ΕΙΔΗΣΕΙΣ

1 στους 3 Ρώσους τουρίστες φέτος χρησιμοποιεί το Διαδίκτυο για τουριστικές υπηρεσίες

news room 1 λεπτό ανάγνωση
wifi -τουρισμός
Μέγεθος γραμμάτων

Πάνω από το 30% του συ­νό­λου των του­ρι­στι­κών υπη­ρε­σιών στη Ρωσία το 2015 θα πω­λού­νται μέσω του Δια­δι­κτύ­ου, δή­λω­σε η ανα­λυ­τής της Euromonitor International, Marija Milashevich, μι­λώ­ντας σή­με­ρα στη διά­σκε­ψη WTM Vision 2015.

Όπως είπε, πέ­ρυ­σι το με­ρί­διο των online πω­λή­σε­ων στον του­ρι­σμό αντι­προ­σώ­πευε το 18% του συ­νό­λου. Η εκτί­μη­ση είναι ότι ο αριθ­μός αυτός θα αυ­ξά­νε­ται κατά 14% σε ετή­σια βάση.

Στο συ­νέ­δριο, όπως γρά­φει το interfax, ένας από τους ιδρυ­τές του Data Insight, o Boris Ovchinnikov, είπε ότι ο όγκος των online πω­λή­σε­ων των τα­ξι­διω­τι­κών υπη­ρε­σιών στη Ρωσία το πε­ρα­σμέ­νο έτος ανήλ­θε σε 400 δι­σε­κα­τομ­μύ­ρια ρού­βλια. Ωστό­σο, αυτή η αγορά αντι­προ­σώ­πευε μικρό αριθ­μό πε­λα­τών, μόλις 9 εκα­τομ­μύ­ρια άτομα, όταν στο ηλε­κτρο­νι­κό εμπό­ριο κα­τα­γρά­φη­καν 25 εκα­τομ­μύ­ρια πε­ρισ­σό­τε­ροι κα­τα­να­λω­τές.

Ο ίδιος ση­μεί­ω­σε ότι το 50% των πω­λή­σε­ων στον τομέα της online τα­ξι­διω­τι­κών υπη­ρε­σιών αντι­προ­σώ­πευαν αε­ρο­πο­ρι­κά ει­σι­τή­ρια.

Αυτό το έτος, η αγορά των online πω­λή­σε­ων τα­ξι­διω­τι­κών υπη­ρε­σιών θα επι­κε­ντρω­θεί στα εσω­τε­ρι­κά τα­ξί­δια στη Ρωσία. Σύμ­φω­να με τα στοι­χεία του Insight, πε­ρί­που το 18% των του­ρι­στών, που πήγαν πέ­ρυ­σι στο εξω­τε­ρι­κό, φέτος θα επι­λέ­ξουν να τα­ξι­δέ­ψουν εντός της χώρας τους.

Σύμ­φω­να με τις προ­βλέ­ψεις της Euromonitor International, φέτος ανα­μέ­νε­ται αύ­ξη­ση των Ρώσων χρη­στών σε ενοι­κια­ζό­με­να σπί­τια μέσω της Airbnb, CouchSurfing, κλπ, της ενοι­κί­α­σης αυ­το­κι­νή­των μέσω Blabla, Uber κ.ά.) και σε πο­δη­λα­τι­κούς γύ­ρους, Οι πω­λή­σεις της Airbnb πέ­ρυ­σι στη Ρωσία ανήλ­θαν σε 300 εκα­τομ­μύ­ρια δο­λά­ρια.

Έρευ­να, επί­σης, που πα­ρου­σιά­στη­κε σή­με­ρα στη WTM Vision προ­βλέ­πει ότι ο αριθ­μός των Ρώσων, που θα πε­τούν με αε­ρο­με­τα­φο­ρείς χα­μη­λού κό­στους θα αυ­ξη­θεί με ετή­σιο ρυθμό 13% για τα επό­με­να τέσ­σε­ρα χρό­νια.

.tornosnews.gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Προσθέστε ένα σχόλιο

Το E-mail δεν θα δημοσιευτεί.
Πρέπει να συμπληρωθούν όλα τα πεδία για την υποβολή του σχολίου.