησιά, προ­σφέ­ρο­ντας την απα­ραί­τητη υπο­στή­ριξη για την προ­σέλ­κυση και τη δια­τή­ρηση ιατρι­κού προ­σω­πι­κού.

Σε εθνικό επίπεδο μια προ­σέγ­γιση που θα συμ­βά­λει στην επίλυση αυτού του προ­βλή­μα­τος είναι η αύξηση των εισα­κτέων στους επι­τυ­χό­ντες των στρα­τιω­τι­κών ιατρι­κών σχολών. Αυτό θα δημιουρ­γή­σει ένα ρεύμα εξει­δι­κευ­μέ­νου ιατρι­κού προ­σω­πι­κού που θα μπορεί να εντα­χθεί στις νησιω­τι­κές κοι­νό­τη­τες και να παρέχει τις απα­ραί­τη­τες υπη­ρε­σίες υγείας.

Με αυτές τις προ­τά­σεις, ανε­βά­ζουμε τον πήχη για την ποιό­τητα ζωής των κατοί­κων του Νοτίου Αιγαίου. Τα νησιά μας δεν δύναται να μένουν απρο­στά­τευτα και αθω­ρα­κι­στα. Δεν νοείται Ευρώπη χωρίς να δια­σφα­λί­ζε­ται το αγαθό της υγείας σε όλους τους Ευρω­παί­ους ανε­ξαι­ρέ­τως!

Ο Γιώργος Παπα­κα­λο­δού­κας είναι υπο­ψή­φιος για τις προ­κρι­μα­τι­κές εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ στις 14 Απρι­λίου στο Νότιο Αιγαίο. Είναι διδά­κτωρ Φιλό­λο­γος και Νομικός και εργά­ζε­ται ως εκπαι­δευ­τι­κός στο Βενε­τό­κλειο λύκειο Ρόδου.

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.