Η Ροδιακή Επιτροπή Ειρήνης καταγγέλλει και καταδικάζει το πυραυλικό χτύπημα των ΗΠΑ ενάντια στο λαό της Συρίας, από αμερικανικά πυραυλοφόρα πλοία που πλέουν στην Ανατολική Μεσόγειο.

Εκφράζει την ανησυχία για τους κινδύνους ενός γενικευμένου ιμπεριαλιστικού πολέμου, που μεγαλώνουν στη δίνη των μεγάλων γεωπολιτικών, γεωστρατηγικών συμφερόντων και αντιθέσεων  στην περιοχή της Μεσογείου στη  Μέση Ανατολή και την ευρύτερη περιοχή.

Κάθε φορά που οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους θέλουν να προωθήσουν με πολεμικά μέσα τα συμφέροντά τους βρίσκουν διάφορα προσχήματα, όπως τα  περί δήθεν “αντιμετώπισης της τρομοκρατίας”, όταν είναι πια σ’ όλους γνωστό ότι ο “ISIS” είναι δημιούργημά τους. Βαφτίζουν τις πολεμικές επιχειρήσεις που έχουν δοκιμάσει διαχρονικά  οι λαοί και έχουνε πληρώσει  με το αίμα τους, στο Ιράκ, στη Μέση Ανατολή, στη Βόρεια Αφρική και αλλού, δήθεν ¨Αραβική Άνοιξη¨, πόλεμο για τον «εκδημοκρατισμό των καθεστώτων».

Εκφράζουμε -ακόμα μια φορά- την αλληλεγγύη μας στον πολύπαθο λαό της Συρίας και καλούμε σε ετοιμότητα και επαγρύπνηση απέναντι στις εξελίξεις και την επικίνδυνη εμπλοκή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους.

Απαιτούμε να κλείσει τώρα η βάση της Σούδας και όλες οι ξένες στρατιωτικές βάσεις και στρατηγεία στη χώρα μας, να σταματήσει οποιαδήποτε εξυπηρέτηση των στρατιωτικών επιχειρήσεων από την περιοχή μας.

Να φύγει το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο, τη Μεσόγειο θάλασσα και τα Βαλκάνια.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ