Ειδήσεις

Ασφυξία στις ΜΕΘ της Αττικής: Μόνο δύο νοσοκομεία με διαθέσιμο κρεβάτι – Διασωληνωμένοι ασθενείς και εκτός Εντατικής

Στην… εντατική μπαίνουν τα νοσοκομεία της Αττικής, καθώς -σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία- οι μονάδες ΜΕΘ της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας (Αθήνα) είναι πλέον γεμάτες. Η κατάσταση είναι ασφυκτική ακόμη και σε νοσοκομεία – ναυαρχίδες του συστήματος Υγείας, εξαιτίας των πολλών και συνεχώς αυξανόμενων κρουσμάτων του κορονοϊού.

Χωρίς κλίνες ΜΕΘ τα μεγαλύτερα νοσοκομεία

Συγκεκριμένα, πλήρεις είναι οι ΜΕΘ στα νοσοκομεία:

  • ΑΓΙΑ ΟΛΓΑ με 9 ασθενείς
  • ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ με 14 ασθενείς
  • ΕΡΥΘΡΟΣ με 14 ασθενείς
  • ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ με 16 ασθενείς
  • ΝΙΜΙΤΣ με 6 ασθενείς
  • ΕΛΠΙΣ με 6 ασθενείς
  • ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ με 7 ασθενείς.

Στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός, παραμένουν ελεύθερες 10 μόνο κλίνες και στο ΚΑΤ 5 κλίνες.

Γεμάτες οι ΜΕΘ στον Πειραιά

Στα νοσοκομεία της 2ης υγειονομικής περιφέρειας (Πειραιά) όλες οι ΜΕΘ είναι πλέον κατειληµµένες, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις μένουν εκτός ΜΕΘ ασθενείς που βρίσκονται διασωληνωμένοι. Αναλυτικά:

  • ΘΡΙΑΣΙΟ: 17 ασθενείς στις 17 κλίνες και δύο διασωληνωμένοι ασθενείς παραμένουν εκτός ΜΕΘ
  • ΑΤΤΙΚΟ: 43 ασθενείς στις 43 κλίνες.
  • ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟ: 12 ασθενείς στις 12 κλίνες και δύο διασωληνωμένοι ασθενείς παραμένουν εκτός ΜΕΘ

Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ στα τμήματα επειγόντων περιστατικών, ασθενείς που είναι ύποπτα κρούσματα κορονοϊο με συμπτώματα όπως πυρετό, βήχα, περιμένουν πάνω από 8 ώρες για να τους παρασχεθεί ιατρική βοήθεια.

Επίσης, παρατηρείται και μεγάλη νοσοκομειακή διασπορά σε ασθενείς άλλων παθήσεων, ακόμη και σε καρδιολογικές κλινικές.

Κικίλιας: Οι μεταλλάξεις δημιουργούν νέα δεδομένα

Η κατάσταση γίνεται ακόμη πιο πιεστική εξαιτίας των κρουσμάτων της μετάλλαξης του κορονοϊού.

Αναφορά στις νέες μεταλλάξεις που εμφανίζονται πλέον και στην Ελλάδα έκανε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας που αποκάλυψε ότι η συνεργασία ΕΣΥ και ιδιωτικού τομέα θα συνεχιστεί για να αντιμετωπιστεί η πίεση που υπάρχει στην Αττική.

Υπάρχει δίκτυο για την παρατήρηση και επίβλεψη των μεταλλάξεων στη χώρα εδώ και αρκετές εβδομάδες είπε ο κ.Κικίλιας και πρόσθεσε: “Πάντα μας απασχολούν οι μεταλλάξεις. Οι επιστήμονες παγκοσμίως παρακολουθούν το φαινόμενο” το οποίο όπως είπε “δημιουργεί νέα δεδομένα που πρέπει να αντιμετωπίσουμε”, ενώ τόνισε “γνωρίζω ότι όλοι έχουμε προσπαθήσει πολύ και υπάρχουν αντικειμενικές δυσκολίες, όμως υπάρχει και η ελπίδα των εμβολίων που την βλέπουμε μπροστά μας. Είμαι πεπεισμένος πως θα τα καταφέρουμε”. Ο υπουργός Υγειάς επισήμανε επίσης ότι “εξετάζουμε και την υλοποίηση και άλλων συνεργασιών με τον ιδιωτικό τομέα για να αντιμετωπίσουμε την πίεση που δέχεται το σύστημα Υγείας στην Αττική”.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου